Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Συμμετέχουμε: Little Stars - Greece Crowd Funding Campaign

Σε ιδιωτικό σχολείο μόνο με... υποτροφία

Την προηγούμενη Κυριακή πολλοί γονείς -ορισμένοι μαζί με τα μικρότερα παιδιά τους- είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας, περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις εισαγωγής των παιδιών τους στην Α΄ Γυμνασίου του σχολείου. Κάποιοι ήταν πιο χαλαροί, ορισμένοι εμφανώς αγχωμένοι. Αυτή την περίοδο τα ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια διοργανώνουν εξετάσεις για την εισαγωγή νέων μαθητών και τη χορήγηση υποτροφιών. Η αγωνία θυμίζει εκείνη των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς όλο και περισσότεροι γονείς προσβλέπουν μόνο στην υποτροφία του παιδιού, αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα. Μάλιστα, σχολάρχες και γονείς, μιλώντας στην «Κ», περιγράφουν ένα κλίμα αβεβαιότητας για τις εγγραφές του επόμενου σχολικού έτους λόγω της ρευστότητας στο οικονομικό πεδίο της χώρας.

Η ιστορική μνήμη στα σχολεία

Κτίρια γερασμένα, που στις αίθουσές τους καθημερινά νέοι μαθητές ταξιδεύουν στο χώρο της γνώσης. Λησμονημένα στη φθορά του χρόνου, κι όμως κρύβουν έναν πλούτο. Πολλά σχολεία της χώρας μας κρύβουν έναν αρχειακό πλούτο, τον οποίο δε γνωρίζουν ούτε τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά ούτε και οι διδάσκοντες. Εάν ανατρέξει κάποιος στα πρακτικά των συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων, εάν μελετήσει τα όσα έχουν γραφτεί σε αυτές τις συνεδριάσεις, εάν δει τον κατάλογο των αποφοίτων, τότε θα διαπιστώσει πως κρύβεται ένας αρχειακός πλούτος, που όμως δε μεταφέρεται στις επόμενες γενιές.

Το Παιδικό Μουσείο γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας

To Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και τα Μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλουπροσκαλούν τα παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων και τις οικογένειές τους στο Παιδικό Μουσείο σε ένα διήμερο αφιέρωμα το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, 10:00-15:00, για να γιορτάσουν μαζί την Ημέρα της Μητέρας.

Με τη συμμετοχή έξι χωρών το Festos European C1 Paracycling Cup

Με τη συμμετοχή έξι χωρών και συνολικά 104 αθλητών και συνοδών, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαΐου, στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, το "Festos European C1 Paracycling Cup 2015". Στη διοργάνωση της Κρήτης που δίνει βαθμούς ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, θα συμμετέχουν οι Μ. Βρετανία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Ελλάδα. Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν όλα τα πρωτοκλασσάτα ονόματα του αθλήματος (Χαλκιαδάκη/Μηλάκη, Μπαράκας/Τρουλινός κ.α.), δεδομένου ότι, παράλληλα με το "Festos European C1 Paracycling Cup 2015", θα διεξαχθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου.

Η διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία

Στο διάστημα από 10 έως 31 Μαΐου θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι μαθητές που θέλουν να εγγραφούν στα μουσικά σχολεία, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α' τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο. Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται ως μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή.

Γιατί η επιμόρφωση στην Παράλληλη Στήριξη δε γίνεται εντός ωραρίου

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών λόγω του γεγονότος ότι η επιμόρφωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης του προγράμματος Παράλληλης Στήριξης πραγματοποιείται εκτός διδακτικού ωραρίου.