Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Τεχνική think-through: Ένα εργαλείο χωρίς γκρίνια για καλύτερη συμπεριφορά.

Χωρίς γκρίνια, χωρίς υπενθυμίσεις – κερδίστε την συνεργασία του παιδιού με μια στρατηγική ενός λεπτού που βοηθάει τα παιδιά να θυμούνται τους κανόνες.

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι η εξής: Πώς μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά μας να συνεργάζονται την πρώτη φορά που τους ζητάμε κάτι και να μην ξεχνιούνται, μας αγνοούν ή αντιδρούν; Δεν θα ήταν τέλεια αν υπήρχε μια τεχνική που θα τα βοηθούσε να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν, να θυμούνται τι πρέπει να κάνουν, και να κάνουν πραγματικά ό, τι πρέπει να κάνουν χωρίς υπενθυμίσεις; Ένα απλό εργαλείο που ονομάζεται «think-through» είναι το κλειδί για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων.

Οι Ζω.Ε.Σ αναζητούν εθελοντές για τις ομάδες τους σε όλη την Ελλάδα!

Οι Ζω.Ε.Σ, η ομάδα Ζωοφιλικών Ενημερώσεων σε Σχολεία, Ιδρύματα και Οργανισμούς, που λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο με έδρα την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και υπό την απόλυτη ευθύνη της Εκπαιδευτικού και Εκπαιδεύτριας Σκύλων (Απόφοιτη της Kynagon Dog Trainers Academy), Παπαποστόλου Κατερίνα, έχει ήδη επισκεφθεί πολλά σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και ήδη άρχισε η δράση της και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας μέσω της υποομάδας που δημιουργήθηκε εκεί, ενώ σε λίγο καιρό ξεκινά να δρα και η ομάδα της Άρτας.

Παραμύθι-πυξίδα για τυφλούς μαθητές

Το πρώτο παραμύθι με διδακτικό περιεχόμενο για μη βλέποντες μαθητές που τυπώνεται αυτές τις ημέρες σε γραφή μπράιγ θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες του μαθητές σχολείων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Γιατί τα παιδιά ζητούν συνέχεια γλυκά; Πώς να τα αντιμετωπίσετε

Εάν είστε γονιός σίγουρα θα έχετε έρθει αντιμέτωπος με την φράση «Μαμά θέλω ένα μπισκότο» ή «Μπαμπά μπορούμε να αγοράσουμε εκείνη τη σοκολάτα». Η πρόκληση είναι μεγάλη καθώς σίγουρα θέλετε το παιδί σας να είναι ευτυχισμένο με κάθε τρόπο, γνωρίζετε όμως πως η υπερκατανάλωση ζάχαρης μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία του παιδιού σας. Από τη μία μεριά η πλήρης απαγόρευση των γλυκών μπορεί να οδηγήσει σε ξεσπάσματα ή κατανάλωση αυτών στα κρυφά, ενώ η αντιμετώπιση «παιδί είναι, δεν θα πάθει τίποτα με ένα κομματάκι σοκολάτα» κρύβει εξίσου πολλούς κινδύνους για το βάρος και τη μεταβολική υγεία του μικρού. Η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση και απαιτεί τη δική σας στρατηγική αντιμετώπιση του θέματος.

Δύο στους τρεις Αμερικανούς στερούν το ίντερνετ από τα παιδιά τους για να τα πειθαρχήσουν

Τουλάχιστον δύο στους τρεις γονείς εφήβων στις ΗΠΑ (ποσοστό 65%) έχουν ήδη στερήσει από τα παιδιά τους την πρόσβαση στο διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνό τους για να τα τιμωρήσουν, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα του ανεξάρτητου ινστιτούτου Pew Research Center, που δόθηκε σήμερα (7/1) στη δημοσιότητα.

Γνωριμία με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές από Γ΄ Δημοτικού έως και Α΄ Λυκείου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2015, 10:00 – 15:30 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της Lidl Hellas.

Πώς να διατηρείτε ένα σπίτι τακτοποιημένο όταν έχετε παιδιά

Όταν έχετε μικρά παιδιά είναι πολύ δύσκολο να κρατήσετε ένα σπίτι τακτοποιημένο. Βέβαια από την άλλη μεριά δεν είναι και ακατόρθωτο! Καταρχήν δεν είναι επιτακτική ανάγκη το σπίτι να είναι καθαρό όλη την ώρα. Ωστόσο ένα σπίτι ακατάστατο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση σας και να σας δυσκολεύει στο να συγκεντρωθείτε σε μια δουλειά. Όμως, όταν υπάρχουν παιδιά πρέπει να καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια για να κρατήσετε το σπίτι τακτοποιημένο.Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για να το πετύχετε.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται απόλυτος προορισμός και για το 2016 για τα παιδιά από 2-12 ετών… Κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι το Μάιο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και μουσική!

Το «Κουτί της Αλμπέρτα» ανάσα βοήθειας στους νέους γονείς του Καναδά

Το «Κουτί της Αλμπέρτα» περιέχει όλα όσα θα χρειαστούν δύο νέοι γονείς τον πρώτο μήνα που θα έλθουν σπίτι με το νεογέννητο παιδάκι τους. Πάνες, σαμπουάν, κουβερτούλες, ενημερωτικά βιβλία, ακόμη και το ίδιο το κουτί ενισχυμένο με στρώμα στον πάτο, μετατρέπεται σε ένα αναπαυτικό κρεβατάκι για τις πρώτες εβδομάδες του μωρού.

Ημερίδα: Η Ρητορική στην Εκπαίδευση: από τη θεωρία στην πράξη (16/1/16)

Το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης οργανώνει σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών από το Πειραματικό ΓΕΛ του Παν/μίου Μακεδονίας, τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, το 1ο Λύκειο Ευόσμου και το 2ο Λύκειο Ευόσμου Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο "Η Ρητορική στην Εκπαίδευση: από τη θεωρία στην πράξη" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.