Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Συνεργατική εποπτεία: ρωτήστε μας σχετικά.


Πώς γίνεται να έχεις μαθητή/τρια που δεν τον/την έχεις συνατήσει ποτέ, δεν του/της έχεις μιλήσει ποτέ, αλλά τον/την ξέρεις τόσο καλά σαν να τον/την έχεις κάθε μέρα; Και όμως, γίνεται. Στη συνεργατική εποπτεία!

Πόσο εύκολα ταξιδεύουν οι άνθρωποι με αναπηρία

«Φανταστείτε να ταξιδεύετε πολλές ώρες για να φτάσετε σε μια άλλη χώρα, το σώμα να έχει κουραστεί, πόσο μάλλον το σώμα ενός ανθρώπου που κάθεται σε αμαξίδιο. Αυτός ο άνθρωπος να θέλει να ξαπλώσει λίγο, να κάνει ένα μπάνιο και να συνειδητοποιεί ότι με το ζόρι μπορεί να ανέβει στο κρεβάτι γιατί είναι ψηλό, να μη χωράει να μπει στο μπάνιο, μικρός ο χώρος. Να συνειδητοποιεί, δηλαδή, ότι οι επιβεβαιωμένες προδιαγραφές του καταλύματος για άτομα με αναπηρία, δεν πληρούνται. Σε τρελαίνει αυτό».

Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Η πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς ξεκινάει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με μία πλούσια βεντάλια εκδηλώσεων που περιλαμβάνει από μαθήματα χορού, συναυλίες, εργαστήρια και κινηματογραφικές προβολές έως πρωτότυπες αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. 

Ποιες οφθαλμολογικές εξετάσεις πρέπει να κάνουν τα παιδιά έως 5 ετών

Τα παιδικά μάτια παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες και ειδικά προβλήματα. H αδυναμία επικοινωνίας των νεογνών και των μικρών παιδιών με τον προφορικό λόγο καθιστά αδύνατη τη βασικότερη ίσως οφθαλμολογική εξέταση, τον έλεγχο δηλαδή της οπτικής οξύτητας στον οπτότυπο του εξεταστηρίου, με αποτέλεσμα σοβαρές οφθαλμικές παθήσεις να μείνουν για αρκετό καιρό αδιάγνωστες.

Τα παιδιά παίρνουν τη μισή ζάχαρη της ημέρας από το πρωινό

Λένε πως τα πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας αφού μας γεμίζει με ενέργεια και μπορεί να μας κρατήσει για τη μισή ημέρα. Αρκεί φυσικά να είναι το κατάλληλο πρωινό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Νέα Βρετανική έρευνα δείχνει τώρα πως τα παιδιά καταναλώνουν την μισή ζάχαρη της ημέρας στο πρωινό κιόλας.

Μαθήματα ανθρωπιάς από έξι μαθήτριες

Μαθήματα ανθρωπιάς έδωσαν 6 μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Σκύδρας, στο νομό Πέλλας. Προσέφεραν εθελοντικά τα μαλλιά τους, για να παρασκευαστούν περούκες για το Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας.

Σχεδόν 200 παιδιά-δούλοι διασώθηκαν από καμίνι στην Ινδία

Σχεδόν 200 παιδιά, τα περισσότερα νεότερα των 14 ετών, διασώθηκαν στην Ινδία κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της ανήλικης εργασίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.