Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Τα παιδιά που νιώθουν υπερβολικά πολλά.

Τα παιδιά με διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας/λειτουργίας (sensory processing disorder, SPD) μερικές φορές αντιδρούν υπερβολικά ή αντιδρούν ελάχιστα στο άγγιγμα, στους ήχους και στην υφή των φαγητών. Οι γιατροί αμφισβητούν την ύπαρξη αυτής της κατάστασης, οι γονείς επιμένουν ότι είναι πραγματικότητα και οι θεραπευτές υποστηρίζουν ότι είναι αντιμετωπίσιμη. 

Ραντεβού για παιχνίδι, γιορτές, γεύματα σε φιλικά προς τα παιδιά εστιατόρια είναι κάποιοι τύποι δραστηριοτήτων που περιμένει κανείς να γεμίζουν τις μέρες ενός τυπικού τρίχρονου αγοριού. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Charlie Phelps στη Νότια Καρολίνα. 

«VOY - Ένας αγώνας τυφλών» από την Ελένη Χρυσομάλλη

Πηγή
Τα βήματα των ποδοσφαιριστών της Αθλητικής Ένωσης Τυφλών «Πυρσός» ακολούθησε με την κάμερά της η 24χρονη σκηνοθέτης, Ελένη Χρυσομάλλη.
της Κικής Μουστακίδου

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, θα πρέπει να χρίσουμε τους τυφλούς αθλητές βασιλείς του ποδοσφαίρου. Τα βήματα μερικών εξ αυτών, και συγκεκριμένα των μελών της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, ακολούθησε με την κάμερά της η 24χρονη σκηνοθέτης, Ελένη Χρυσομάλλη. 

Πρώτο κουδούνι με μεγάλα έξοδα για τους γονείς

Αν η επιστροφή στα θρανία είναι μία φορά δύσκολη κάθε Σεπτέμβρη, η πρώτη φορά στο σχολείο, η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο ή από το γυμνάσιο στο λύκειο, ή η αλλαγή σχολείου αποτελούν ειδικές περιπτώσεις που χρήζουν προσεκτικής μεταχείρισης όσο οι ημέρες πλησιάζουν.

Τι να διδάξετε στο παιδί σας, πριν αρχίσει το σχολείο

Κάθε καινούρια σχολική χρονιά φέρνει μαζί της πολλές προκλήσεις για τα παιδιά: καινούρια τάξη, καινούρια δασκάλα, νέοι συμμαθητές, νέες υποχρεώσεις. Είναι φυσικό όλα αυτά να αγχώνουν τα μικρά παιδιά, ακόμα και εκείνα που έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση.