Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ιστότοπος: KidsCloud

Κάντε μια βόλτα από το  KidsCloud! Εμείς βρεθήκαμε τυχαία εκεί και, αφού διαβάσαμε για τα κάλαντα σύμφωνα με την κόρη της Μαμάς Μαμαδοπούλου, τριγυρίσαμε στο ιστολόγιο και απολαύσαμε το "Μαμά είσαι γαϊδούρα" Είσαι σίγουρη;;;...Μμμ.. τι άλλο έχει να διαβάσουμε εδώ;

Συμβουλές για καλές γιορτές χωρίς... λαχτάρες

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι στολισμένο με πολύχρωμα στολίδια, τα λαμπάκια φωτίζουντις νύχτες, οι άδειες κάλτσες περιμένουν να γεμίσουν με δώρα: τι άλλο θα μπορούσαν να ζητήσουν οι μπόμπιρες; Αυτές οι ημέρες είναι οι πιο χαρούμενες για τα παιδιά, που κάθε χρόνο ανυπομονούν να (ξανά) ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

Ένα δώρο με πραγματική λαχτάρα…

Τώρα που ο καταναλωτισμός μάς τα δίνει όλα κάθε μέρα

Κάποτε περιμέναμε με λαχτάρα τα Χριστούγεννα για να πάρουμε το δώρο μας. Κάτι ξεχωριστό, κάτι πρωτότυπο, κάποιο δώρο που το περιμέναμε εδώ και καιρό.

Σχολεία θερμαίνονται με ενέργεια από τηγανόλαδο

Συνολικά 750 λίτρα τηγανόλαδων σε 150 ειδικά δοχεία μετέφεραν στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νεάπολης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Νεάπολης Συκεών με το ΤΕΙ για την μαγειρικών ελαίων (τηγανόλαδων). Τα 750 λίτρα τηγανόλαδου, θα μετατραπούν σε βιοκαύσιμο που θα χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση σχολικού συγκροτήματος του δήμου.

Tutorpool, ένα κίνημα αλληλεγγύης στη Παιδεία

Φαίνεται πως η κρίση γεννά αλληλεγγύη καθώς εδώ και μερικές μέρες μια σημαντική προσπάθεια έχει ξεκινήσει τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα κοινωνικά δίκτυα με εθελοντές καθηγητές και πτυχιούχους να προσφέρουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη και οι γονείς τους αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήρια.

LEGO για κορίτσια

Τον Ιανουάριο του 2012 αναμένεται η νέα σειρά της Lego, η οποία θα έχει πιο "θηλυκό" χαρακτήρα (χμμ). Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία εστίασε κυρίως στην αγορά των αγοριών με νίντζα, φορτηγά, υπερήρωες, πυραύλους και ρομπότ (βάσει στερεοτύπων τουλάχιστον, τα παραπάνω θεωρούνται "αγορίστικα" παιχνίδια).

Υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία από την Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση σε πτυχιούχο Φιλοσοφικής Σχολής ή Φιλοσοφικού τμήματος Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου Πανεπιστημίου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας (1) υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, στον κλάδο της Φιλοσοφίας, από τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως.

Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές με τη βοήθεια της γελοιογραφίας;

Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές με τη βοήθεια της γελοιογραφίας; Η ιδέα μπορεί να ξαφνιάζει, αλλά η εφαρμογή της αποδεικνύεται -κυριολεκτικά- σωτήρια! Το βεβαιώνει η ομάδα educartoon, αποτελούμενη από ανθρώπους καταρτισμένους στα παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά θέματα που συνεργάζονται για να προσφέρουν νέο υλικό διδασκαλίας σε ανήσυχους εκπαιδευτικούς μέσα από τη γελοιογραφία, το σκίτσο, τα κόμικς, τα animated spots.

Εκδήλωση: Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ στο ΟΞΥΓΟΝΟ!

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ (εικόνες: Νικόλας Ανδρικόπουλος) το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012, στις 12.30 το μεσημέρι.

Τα παιδιά ταξιδεύουν με τον Σταυρό του Νότου στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει ένα περιπετειώδες και γοητευτικό μουσικό παραμύθι, εμπνευσμένο από τον «Σταυρό του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία, έργο-σταθμό στην τραγουδοποιία του Θάνου Μικρούτσικου με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου».
Τα κείμενα υπογράφει η Μαρία Παπαγιάννη

Υποτροφία σε πτυχιούχο νομικής από την Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας, σε πτυχιούχο τμήματος Νομικής Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου Πανεπιστημίου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, στον κλάδο του Αστικού Δικαίου, από τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως.

Ιστολόγια από (και για) μαμάδες (και μπαμπάδες)

Το Babble.com ανακοίνωσε τη λίστα του με τις 100 μαμαδομπλόγκερς (Top 100 Most Influential Mom Blogs) με τη μεγαλύτερη επιρροή. Η λίστα αυτή πρωτοεμφανίστηκε πριν από τρία χρόνια και από τότε έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος. Επίσης, ρίξτε μια ματιά και στους 50 μπαμπάδες-μπλόγκερς που ξεχώρισαν (50 Top Dad Blogs)

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Προκήρυξη υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2012-2013

Το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Α.Ε.Ι. ή Πανεπιστήμια άλλων χωρών για το ακαδ. έτος 2012- 2013. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν Πτυχιούχοι ή Τελειόφοιτοι φοιτητές του Πανεπιστημιακού τομέα των Α.Ε.Ι. των εξής επιστημονικών κλάδων:

Παιδική Παράσταση: Ιστορίες των 5 Ηπείρων

Από τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου  και για όλες τις Κυριακές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου  η ομάδα «Θεατρικό Καραβάνι» θα παρουσιάζει στην τσαγερί «Ζώγια», Κομνηνών 18,  την παιδική παράσταση «Ιστορίες των 5 Ηπείρων».