Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευές: Χάρτινα χριστουγεννιάτικα δέντρα

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού με αμοιβή από το κράτος

Έχοντας καταφέρει μια μεγάλη νίκη θα τιμήσουν τη φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», τα άτομα με αναπηρία που ζουν στην Ελλάδα, καθώς ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα τους, αυτό για την θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού με αμοιβή από το κράτος. Με τον τρόπο αυτόν θα είναι σε θέση να πετύχουν έναν βασικό τους στόχο, την ανεξάρτητη διαβίωση.

Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται με χάρτινα και όχι ψηφιακά παραμύθια

Η διαδικασία του διαβάσματος ενός παραμυθιού για να κοιμηθεί ένα παιδί συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής. Όμως τα τελευταία χρόνια πολλοί γονείς έχουν αντικαταστήσει τα βιβλία με τα tablets ή τα κινητά τηλέφωνα και προτιμούν να διαβάζουν στα παιδιά τις ιστορίες μέσα από τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

ECDC: Παιδιά χωρίς γνωστούς παράγοντες κινδύνου επιρρεπή σε σοβαρή νόσηση

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δημοσιεύει Προσωρινές Θεωρήσεις Δημόσιας Υγείας για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά της COVID-19 έπειτα από σύσταση της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για τη χορήγηση του εμβολίου Comirnaty σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Θεσσαλονίκη: Ζωγραφιά με κοινωνικό πρόσημο χάρισε σε οκτάχρονο μία ημέρα με την ομάδα «ΖΕΥΣ»

Ο μικρός Θοδωρής Γκασγκαλίδης από τη Θεσσαλονίκη ρωτούσε κάθε ημέρα τη μητέρα του Ολυμπία, εάν υπήρχε κάποιο νέο από την Πολεμική Αεροπορία. Μέχρι που το τηλέφωνο χτύπησε και η οικογένεια υποδέχτηκε με χαρά ένα νέο ανέλπιστο, αφού δεν ήταν λίγες οι υποψηφιότητες για μια εμπειρία μοναδική με την ελληνική F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πράσινες ρομποτικές λύσεις από μαθητές

Φανταστείτε ένα γηροκομείο που συστεγάζεται με ένα ορφανοτροφείο σε ένα τεχνολογικά υπερσύγχρονο, ενεργειακά αυτόνομο, οικολογικό κτίριο. Eνα αυτοματοποιημένο σύστημα ενυδρειοπονίας εξασφαλίζει την κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών των φιλοξενουμένων ενώ βελτιώνει το μικροκλίμα του κτιρίου. Ταυτόχρονα, περιστρεφόμενοι ηλιακοί συλλέκτες, αλλά και μια υδροηλεκτρική μονάδα που εκμεταλλεύεται την κίνηση του νερού από το σύστημα ενυδρειοπονίας καλύπτουν τις ανάγκες σε ενέργεια.

Repower: Μέσα Ενημέρωσης και άτομα με αναπηρία, μια σχέση που καλείται να εξελιχθεί

Όταν λίγες ημέρες πριν η αίθουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών γέμιζε με περισσότερους από 120 φοιτητές του τμήματος Marketing και Επικοινωνίας, ήταν αναμφίβολα μια ξεχωριστή στιγμή για το πρόγραμμα RePower της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Equal Society.

Εκτυπώσιμο: Κάρτες Χλωρίδας

Μπορεί οι "Κάρτες Χλωρίδας" να απευθύνονται αρχικά σε παραγωγούς της Λήμνου, ώστε να αναγνωρίζουν εάν σε έναν καλλιεργούμενο αγρό ή βοσκότοπο ασκούνται παραδοσιακές ή μη αγροτικές πρακτικές, αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει από το να τις αξιοποιήσουμε στην τάξη ή στο σπίτι και να γνωρίσουμε με τα παιδιά τη βιοποικιλότητα της Λήμνου.

Μιχαηλίδου: «Ανάδοχοι ή θετοί γονείς και οι οροθετικοί»

Για την αποκατάσταση της αδικίας και τη σημασία που αποκτά αυτό το δικαίωμα, σήμερα παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στη Βουλή τόνισε: «Η Πολιτεία, έστω και αργά, αποκαθιστά μια αδικία απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με HIV ή Ηπατίτιδα Β και αδικαιολόγητα στερήθηκαν μέχρι σήμερα το δικαίωμα να γίνονται ανάδοχοι ή θετοί γονείς. Ταυτόχρονα, στοχεύει στη διεύρυνση των υποψήφιων ανάδοχων και θετών γονιών ώστε περισσότερα παιδιά να βγουν από τα ιδρύματα και να βρουν την κατάλληλη για αυτά οικογένεια».

Σύλληψη νηπιαγωγού μετά από μήνυση γονέα- Τι καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

Τη σύλληψη νηπιαγωγού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ). Η σύλληψη προέκυψε μετά από μήνυση γονέα παιδιού του νηπιαγωγείου, επειδή έγινε τροποποίηση του προγράμματος λειτουργίας του σχολείου, λόγω προγραμματισμένης άδειας εκπαιδευτικού.

48ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητισμού Κωφών

Στην Λωζάνη της Ελβετίας πραγματοποιήθηκε το 48ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητισμού Κωφών 28 και 29 Νοεμβρίου 2021, από την I.C.S.D. (International Committee of Sports of the Deaf) με παρουσία πενηντατεσσάρων (54) συμβαλλόμενων χωρών.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την ICSD, όπως προκύπτει από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν νέος Πρόεδρος της ICSD είναι ο κύριος Gustavo Perazzolo, έως το νέο συνέδριο του 2022 που θα λάβει χώρα κατά τους 24ου Θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες Κωφών, στο Caxias Do Sul της Βραζιλίας, 01-15 Μαϊου 2022.

Θεσσαλονίκη: Ανέδειξαν με δάδες την ανάγκη για προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Λαμπαδηδρομία οργανώθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία - Ανέδειξαν τη σημασία της προσβασιμότητας στα ΑμεΑ

Με δάδες ανά χείρας και θέλοντας να αναδείξουν τη σημασία της προσβασιμότητας σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας εκπρόσωποι οργανώσεων ΑμεΑ διέσχισαν τη διαδρομή από το δημαρχείο μέχρι τον Λευκό Πύργο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εν όψει της 3ης Δεκεμβρίου, που έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.

ΗΠΑ – Αστυνομικός σκότωσε πολίτη σε αναπηρικό αμαξίδιο

Ένας αστυνομικός στο Τούσον της Αριζόνας, στις ΗΠΑ, σκότωσε με εννέα σφαίρες έναν 61χρονο άνδρα, ύποπτο για κλοπή από κατάστημα. Ο άνδρας κυκλοφορούσε με αναπηρικό αμαξίδιο και αρνήθηκε να σταματήσει έχοντας γυρίσει την πλάτη στον αστυνομικό.