Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Το ΦΕΚ με τις θέσεις (ανά ειδικότητα) των σχολικών Συμβούλων

Καθορισμός της έδρας και περιφέρειας των Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των σχολείων της δικαιοδοσίας τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Άποψη: Mαρία Κανελλάκη "Μάθε παιδί μου ζύμωμα"

«Θα μαρινάρω φιλέτο πέρκας, θα το περιχύσω με σως βινεγκρέτ πορτοκαλιού και θα το συνοδεύσω με τσιπς αγκινάρας, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και γκουακαμόλε. Αν έχω χρόνο θα ετοιμάσω κι ένα πέστο δυόσμου με αμύγδαλα…»

- Ακούς; ΄Ακου τα!....

Ηλεκτρονική εφημερίδα: Kidpress

Το Kidpress.gr είναι μια ηλεκτρονική εφημερίδα για παιδιά που γράφεται από παιδιά. Σας προτείνουμε όχι μόνο να τη διαβάζετε, αλλά και να γίνετε δημοσιογράφοι της!

Γεμίζουν τα... θρανία στο e-φροντιστήριο

Εμπειροι εκπαιδευτικοί με 30 και πλέον χρόνια διδασκαλίας στις σχολικές αίθουσες, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες των μαθητών, βρίσκονται πίσω από τη μεγάλη επιτυχία του www.study4exams.gr.

Όροι Πρόσληψης Εκπαιδευτικών σε Καλλιτεχνικά Σχολεία

Κάθε χρόνο στα Καλλιτεχνικά Σχολεία προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, εξειδικευμένοι στους τομείς του Θεάτρου–Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού. Διαβάστε στο alfavita.gr όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι για τη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας σε Καλλιτεχνικό Σχολείο.

Ιστολόγιο: Το Περιβολάκι μας

Επισκεφτείτε το... Περιβολάκι. Ένα πολύ πλούσιο και αξιόλογο ιστολόγιο, το οποίο προέκυψε, όπως σημειώνουν οι δημιουργοί του (Aποστολίδου Γεσθημανή - Πομάκη Ευανθία ) "θέλοντας να εντάξουμε τις ΤΠΕ στη διδασκαλία μας και να εφαρμόσουμε νέες μεθόδους διδασκαλίας για τους/τις μαθητές/τριες μας".

Τα ολοήμερα από τρεις διαφορετικές «γωνίες»

Τελικά, η θέση καθορίζει την άποψη; Εκπαιδευτικοί δηλώνουν μάλλον απαισιόδοξοι από τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων «νέου τύπου» με ορισμένους να εισηγούνται ακόμη και την κατάργησή τους, διευθυντές σχολείων επικροτούν το νέο θεσμό αλλά ζητούν την έγκαιρη στελέχωσή του με εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ γονείς εμφανίζονται απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο από το διευρυμένο ωράριο όσο και από το νέο πρόγραμμα σπουδών. Τρεις διαφορετικές πλευρές, τρεις διαφορετικές απόψεις για ένα θεσμό, αυτόν των ολοήμερων σχολείων, που στο εξωτερικό εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες χωρίς προβλήματα.

Του κύκλου της ζωής-γεννητούρια- η μαμή

Η γιορτή της μαμής 
Η θρακιώτικη γιορτή της «Μπάμπως», ή «της Μαμμής», «της Γριάς» σήμερα, 8 Ιανουαρίου. Μια γιορτή που εντάσσεται πολιτισμικά στην έμφαση της μητρογραμμής και στην τιμή που αποδίδεται στη συμβολική και βιολογική αξία του ρόλου της Μητέρας στις παραδοσιακές κοινωνίες.

Υλικό για τις μεγαπτεροφάλαινες

Στον ιστότοπο του Hawaiian Humpback Whale National Marine Sanctuary μπορείτε να βρείτε αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τις μεγαπτεροφάλαινες για τους αγγλομαθείς μικρούς μας φίλους.

Εγχείρημα: «The Obliteration Room»

Δώσε χιλίαδες αυτοκόλλητα σε χιλιάδες παιδιά σε ένα άδειο δωμάτιο …και μια απλή ιδέα θα μετατραπεί σε αριστουργηματικό έργο τέχνης. Ο λόγος για το εκπληκτικό installation στην Queensland Gallery of Modern Art, όπου η καλλιτέχνις Yayoi Kusama κατασκεύασε ένα μεγάλο οικιακό περιβάλλον, με τοίχους, καρέκλες, τραπέζι, πιάνο και γενικότερα διακόσμηση σε λευκό χρώμα, το οποίο ουσιαστικά λειτούργησε ως ένας γιγάντιος λευκός καμβάς.

Και μετά τις γιορτές... ...μην το πετάς, χάρισέ το!

Σάββατο 21 Γενάρη: “Ζούμε Όπως κι Εσύ”

Tο Σάββατο 21 Γενάρη, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης της Ξάνθης, σας προσκαλούμε σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Η σεξουαλική διαφορετικότητα των νέων στην οικογένεια και το σχολείο.

ΦΘΕΙΡΙΑΣΗ (ΨΕΙΡΕΣ ΚΕΦΑΛΙΟΥ):Οδηγίες στις σχολικές μονάδες

Οι μαθητές με ψείρες στο τριχωτό της κεφαλής δεν πρέπει να αποκλείονται από το σχολείο, τονίζει σε εγκύκλιό του προς τις σχολικές μονάδες το υπ. Υγείας και σημειώνει πως οι γονείς θα πρέπει να ενημερωθούν ότι οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τη σωστή θεραπεία.
Πηγή: esos

300 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής

Μέχρι τον Μάρτιο του 2012 θα δημοσιευτεί η προκήρυξη πρόσληψης εκπαιδευτικών (Δασκάλων και Νηπιαγωγών) Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ η διενέργεια του γραπτού διαγωνισμού θα γίνει μετά το Πάσχα.
Oπως αναφέρουν στην «Εργασία» πηγές του υπουργείου Παιδείας, το αίτημα για τη διενέργεια του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών έχει ήδη διατυπωθεί στο ΑΣΕΠ, αφορά την πλήρωση 300 θέσεων και θα γίνει σε δύο φάσεις, τα έτη 2012 και 2013.