Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Τι θα ήθελα να ξέρει ο κόσμος για τα νεαρά άτομα που χρησιμοποιούν μπαστούνι.

Μολονότι το Σύνδρομο Ehlers- Danlos, η γενετική διαταραχή στο συνδετικό ιστό που έχω είναι εφόρου ζωής, τα συμπτώματά της διαφέρουν στις διάφορες χρονικές περιόδους της ζωής μου. Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ μπαστούνι τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2016 προκειμένου να με βοηθήσει στην ισορροπία, την σταθερότητα, την αντοχή και τους χρόνιους πόνους. Δεν χρησιμοποιώ το μπαστούνι μου συνέχεια, αλλά μόνο όταν νιώθω ότι το χρειάζομαι και γενικά το παίρνω μαζί μου όταν έχω διαδρομές και δραστηριότητες όπου ξέρω ότι θα είμαι μακριά από το σπίτι μου αρκετές ώρες. 

Αυτά είναι τα πράγματα που θα ήθελα να ξέρει ο κόσμος για τα νεαρά άτομα που χρησιμοποιούν μπαστούνι. 

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα 2019 και πότε ανοίγουν ξανά

Τις διακοπές του Πάσχα αναμένουν χιλιάδες μαθητές και θα έχουν την ευκαιρία ξεκούρασης από τις μαθητικές τους υποχρεώσεις για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Πότε όμως κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα 2019 και ξανα ανοίγουν μετά τις γιορτές

Εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό

Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες έχουν 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από διαρροϊκές ασθένειες που συνδέονται με μολυσμένο νερό παρά από την ένοπλη βία, σύμφωνα με έρευνα της UNICEF.

Στον αέρα η λειτουργία των τμημάτων κωφών-βαρήκοων μαθητών του 18ου γυμνασίου της Πάτρας

Έντονες διαμαρτυρίες στη σχολική κοινότητα του 18ου Γυμνασίου της Πάτρας έχουν προκαλέσει τα αλλεπάλληλα - όπως δηλώνουν οι καθηγητές- χτυπήματα στα Ειδικά τμήματα και τις λυκειακές τάξεις Κωφών και Βαρήκοων μαθητών που λειτουργούν στο σχολείο.

H Tροπολογία για τα θέματα επιλογής προσωπικού στην Ειδική Αγωγή (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η τροπολογία που αφορά τα θέματα επιλογής προσωπικού της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.):

Η εγκεφαλική ανάπτυξη των εφήβων

Ο εγκέφαλος των παιδιών έχει μία απότομη ανάπτυξη όταν είναι μικρά. Μέχρι τα 6, ο εγκέφαλος έχει ήδη φτάσει το 90-95% του ενήλικου μεγέθους. Αλλά χρειάζεται ακόμα δρόμο μέχρι να λειτουργεί και σαν ενήλικας. Κάποιες αλλαγές συμβαίνουν πριν την εφηβεία αλλά κάποιες συνεχίζουν και αργότερα. Η αλλαγή εξαρτάται από την ηλικία, την εμπειρία και τις ορμονικές αλλαγές.

Πώς ξαναμιλάμε στα παιδιά μας για τον κίνδυνο από ξένους

Καταρχάς, έχετε μιλήσει ποτέ στα παιδιά σας για την έννοια του αγνώστου; Ξέρει ήδη ότι ένας γείτονας ή ένας ταμίας είναι ένας ξένος, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να αποτελέσει βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης; Αυτό που θέλετε στην πραγματικότητα είναι να κρατήσετε το παιδί ασφαλές από επικίνδυνους ξένους. Ένα παιδί, ειδικά κάτω των 10 ετών, δεν ξέρει να το κάνει από μόνο του. Συνεπώς, αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να προσέχετε το παιδί σας, όπως κάνετε και με την τσάντα ή το πορτοφόλι σας.

Τα έμβρυα κινδυνεύουν από τις λοιμώξεις

Οι γυναίκες που παθαίνουν γρίπη, πνευμονία ή ακόμα και σήψη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί το οποίο θα εμφανίσει αυτισμό. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς μπορεί να φέρουν στον κόσμο και ένα μωρό που θα πάσχει από κατάθλιψη. Στο άκρως ανησυχητικό συμπέρασμα κατέληξε μια νέα αμερικανοσουηδική επιστημονική έρευνα.

Σε καραντίνα βάζει κομητεία στη Νέα Υόρκη παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν για ιλαρά

Κομητεία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω επιδημίας ιλαράς, της χειρότερης που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια. 

Αμεσα και δραστικό μέτρο που έλαβαν οι τοπικές Αρχές είναι η απαγόρευση πρόσβασης σε δημόσιους χώρους στα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.