Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Γράφοντας με μαρκαδόρο υπογράμμισης

πηγή: www.understood.org
Ένα απλό κόλπο με μαρκαδόρο υπογράμμισης (highlighter) μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας στο γράψιμο. 

Αν το παιδί σας δυσκολεύεται στο γράψιμο ή έχει δυσγραφία, ίσως έχει κακό/δυσανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα, δυσκολίες στην ορθογραφία και αδυναμία να εκφράσει τις σκέψεις του στο χαρτί. Μπορεί να δυσκολεύεται να ξαναδιαβάσει όσα γράφει. Μπορεί να κουράζεται εύκολα ή να αποφεύγει το γράψιμο γενικά. 

Διαφορετική επίδραση σε κάθε μέλος μιας οικογένειας έχει ένα διαζύγιο

Σημαντική είναι σύμφωνα με τους ειδικούς η επίδραση ενός διαζυγίου στην ψυχολογία των παιδιών, ωστόσο, 1 στα 2 παιδιά όταν ο νέος/α σύντροφος του γονιού του έχει δική του οικογένεια από πρότερο γάμο, θεωρεί ότι η παλιά και η νέα οικογένεια είναι τελικά ένα ενιαίο σύνολο.

Υπουργείο Παιδείας: Από 16 έως 27 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

Από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής μεταξύ πανεπιστημιακών τμημάτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η παρέα νέων με αναπηρίες που έστησε επιχείρηση με σνακ

Μια παρέα νέων με αναπηρίες φτιάχνουν και πωλούν τις δικές τους μπάρες δημητριακών στην Αθήνα σε πείσμα όσων δεν τους προσλάμβαναν

Η φοίτηση νέων με αναπηρίες σε Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τους παρέχει γνώση κι εξάσκηση σε αρκετά ρεαλιστικές συνθήκες και τη δυνατότητα, ανάλογα με το δυναμικό τους, να μεταφέρουν όσα κατέκτησαν σε ένα προσαρμοσμένο εργασιακό περιβάλλον. Η ιδέα όμως ότι όλες αυτές οι δεξιότητες που τα παιδιά τους κατέκτησαν θα έσβηναν σιγά-σιγά με την αποφοίτησή τους αν δεν έβρισκαν το πεδίο να εξασκηθούν, κινητοποίησε μια ομάδα γονείς και εκπαιδευτικούς να βρουν ένα δρόμο για εκείνα. Με αφορμή αυτή τη συνειδητοποίηση στήθηκε η 3S School Synergy Snacks, από αγάπη και σεβασμό στους ανθρώπους με εγγενείς δυσκολίες, αλλά και σε πείσμα όλων όσων γύρω φαίνονται δύσκολα.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Όταν κάποιος εκφράζει αυτοκαταστροφικές σκέψεις, δεν το αγνοούμε

Η πρόληψη των αυτοκτονιών είναι το θέμα που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, σήμερα. Ο Οργανισμός θεωρεί, επίσης, προτεραιότητα την προαγωγή της ψυχικής υγείας, μεταξύ άλλων, μέσα από την κοινοτική ψυχιατρική. Δηλαδή την παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς μέσα στην κοινότητα, χωρίς να απομακρύνονται από το φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Καμπάνια για την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών από τους γονείς τους

Το ΛΟΑΤ Κέντρο του Λος Άντζελες δημιούργησε δύο δυνατά βίντεο που υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο η αποδοχή της οικογένειας είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική υγεία και την ευημερία της ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαίας.

Το βίντεο, που δημιουργήθηκε από την υπηρεσία RPA σε σκηνοθεσία της Lena Beug, χρησιμοποιεί το τραγούδι της Tina Turner, «What’s Love Got to Do With It?» σε εκτέλεση Rose Cousins.

Αλλάζουν όλα σε μεταπτυχιακά, πρότυπα σχολεία και αναγνώριση πτυχίων

Όλες τις αλλαγές που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φέρνει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή επιμέρους διατάξεις στα νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Υγείας, με στόχο την επίλυση άμεσων προβλημάτων, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς.

Διαδικασία κοινωνικοποίησης ή υπονόμευση του φύλου;

«Τα παιχνίδια αποτελούν αντανάκλαση του πολιτισμού, και σε έναν κόσμο που γιορτάζει τη θετική επίδραση της ενσωμάτωσης των διαφορών θεωρήσαμε ότι ήταν ώρα να δημιουργήσουμε μια κούκλα χωρίς ταμπέλες», δήλωσε ο Κιμ Καλμόουν, αντιπρόεδρος της εταιρείας Mattel.
Πέρυσι η διάσημη Μπάρμπι γιόρτασε τα 60 χρόνια της και η αμερικανική εταιρεία Mattel, που κατηγορήθηκε στο παρελθόν ότι προάγει τα στερεότυπα του φύλου, αποφάσισε να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σαπούνια για το ρεκόρ Γκίνες ο στόχος για τη 16χρονη Ειρήνη

Μυρωδιές, χρώματα, σχέδια και πολλή αγάπη και ελπίδα… «πλημμυρίζουν» τις τελευταίες βδομάδες το σπίτι της 16χρονης μαθήτριας της Β΄ τάξης του Ειδικού ΕΠΑΛ Ηρακλείου, Ειρήνης- Γρηγορίας. Κόσμος από όλες τις πλευρές του πλανήτη ανταποκρίνεται στο διαδικτυακό κάλεσμα της μητέρας της, κ. Μαρίας Μερκουλίδη, η οποία ζήτησε από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να βοηθήσουν την κόρη της να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως κάτοχος της μεγαλύτερης συλλογής σαπουνιών!