Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΗΠΑ: 4η πιο δημοφιλής η ASL σαν ξένη γλώσσα

Η Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα (ASL) είναι η τέταρτη σε προτίμηση όσον αφορά τις ξένες γλώσσες στα αμερικάνικα κολέγια και πανεπιστήμια.  Η διαφορά μάλιστα με την τρίτη πιο δημοφιλή, τα γερμανικά, ανέρχεται σε μόλις 4.500 εκπαιδευόμενους, ενώ υπήρξε αύξηση  16% στα άτομα που εγγράφονται σε τμήματα εκμάθησης νοηματικής γλώσσας, σε σχέση με τον αριθμό προηγούμενης έρευνας που διεξήχθη πριν από τρία χρόνια. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα.

Εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά με αναπηρία

Μια ομάδα από εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συμβούλους εκπαιδευτικού σχεδιασμού, δημιούργησε την εταιρεία Kidmedia, που προσανατολίζεται στη δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού.

Στόχος τους είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων προγραμμάτων Η/Υ, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και ψηφιακών δραστηριοτήτων, κυρίως για παιδιά προσχολικής και ειδικής αγωγής, αλλά και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Στην ιστοσελίδα www.kidmedia.gr θα βρείτε αρκετά βίντεο, πληροφορίες για τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά λογισμικά και online παιχνίδια.

Ένταξη της διάστασης της αναπηρίας στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (Ε.ΣΤ.Α.)

Την ένταξη της διάστασης της αναπηρίας στην Ελληνική Στατιστική Αρχή ζήτησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία επιστολή της προς τον Πρόεδρο Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέα Γεωργίου.

Σήμερα οι βραβεύσεις του ΠΣΑΤ

Πραγματοποιείται σήμερα (18:30) η τελετή απονομής των βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. Τα μέλη του πανελλήνιου συνδέσμου αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ψήφισαν, έγινε η καταμέτρηση των ψήφων, αναδείχθηκαν οι τρεις πρώτοι και σήμερα θα ανακοινωθούν στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Σελίδες γιορτής από την παιδική λογοτεχνία

Η παιδική λογοτεχνία έχει πολλούς λόγους να γιορτάζει τις μέρες των Χριστουγέννων. Ευκαιρία να μυήσετε τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, στο μαγικό κόσμο της γραφής περνώντας μία βόλτα από τα βιβλιοπωλεία.

Βοηθήστε το http://www.disabled.gr/ βάζοντας ένα banner σε ιστοσελίδα

Φίλοι και φίλες, χρειάζομαι τη βοήθειά σας:

Στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=30486 υπάρχουν banners όλων των διαστάσεων και θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να μπουν τέτοια banners σε όσο το δυνατόν περισσότερες ιστοσελίδες, sites και blogs ώστε να μπορούν να ενημερωθούν πιο εύκολα οι χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες για την ύπαρξη του http://www.disabled.gr/, της ψηφιακής βιβλιοθήκης, του http://news.disabled.gr/ και βέβαια του http://www.disabled.gr/forum/ που το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί αποτελούν εργαλεία επιβίωσης για κάθε άνθρωπο που έχει κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία.

Βιβλίο: Ο Μάγειρας του Μαγεμένου Τσίρκου

Ποιος οδηγεί στον όλεθρο και στον αφανισμό το ξακουστό τσίρκο ΦΡΑΜΠΟΥΛΙΝΟ ΦΡΑΜΠΟΥΛΟΖΟ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙ; Γιατί ο Εδουάρδος Φραμπαλούτσι, ο διευθυντής του, βασανίζεται τα βράδια από αποτρόπαιους εφιάλτες και η Λιλιπλίμ η σχοινοβάτιδα πέφτει στριγκλίζοντας ξανά και ξάνα από το τεντωμένο της σχοινί;  Για ποιο λόγο ο ατσάλινος Τσάρλι, ο πνατοδύναμος παλαιστής, αντί να μασάει τανάλιες, αμόνια και συρματόχοινα, μασάει άχυρα, σφουγγαράκια και κλωστές από κουβαρίστρες και ο θηριοδαμαστής, αντί να δαμάζει λιοντάρια, δαμάζει κουνέλια;  Τι επικίνδυνα εδέσματα μαγειρεύει στην ερεβώδη κουζίνα του τσίρκου ο ραδιούργος και πανούργος μάγειρας; Ποιο είναι το δολερό σχέδιο του; Τι καταχθόνιο μυστικό κρύβει ο σκονισμένος τέντζερης στο τελευταίο ράφι της κουζίνας; Θα μπορέσει ο αινιγματικός φλογεροπαίχτης με το πορτοκαλί πλατύγυρο καπέλο και το λαχανί σακάκι να σώσει το τσίρκο από την ολοκληρωτική καταστροφή; Μια συγκλονιστική περιπέτεια στα κλουβιά με τις άγριες λεοπαρδάλεις, στις πίστες με τους κλόουν, στα βαγόνια με τις σχοινοβάτιδες και στα ανατριχιαστικά άδυτα της κουζίνας του μεγαλύτερου τσίρκου του κόσμου, ενός τσίρκου που μια σατανική σκευωρία το απειλεί.

Έκθεση φωτογραφίας «To Μεγαλείο της Φύσης. Έντομα και Φυτά - GRANDEUR NATURE, insects et Plantes» του Gilles MERMET

Μαθητικός οδηγός για ασφαλές σερφάρισμα

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Ιντερνετ ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του.

Και λίγο αργότερα φτάνει κι η ώρα που δεν έχει πλέον απαντήσεις στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι απ' αυτούς έχουν σχέση με την τεχνολογία και χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η σχετική άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας.

«Ασπίδα» για τα παιδιά στην κρίση ο διάλογος

«Τους λέμε την αλήθεια και τους δίνουμε λογικές εξηγήσεις ανάλογα με την ηλικία τους», λένε οι ειδικοί, οι οποίοι τονίζουν ότι το παιδί πρέπει να στηριχτεί από τους γονείς και να αισθανθεί ασφάλεια και όχι να νιώσει πως χάνεται ο κόσμος γύρω του

«Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά; Eτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»... Επίκαιροι όσο ποτέ φαντάζουν ξανά σήμερα, 31 χρόνια μετά την πρώτη ηχογράφησή τους, αυτοί οι στίχοι του Διονύση Σαββόπουλου. Στο μάτι ενός σφοδρού οικονομικού κυκλώνα και ενώ η Ελλάδα βιώνει -όπως πολλοί υποστηρίζουν- «μαζική κατάθλιψη», με ποιον τρόπο προστατεύουμε τα παιδιά μας;

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

Επίκαιρα (2)

Κατερίνη: Επταθέσιο ταξί για ΑΜΕΑ

Το δεύτερο, πανελλαδικά, επταθέσιο ειδικό ταξί για ΑΜΕΑ κυκλοφορεί από την προηγούμενη Τετάρτη στους δρόμους της Κατερίνης. Διαθέτει ειδική ράμπα και είναι σχεδιασμένο ώστε να δέχεται αναπηρικό καροτσάκι.
Η αγορά του συγκεκριμένου οχήματος έγινε πρόσφατα από τον συνεταιρισμό ράδιο ταξί Κατερίνης «Euro taxi» και στοίχισε 40.000 ευρώ. Το κόμιστρό του θα είναι ελαφρά αυξημένο σε σχέση με τα υπόλοιπα ταξί.
Το πρώτο επταθέσιο ταξί είχε αποκτηθεί και κυκλοφορεί στην Κέρκυρα

Χριστουγεννιάτικη Πλατεία του Δήμου Καλαμαριάς

«Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά» - Παράταση

Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων:

Mετά από παράκληση πολλών σχολείων, δίδεται παράταση για την υποβολή συμμετοχών στο διαγωνισμό για το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά» μέχρι την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010.

Πληροφορίες και αναλυτικά κριτήρια για το διαγωνισμό βρίσκετε στον ιστοχώρο μας www.saferinternet.gr.

Με τιμή,
Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr

Θεσσαλονίκη: Συλλεκτικό λεύκωμα "Γράμματα στον Αϊ Βασίλη" κυκλοφορεί από τα ΕΛΤΑ

«Αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη»…. Κάπως έτσι ξεκινούν τα γράμματα των περισσότερων παιδιών, με αποδέκτη τον Αϊ Βασίλη. Τα μικρότερα παιδιά ζητούν το αγαπημένο τους παιχνίδι, κάποια μεγαλύτερα αμφισβητούν την ύπαρξη του, ενώ άλλα δεν επιθυμούν υλικά αγαθά, αλλά θέλουν να υπάρχει ειρήνη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία καταφτάνουν χιλιάδες γράμματα, μικρών και μεγάλων, με παραλήπτη τον Αϊ Βασίλη. Κάθε γράμμα κρύβει κι έναν μικρό θησαυρό, ένα κομμάτι της αγνής παιδικής ψυχής. Τα γράμματα αυτά τα συγκέντρωσαν φέτος τα ΕΛΤΑ κι έπειτα από επιλογή εξέδωσαν ένα λεύκωμα, με τίτλο «Αϊ Βασίλης».

Το παθητικό κάπνισμα των παιδιών συνδέεται με διανοητικά προβλήματα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αλλη μια έρευνα έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα εκείνων που έχουν δείξει την επιβλαβή δράση του παθητικού καπνίσματος. Ερευνητές του University College London διαπίστωσαν ότι το παθητικό κάπνισμα, εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών στον ανθρώπινο οργανισμό, ειδικά όσον αφορά τα παιδιά αποτελεί παράγοντα εμφάνισης διανοητικών προβλημάτων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νέα έρευνα αποτελεί ένα ακόμη καμπανάκι κινδύνου ώστε να αποφασίσουν οι γονείς που καπνίζουν να μην ασκούν τη βλαβερή τους συνήθεια μέσα στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο και αν είναι δυνατόν να κόψουν τελείως το κάπνισμα. 

Οινοπαραγωγοί σε ηλικία 5 ετών

Την τοπική παράδοση από τη μικρή τους ηλικίας μαθαίνουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου στο Ηράκλειο Κρήτης, που έφτιαξαν ήδη το δικό τους κρασί και τις επόμενες ημέρες ετοιμάζονται να? βγάλουν και λάδι!

Τηλεφωνική γραμμή Υποστήριξης από το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου λειτουργεί καθημερινά 10.00-13.00 ανοικτή γραμμή τηλεφωνικής επικοινωνίας για άτομα με αναπηρίες.

Στη γραμμή μπορεί ν΄ απευθυνθεί κάθε άτομο με οποιαδήποτε μορφή ειδικών αναγκών ή συγγενής του, οποιασδήποτε ηλικίας, για να συζητήσει με εξειδικευμένους συμβούλους κάθε θέμα, πρόβλημα ή δυσκολία που τον απασχολεί και να κλείσει ραντεβού αν το επιθυμεί.

Η κολύμβηση ως μέσο επίλυσης κινητικών προβλημάτων

Η κολύμβηση ως άθλημα μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα άτομα με ειδικές ανάγκες και να συμβάλλει στην αποκατάσταση του προβλήματος σε μεγάλο βαθμό.
Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ειδικά προγράμματα, που στόχο θα έχουν τον έλεγχο της ανάπτυξης, της ενδυνάμωσης και της μετακίνησης του ατόμου πάνω και κάτω από το νερό.
Αυτό αποτέλεσε ένα από τα κύρια συμπεράσματα της στρογγυλής τράπεζας στο 11ο θεματικό συνέδριο που διοργανώνει σήμερα και αύριο η Ενωση Γυμναστών Β. Ελλάδος, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης στη Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.

Αντιβιοτικά και παιδί

Τα αντιβιοτικά καταπολεμούν λοιμώξεις από μικρόβια. Αν το παιδί μας είναι άρρωστο με συνάχι, βήχα ή πυρετό, συνηθέστερα έχει λοίμωξη από ιό.
Οι λοιμώξεις από ιούς είναι πολύ συχνές, ιδιαίτερα στα βρέφη και τα νήπια, και δεν καταπολεμούνται με αντιβιοτικά.

Χριστούγεννα για παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει μέσα στο Δεκέμβριο εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά, όπως διαδραστικές ξεναγήσεις στο μουσείο, αφηγήσεις παραμυθιών, εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια χειροτεχνίας, εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης κ.ά.

Επίκαιρα

Χριστουγεννιάτικα παζάρια με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Δώρα, διακοσμητικά για το σπίτι, παραδοσιακά γλυκά και πολλά άλλα αντικείμενα μπορεί να αγοράσει κάποιος στα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που διοργανώνονται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή τις γιορτινές αυτές ημέρες πραγματοποιούνται, επίσης, συναυλίες, ενώ μη κυβερνητικές οργανώσεις στήνουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα περίπτερα.

Διαπολιτισμικές συναντήσεις Σαββατοκύριακου για τα παιδιά..εισοδος ελεύθερη

Οι παρακάτω Διαπολιτισμικές Συναντήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ», Φιλοκτήτου 85, Ίλιον, προσφέρονται δωρεάν και έχουν ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με στοιχεία πολιτισμού άλλων χωρών και την αύξηση της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα φυλετικής διαφορετικότητας.

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών λόγω οικονομικής κρίσης-Υπαρκτό το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντός ιδρυμάτων

Αυξάνονται οι καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών στο οικογενειακό περιβάλλον, γεγονός που αποδίδεται στην κακή διάθεση των γονέων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Εξάλλου παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών εντός των ιδρυμάτων, το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 14.000 παιδιά που διαμένουν σε ιδρύματα, τα οποία όμως δεν επαρκούν καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι αυτό οι ειδικοί συνιστούν ενίσχυση του θεσμού της ανάδοχης οικογένειας. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Η προστασία του παιδιού κατά την παραμονή του σε ιδρύματα-κέντρα παιδικής προστασίας» που διοργάνωσε η Κοινωνική Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «Άρσις».

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου στα παιδιά

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής σας προσκαλεί στην παρουσίαση του θέματος «Παιδί και Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ)- Ελκώδης Κολίτιδα και Νόσος του Crohn».
Η εκδήλωση έχει σκοπό την ενημέρωση τόσο των γονέων των πασχόντων παιδιών όσο και του ευρύτερου κοινού.

Η πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ανατρέπει την προκατάληψη

Η βιβλιοθήκη στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών είναι«φορτωµένη» µε τιµητικές πλακέτες και βραβεία από διάφορους φορείς. Είναι οι στιγµές αναγνώρισης του έργου που άρχισε πριν από 38 χρόνια ανιδιοτελώς µία οµάδα γονέων, τα παιδιά των οποίων έπασχαν από εγκεφαλική παράλυση. Μία από τις µητέρες ήταν και η νυν πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών

Ενα παράθυρο ελπίδας και κουράγιου

Κάποιες στιγμές νιώθεις ότι είναι «πολύ» να το αντέξεις -τις ιστορίες που κρύβονται εκεί έξω, πίσω από πόρτες, χαμόγελα ή δάκρυα, ιστορίες που δεν έχουν βρει ακόμα τις λέξεις να διατυπωθούν, αλλά ξέρεις ότι είναι εκεί, ορίζουν διαθέσεις, ζωές ολόκληρες. Οπως η ιστορία της μικρής Αλεξάνδρας, που στα 6 της, σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου των ΗΠΑ έκανε νόημα στον πατέρα της για μολύβι και χαρτί. Είχε δει στην τηλεόραση μια ανακοίνωση για παιδιά με καρκίνο. Ηθελε να γράψει τον αριθμό του τηλεφώνου. Εγραψε 17 αριθμούς στο χαρτί, όταν αποκαμωμένη έγειρε πάλι πίσω. «Μπαμπά, βοήθησε αυτά τα παιδιά», είπε. Η Αλεξάνδρα δεν είχε πάει ποτέ σχολείο. Χτυπημένη από καρκίνο στα 4 της, το να μάθει γράμματα ήταν το τελευταίο στο μυαλό των γονιών της. «Και όμως, κατάφερε να ξεχωρίσει τους αριθμούς, να τους σημειώσει στο χαρτί», λέει σήμερα, 28 χρόνια μετά, η μητέρα της.

Σχολική τσάντα και πόνοι μυοσκελετικού

Στην Αυστρία από τον Αύγουστο του 2006, το υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε τη χρήση σχολικών τσαντών το βάρος των οποίων ξεπερνούσε το 10% του βάρους σώματος του παιδιού, αναφέροντας ότι οι βαριές τσάντες οδηγούν σε πόνους στην πλάτη και στους ώμους και ότι αποτελούν παράγοντα πρόκλησης ανωμαλιών στη σπονδυλική στήλη.

Η κρίση θέλει παραμύθι και θέαμα

Οι ημέρες των Χριστουγέννων, η κατ΄ εξοχήν γιορτή των παιδιών, εφέτος δίνουν μια σπάνια ευκαιρία και στους ενηλίκους να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από τη δύσκολη πραγματικότητα: εντυπωσιακά θεάματα καλούν μικρούς και μεγάλους να αφεθούν στο όνειρο και στη φαντασία

Ιδιωτικά σχολεία. Δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, κατά τις ώρες μη λειτουργίας τους, από τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα

Δεν είναι επιτρεπτή η εμπορική εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων, κατά τις ώρες της μη λειτουργίας τους, καθόσον ο νομοθέτης θέλησε, ενόψει του δημόσιου σκοπού που επιτελούν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, οι εγκαταστάσεις των τελευταίων να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση αυτού, έτσι ώστε αφενός να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και αφετέρου να μην προκαλείται σύγχυση μεταξύ εμπορικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Εξάλλου, η εν λόγω εκμετάλλευση εμπίπτει στη νομοθεσία περί ιδιωτικών γυμναστηρίων και αθλητικών σχολών, σύμφωνα με την οποία απαιτείται κάθε γυμναστήριο και αθλητική σχολή να έχει τις δικές του εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση των σκοπών τους, έτσι ώστε να προστατεύεται η υγεία των εκγυμναζόμενων και να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Τα παραπάνω ορίζει Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Πηγή: gymnasio.gr 

Μάθε, παιδί μου, γεύση

Στο τραπέζι κάθεται απέναντί μου, στην αγκαλιά της μητέρας της για την ακρίβεια, κι εγώ παριστάνω τον ψύχραιμο ενώ την παρατηρώ να κοπανάει μ’ ένα κουτάλι το πιάτο που έχει μπροστά της. «Ούτε σε τριων αστέρων Μισελέν δεν θα είχατε πέντε ανθρώπους πάνω από το κεφάλι σας μανδάμ» της λέω με ύφος μπλαζέ, γιατί μέσα σ’ αυτήν την ατμόσφαιρα της απόλυτης παράδοσης στο μωρό της οικογένειας, κάποιος πρέπει να παραστήσει και λίγο τον σκληρό. Στην πραγματικότητα, ανυπομονώ να σηκωθούν από το τραπέζι και να μου τη δώσουν να την κρατήσω εγώ. Πράγματι, σε λίγο καλπάζουν όλοι προς την κουζίνα για να ετοιμάσουν το φαγητό της πριγκίπισσας Στέλλας. Και τώρα, μωράκι μου, οι δυο μας.