Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

UNICEF: «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών»

Η UNICEF εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους και απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα σχολεία να γίνουν «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» λαμβάνοντας μέρος στο ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

«Ελληνικός Κόσμος»: Σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα και νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών. Τα παιδιά παρακινούνται να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.

«Απαγορευµένα» πανεπιστήµια για φοιτητές µε κινητικά προβλήµατα

Κατασκευάζουν ράµπες αναπήρων, ζητάνε από περαστικούς να καθήσουν για λίγο σε αναπηρικό καροτσάκι και να κινηθούν ανάµεσα σε παρκαρισµένες µοτοσυκλέτες, ενώ καταγράφουν σε βίντεο την αγριότητα της πόλης απέναντι στους ανθρώπους µε κινητικά προβλήµατα.

« Εθελοντής-ανταποκριτής του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011»

Αναζητείται ένας εθελοντής-ανταποκριτής, ο οποίος θα αποτελέσει μέλος της ομάδας των 27 ανταποκριτών (ένας από κάθε κράτος-μέλος) που θα αναλάβουν να καταγράψουν και να αναμεταδώσουν πληροφορίες για εθελοντικές δράσεις και εκδηλώσεις, συνεντεύξεις με εθελοντές καθώς και για γενικότερα θέματα που σχετίζονται με τον εθελοντισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ένα ακόμα κράτος-μέλος τη Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού.
Περισσότερα εδώ

Διαγωνισμός για τον εθελοντισμό

Πολλά θα ακούσουμε επόμενη χρονιά για τον εθελοντισμό, καθώς το 2011 είναι η Ευρωπαϊκή Χρονιά για τον Εθελοντισμό. Η οργάνωση Link, διοργανώνει τη δεύτερη έκδοση του διεθνούς διαγωνισμού ScriptaManent, για άτομα 18-30χρονών που έχουν οποιαδήποτε εμπειρία εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2008 ως τον Ιανουάριο 2011.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πρόσκληση από τη Fair trade

Η οργάνωσή μας θα ήθελε να συνεργαστεί με εκπαιδευτικούς ή/και συλλόγους γονέων για τη φιλοξενία χριστουγεννιάτικων bazaar στα πλαίσια εκδηλώσεων που προβλέπεται να οργανωθούν κατά το μήνα του Δεκεμβρίου. Ξέρουμε ότι για πολλούς από εσάς δεν είναι πάντα εύκολο να κατεβαίνετε στο κέντρο για βόλτα και ψώνια. Έτσι, φτάνοντας σε όσους περισσότερους φίλους και προωθώντας τις εκπαιδευτικές μας δράσεις, θα ήταν υπέροχο να ερχόμαστε εμείς κοντά σας. Γι’ αυτό, όσοι από εσάς μπορείτε είτε να μας καλέσετε σε κάποια εκδήλωση bazaar μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@fairtrade.gr
(Από το newsletter της οργάνωσης)

«Κατεβάζει ρολά» η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

"Κατεβάζει ρολά" η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, συμμετέχοντας κατ` αυτόν τον τρόπο στην κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει η ΕΑΟΜ ΑμεΑ για το τριήμερο 23-25 Νοεμβρίου στο χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου. Η ΕΠΕ θα συμμετάσχει στον αποκλεισμό της Βουλής, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες προτίθενται να καταθέσουν τα μετάλλιά τους στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Φίλιππο Πετσάλνικο.