Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο τυφλών αθλητών

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο τυφλών αθλητών πραγματοποιείται απο τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου 2011 στην πόλη Crawley της Μεγάλης Βρετανίας. Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν αθλητές με αναπηρία όρασης απο 20 Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας


Ο ΟΗΕ είχε ανακηρύξει το 1995 «Έτος Ανεκτικότητας», σε μια προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την ανάγκη αποδοχής του διαφορετικού στις ανθρώπινες σχέσεις.

Άποψη: Με άλλα μάτια "Αναζητώντας το αντίδοτο του κοινωνικού ρατσισμού"

Από το ιστολόγιο Με άλλα μάτια
Τα άτομα με αναπηρία αποτελούν σήμερα περίπου το 10% του πληθυσμού στην Ελλάδα, δηλαδή είναι πάνω απο ένα εκατομμύριο πολίτες.
Στην πράξη το να είσαι άτομο με αναπηρία σημαίνει ότι συνυπάρχεις με τον ρατσισμό και με συμπεριφορές που καλλιεργούν διακρίσεις.

Mήπως το παιδί σας είναι κολλημένο στην τηλεόραση;

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι Έλληνες είναι ο λαός της Ευρώπης που περνάει περισσότερη ώρα μπροστά στην τηλεόραση. Αν νομίζατε ότι μόνο το δικό σας παιδί έχει τον εθισμό αυτό, μπορείτε να ηρεμήσετε. Η τηλεόραση αποτελεί ένα ζήτημα σε κάθε σπίτι. Γιατί τόσο μεγάλο ζήτημα όμως; Τι είναι αυτό που την κάνει τόσο αντιπαθητική και ταυτόχρονα τόσο απαραίτητη; Και πώς εμείς θα κάνουμε το σωστό πρόγραμμα, ώστε τα παιδιά μας να παίρνουν από αυτή μόνο τα καλά; Χαζοκούτι ή παντογνώστης;

Κλιματική αλλαγή: τα παιδιά πλήττονται περισσότερο


Σύμφωνα με νέα έκθεση της UNICEF για το πόσο ευάλωτα είναι τα παιδιά στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις των καταστροφών στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού, τα παιδιά θα είναι μεταξύ εκείνων που πλήττονται περισσότερο.

Παραμυθοφουρνίσματα στον Κινητήρα

Η γλυκιά Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Παραμυθοφουρνίσματα» μαγειρεύει στον Κινητήρα από τις 10 Δεκεμβρίου και για 12 παραστάσεις.

Δίγλωσση Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Θέρμης

Η ελληνογερμανική λέσχη ανάγνωσης για δίγλωσσα παιδιά ακολουθεί αυτήν την εβδομάδα τις σχετικές εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών στις γερμανόφωνες χώρες!

Η αφήγηση στη σύγχρονη εποχή

Η αφήγηση στη σύγχρονη εποχή: Γενική και ειδική θεώρηση. Δυνατότητες και περιορισμοί για μια «νέα» συνάντηση του σύγχρονου ανθρώπου με την προφορική τέχνη του λόγου. Διαβάστε το άρθρο της κ. Τασούλας Τσιλιμένη "Η αφήγηση στη σύγχρονη εποχή" στον ιστότοπο του Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων Αφήγησης

1ο Πανόραμα ταινιών για τη βία κατά των γυναικών

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, διοργανώνουν ένα 4ήμερο αφιέρωμα ταινιών που θα διαρκέσει από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου με τίτλο 1ο Πανόραμα ταινιών για τη βία κατά των γυναικών. Το αφιέρωμα εντάσσεται στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Αrtoo Paspartoo: Ο Παπουτσής και ο Καλικαντζαρής στο Βρυσάκι

Το «Βρυσάκι» παρουσιάζει την παράσταση παιδικού κουκλοθεάτρου «Ο Παπουτσής και ο Καλικαντζαρής» από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011.

Ιστότοπος: "e-γεωγραφία"

Ο δικτυακός τόπος "e-γεωγραφία" αποτελεί τμήμα του εκπαιδευτικού κόμβου Ελληνική Πύλη Παιδείας και δημιουργήθηκε με σκοπό την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα της Γεωγραφίας. 

12 υποτροφίες από το κληροδότημα Γεωργίου Α. Βοστάνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης, ως διοικούσα επιτροπή του Εκπαιδευτικού Κληροδοτήματος Γεωργίου Α. Βοστάνη, προκηρύσσει διαγωνισμό μεταξύ απόρων αριστούχων αποφοίτων Λυκείων, οι οποίοι έχουν εγγραφεί και φοιτούν σε Ανώτατες Σχολές του Κράτους ή της Κύπρου και κατάγονται από την Νήσο Λέσβο, με προτίμηση, με ίσους όρους, εκείνων που κατάγονται, κατά σειρά, από τον Δήμο Μυτιλήνης και τις Κοινότητες Παμφίλων και Μυστεγνών, για την ανάδειξη δώδεκα (12) υποτρόφων του Κληροδοτήματος που θα σπουδάσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2011/2012 σε Σχολές ή Τμήματα Σχολών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) που περιλαμβάνονται και στα πέντε (5) επιστημονικά πεδία, εξαιρουμένων των Στρατιωτικών Σχολών και των Τ.Ε.Ι.