Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Πρόσωπο: Patrick Henry Hughes


Η εμπνευσμένη ιστορία του Patrick Henry Hughes, ενός νεαρού που γεννήθηκε ανάπηρος και τυφλός, αλλά κατάφερε με την βοήθεια του πατέρα του να γίνει ένας εξαιρετικός μουσικός. Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους εδω.

Πώς να μεγαλώσετε ένα ήρεμο μωρό

Ένα ήρεμο μωρό είναι το όνειρο κάθε μητέρας. Και η ηρεμία δεν είναι απλά ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του. Διδάσκεται από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ζωής του.

Με 3d γυαλιά στο Μουσείο

Υπερσύγχρονη υπηρεσία εικονικού θεάτρου θα λειτουργήσει μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» επιτρέποντας μία διαφορετική ξενάγηση στο πολιτιστικό απόθεμα του ΚΜΣΤ

Άποψη: Βασίλης Κρεμμυδάς - Είναι αυτό το «νέο» σχολείο;

Ολοι έχουμε ακούσει για το «νέο σχολείο»· το έχουν διαφημίσει αρκετά· χωρίς, ασφαλώς, να λένε τι είναι. Εμείς οι απλοί άνθρωποι που έχουμε παιδιά, εγγόνια και ό,τι άλλο στα σχολεία, όταν ακούμε «νέο», το οτιδήποτε, καταλαβαίνουμε κάτι αλλιώτικο, κάτι προχωρημένο, κάτι που οπωσδήποτε ωφελεί.

Ο πυρετός κάνει (και) καλό!

Επιμέλεια: Μάνος Σιγανός

Ξεκινάει η εποχή της έξαρσης της γρίπης και το παιδί έχει πυρετό. Ποια είναι η πρώτη σας κίνηση; Οι περισσότεροι γονείς, πάντως, κάνουν τα πάντα για να τον καταπολεμήσουν... κρύες κομπρέσες και αντιπυρετικά «επιστρατεύονται» για να ρίξουν τον πυρετό του παιδιού τους. Είναι σωστή όμως αυτή η τακτική;

Εκδήλωση του “Προμηθέα” για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ

Ελπίζοντας ότι τα γεγονότα της ζωής όλων μας μπορεί να μην είναι μοιρολατρικά «και όμως, κάπως έτσι…», αλλά αισιόδοξα «και όμως, κάπως αλλιώς…» αρκεί να αφυπνιστούμε και να δραστηριοποιηθούμε, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βέροιας & Ο Πολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος «Ο Προμηθέας» Βέροιας, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το πολυβραβευμένο έργο «Και όμως κάπως έτσι», του αείμνηστου συντοπίτη και φίλου του συλλόγου μας Γιάννη Ταϊπλιάδη.

Ημερίδα: "Αφήγηση και Διεπιστημονικότητα"

Το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο "Αφήγηση και Διεπιστημονικότητα" την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 (ώρα 10.00) στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ομιλητές και ομιλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προσεγγίσουν την έννοια της αφήγησης μέσα σ’ ένα πνεύμα διεπιστημονικότητας που θα ασχοληθεί πιο συγκεκριμένα με τους χώρους της αφήγησης στη λογοτεχνία, τη νομική επιστήμη, τη γεωγραφία, την ψυχιατρική και τη μουσική.

Θέατρο: Ο άνθρωπος της βροχής

Ο Τσάρλι Μπάμπιτ (Γιάννης Στάνκογλου), ένας νεαρός έμπορος αυτοκινήτων, ανακαλύπτει, όταν επιστρέφει στο πατρικό του για την κηδεία του πατέρα του, ότι έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) που είναι αυτιστικός και έγκλειστος σε ίδρυμα και στον οποίο ο πατέρας τους αφήνει όλη του την περιουσία. Τυφλωμένος από τον εγωισμό του, ο Τσάρλι απάγει τον αδερφό του και ξεκινούν διασχίζοντας την Αμερική, ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα αλλάξει οριστικά τη ζωή και των δύο.

"Ντύνουμε ένα παραμύθι" στο Σχολείο Παιχνιδιού

Στο Σχολείο Παιχνιδιού, κάθε μήνα, τα παιδιά θα ασχολούνται με ένα διαφορετικό παραμύθι που θα αποτελεί αυτόνομη ενότητα και θα ολοκληρώνεται σε τρεις δίωρες συναντήσεις Παρασκευής-Σαββάτου-Κυριακής.

Σούπερ Μαμάδες εν δράσει

διαβάζουμε στο blog.tedxathens.com

Έχουν ούτως ή άλλως έναν πολύ δύσκολο ρόλο, αλλά συνάμα ευχάριστο και καθοριστικό για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών τους. Οι περισσότερες εργάζονται, εντός και εκτός σπιτιού.

ΕΤ1: ΑμεΑ σε πρώτο πλάνο

Εχουν μεγαλείο ψυχής και καθημερινά προτάσσουν τη δύναμη και τη θέλησή τους για να αντεπεξέλθουν σε έναν κόσμο που πολλές φορές δεν τους βλέπει. Είναι τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), τα οποία διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμα σε μια ισότιμη ζωή. Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, η ΕΤ1 αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός της στους ανθρώπους που κατορθώνουν κάθε μέρα μικρά θαύματα.

Volunteer4Greece

Το Volunteer4Greece είναι μια online πλατφόρμα που επιτρέπει σε εθελοντικούς οργανισμούς να αναρτούν τις εθελοντικές θέσεις εργασίας που προσφέρουν και σε εθελοντές να κάνουν αναζητήσεις θέσεων ανά περιοχή και κατηγορία οργάνωσης.

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα στην ενορία Αγίας Μαρίνης Πατρών

Η ενορία Αγίας Μαρίνης Πατρών με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου διοργανώνει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες. Θα διδάσκονται μαθήματα: Φυσικής, Χημείας, και Μαθηματικών σε παιδιά Γυμνασίου. Το μάθημα της Φυσικής στα παιδιά Λυκείου. Εγγραφές στο Πνευματικό Κέντρο (υπόγειος χώρος Ι. Ν.) Πληροφορίες π. Παναγιώτης Θωμάς