Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι

Μία σειρά αυτοτελών εργαστηρίων θα πραγματοποιηθούν στη βιβλιοθήκη από 21 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου 2014. 
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν με προεγγραφή.
Οι εγγραφές θα γίνονται από 16 Ιανουαρίου με φυσική παρουσία ή τηλεφωνικά και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Δωρεάν σίτιση για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (αναλυτικός οδηγός)

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολική μονάδα εκτός του τόπου κατοικίας τους και στην περιοχή λειτουργίας του σχολείου εδρεύει μία τουλάχιστον Λέσχη Αξιωματικών έχουν το δικαίωμα σίτισης στη Λέσχη αυτή.

Στις περιπτώσεις νομών όπου λειτουργούν δύο ή περισσότερες Λέσχες Αξιωματικών, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, η χορήγηση περισσοτέρων της μιας Ατομικών Βεβαιώσεων στους δικαιούχους που υπηρετούν σε περισσότερες της μιας απομακρυσμένες μεταξύ τους σχολικές μονάδες για τη σίτισή τους στις εκάστοτε πλησιέστερες ΛΑ.

Εκδηλώσεις στην Παιδική Δανιηλίδειο Βιβλιοθήκη

Μία σειρά αυτοτελών εργαστηρίων θα πραγματοποιηθούν στη βιβλιοθήκη από 22 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2014. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 16 Ιανουαρίου. 
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν με προεγγραφή. 

Κοζάνη: «Χίλιες και μία νύχτες» για μικρούς και μεγάλους

Η παιδική και εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει το έργο «Χίλιες και μια νύχτες», ταξιδεύοντας τους θεατρόφιλους στη μυστηριώδη Μέση Ανατολή. Οι παραστάσεις για σχολεία ξεκίνησαν, ενώ για το κοινό θα δοθεί μόνο μία παράσταση, αυτήν την Κυριακή, στις 19.00 (τηλ. 24610/ 24062).

Διευκρινίσεις για τη καταγραφή τους κόστους τηλεφώνων των σχολείων

Η καταγραφή του κόστους των τηλεπικοινωνιακών τελών των σχολικών και διοικητικών μονάδων δεν αποσκοπεί στον έλεγχο των οικονομικών των Σχολικών Επιτροπών, διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας με σημερινή εγκύκλιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του οποίου έχουν «κατακλυσθεί» από σχετικά ερωτήματα.

Ψεύτικο κλάμα επιστρατεύουν τα μωρά

Το «όπλο» του ψεύτικου κλάματος φαίνεται πως χρησιμοποιούν τα μωρά προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των γύρω τους, υποστηρίζει νέα ιαπωνική μελέτη.

Στη μελέτη μικρής κλίμακας που πραγματοποίησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Sacred Heart, στο Τόκιο, παρακολούθησαν το μοτίβο κλάματος δύο κοριτσιών ηλικίας επτά και εννιά μηνών, για μια περίοδο έξι μηνών.

Ηλεκτρονικό Περιοδικό "eκπ@ιδευτικός κύκλος"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας εκδίδει εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό περιοδικό με επιτροπή Κριτών (καθηγητές Πανεπιστημίων) και ISSN:2241-4576 το οποίο βρίσκεται στον ιστότοπο http://www.educircle.gr/.