Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια πολλών παικτών (multiplayer online video games) και παιδιά με δυσκολίες στον κοινωνικό τομέα: τι πρέπει να ξέρετε.

Παρατηρήσατε ποτέ ότι τα παιδιά που παίζουν διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια πολλών παικτών έχουν τη δική τους γλώσσα; Έχουν μάλιστα και τα δικά τους αστεία. Αυτή η μοναδική κουλτούρα μπορεί να είναι διασκεδαστική για πολλά παιδιά. Αλλά μπορεί να αποτελεί πρόκληση για τα παιδιά που δυσκολεύονται στον έλεγχο της παρορμητικότητάς τους, στην αυτορρύθμιση ή τις κοινωνικές δεξιότητες. Τα παιδιά αυτά όταν παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια με άλλα παιδιά έχουν τις ίδιες δυσκολίες που έχουν και στις κοινωνικές καταστάσεις της αληθινής ζωής. Διαβάστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να περιηγηθεί στον κόσμο των διαδικτυακών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Ελληνίδα δασκάλα περιγράφει το εντελώς διαφορετικό σουηδικό σχολείο -Χωρίς παπούτσια, με ιδιαίτερο πρόγραμμα

Η Βίκυ Βράχα, δασκάλα σε σουηδικό σχολείο, μιλάει στο iefimerida.gr για το εκπαιδευτικό σύστημα της Σκανδιναβίας.

Πώς θα σας φαινόταν αν ξαναγινόσασταν μαθητές να φτάνατε στο σχολείο όπου θα σας περίμενε η δασκάλα, θα βγάζατε τα παπούτσια για να μπείτε στην αίθουσα διδασκαλίας, θα μπορούσατε να καθίσετε πάνω στο χαλί να κάνετε τις εργασίες, θα μαθαίνατε να ράβετε, το μεσημέρι θα απολαμβάνετε ένα χορταστικό γεύμα (σαλάτα και κυρίως) στο εστιατόριο του σχολείου και φεύγοντας να μην είχατε καθημερινές εργασίες για το σπίτι, αλλά πολύτιμο χρόνο για παιχνίδι; Αν αυτή η περιγραφή σας φαίνεται κάπως... άπιαστη αρκεί να σας μεταφέρω στη Σκανδιναβία όπου το εκπαιδευτικό σύστημα λειτουργεί ακριβώς με αυτόν τον τρόπο.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζομένων ηλικίας από 18 έως 58 ετών στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών

Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζομένων ηλικίας από 18 έως 58 ετών στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Η αποστολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά) από τη Δευτέρα 23/05/2022 έως την Παρασκευή 03/06/2022.

Το παιχνίδι είναι θεραπεία για τα παιδιά

Η πανδημία έχει ανατρέψει το σύμπαν στον κόσμο των παιδιών. Ό,τι θεωρούνταν αυτονόητο και δεδομένο, ξαφνικά δεν ήταν. Ξαφνικά οι γονείς δεν επέτρεπαν στα παιδιά να κινούνται έξω ελεύθερα, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία έκλεισαν για μεγάλο διάστημα. Συναντήσεις και παιχνίδι με συμμαθητές ήταν αδύνατο. Αλλά άλλαξε και ο τρόπος του παιχνιδιού. Θα έχει άραγε αυτή η κατάσταση μακροπρόθεσμες συνέπειες; «Για τα παιδιά, τα δύο χρόνια πανδημίας επιδρούν συναισθηματικά διαφορετικά από ότι σε έναν ενήλικα, και είναι μια περίοδος που έχει μεγάλο αντίκτυπο σε αυτά. Και είναι δύσκολο τώρα μετά την πανδημία να βγει κανείς από αυτό το πρότυπο σκέψης» υποστηρίζει η Κλαούντια Νόιμαν από το Γερμανικό Ταμείο Βοήθειας Παιδιού, με έδρα το Βερολίνο. 

Αρχίζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις την Τετάρτη 2 Ιουνίου - Η διαδικασία και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αρχίζουν αυτή την εβδομάδα, καθώς οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται την Πέμπτη, 3 Ιουνίου, στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και εκείνοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) την Τετάρτη, 2 Ιουνίου, στα Νέα Ελληνικά.

«Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που είμαστε πιο κοντά στην προ-κόβιντ εποχή. Τα παιδιά είναι πιο ήρεμα και έχουν προετοιμαστεί καλύτερα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Σταυριανόπουλος, φιλόλογος, Συντονιστής Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγίου Δημητρίου.

Από Γενιά Σε Γενιά

Ιστορίες που αφηγήθηκαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες σε παιδιά από 5 έως 8 ετών, καταγεγραμμένες με την μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας. Οι εντυπώσεις των παιδιών αποτυπώνονται σε εικαστικά έργα που δημιούργησαν τα οποία εμπνεύστηκαν από αυτές τις ιστορίες.

Το «Από γενιά σε γενιά» πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο πιλοτικά μεταξύ ενός Νηπιαγωγείου και του ΚΑΠΗ το 2016 όπου, τα παιδιά του νηπιαγωγείου έμαθαν τι σημαίνει προφορική ιστορία, πώς κάνουμε ερωτήσεις μέσα από μια διαδικασία παιχνιδιού.

Άποψη: Στράτος Στρατηγάκης "Οι πιο δύσκολες Πανελλαδικές"

Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους υποψηφίους. Συμπληρώσαμε δύο χρόνια πανδημίας και μπήκαμε στον τρίτο χρόνο. Οι υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έχασαν το τελευταίο τρίμηνο, όταν ήταν μαθητές της Α΄ Λυκείου. Στη Β΄ Λυκείου έκαναν έξι μήνες τηλεκπαίδευση. Καμία από τις δύο χρονιές δεν έδωσαν προαγωγικές εξετάσεις, συνεπώς δεν έχουν καμία εμπειρία εξετάσεων. Τελευταία φορά που συμμετείχαν σε εξετάσεις ήταν όταν φοιτούσαν στη Γ΄ Γυμνασίου, όταν εξετάστηκαν σε τέσσερα μαθήματα.

Χάλκινο μετάλλιο για την Κατερίνα Σαράντη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παρατριάθλου

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία PTWC2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παρατριάθλου που διεξήχθη στο Όλστιν της Πολωνίας, κατέκτησε η Κατερίνα Σαράντη. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που είχαν ως αποτέλεσμα το τρίαθλο να μετατραπεί σε… δίαθλο (με επιπλέον 2.5 χιλιόμετρα τρεξίματος), η Κατερίνα Σαράντη κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά της σε 1:21:44 και να να βρεθεί στο βάθρο των νικητριών.

Μελέτη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναδεικνύει πώς οι γονείς επηρεάζουν τα παιδιά

Τον επιδραστικό ρόλο του γονέα στα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, το δείκτη μάζας σώματος και τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών αναδεικνύει μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

Στη 2η θέση ο Πρωτονοτάριος στο Γκραν πρι στίβου της Ελβετίας

Στο Γκραν πρι στίβου που διεξήχθη στο Νοτβίλ της Ελβετίας συμμετείχε ο αθλητής Λουκάς Πρωτονοτάριος κατακτώντας τη 2η θέση στον τελικό των 100 μέτρων μικτών κατηγοριών Τ35-36-37-38-62-63-64 με επίδοση 13.69.

Ταινία μικρού μήκους: HANDBRAKE


Το Handbrake είναι μια συλλογική προσπάθεια εφτά γυναικών να φέρουν στο φως το πάντα επίκαιρο ζήτημα της προσβασιμότητας της Αθήνας, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας μιας ταινίας μικρού μήκους.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία έχει ως εφαλτήριο την ίδια την πόλη της Αθήνας και τα εμπόδια που μας καλεί καθημερινά να αντιμετωπίσουμε, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε με αποτυχία.

Σοκολάτα Bili: Ποτέ μια φιλανθρωπία δεν ήταν τόσο γλυκιά!


ΔΤ από "Παιδιά της Άνοιξης": Σας υποσχεθήκαμε μια γλυκιά έκπληξη και φτιάξαμε τη σοκολάτα του Bili γεμισμένη με όλη μας την αγάπη! Για όσους δεν γνωρίζουν τον Bili είναι ο ήρωας που δημιουργήσαμε για να αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και ενημέρωσης της κοινωνίας, για να αποδεχθεί και να σεβαστεί τη διαφορετικότητα που λέγεται αναπηρία.

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ (Ατόμων με Αναπηρία) Νομού Ημαθίας, στα πλαίσια των σκοπών και στόχων του, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών/ατόμων με αναπηρία καθώς έχει αποδειχθεί ότι μια καλά ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη κοινωνία ευκολότερα αποδέχεται το διαφορετικό.

Η πρώτη τρανς κούκλα είναι γεγονός – Εμπνευσμένη από την Laverne Cox

Η Laverne Cox έγραψε ιστορία ως η πρώτη τρανσέξουαλ κούκλα της ιστορίας.

Μετά τη συναρπαστική ανακοίνωση, η 49χρονη ηθοποιός με δυσκολία μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό της..

«Ανυπομονώ να βρουν οι θαυμαστές την κούκλα μου στα ράφια και να έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν στη συλλογή τους μια κούκλα που έχει ως πρότυπο ένα τρανσέξουαλ άτομο» ανέφερε σε δήλωσή της, την οποία εξασφάλισε η ιστοσελίδα Page Six.

Αλλαγές στα Πανεπιστήμια: Τι είναι το εσωτερικό erasmus - Ποιος ο στόχος του και πώς θα λειτουργεί

Πολλές και σημαντικές είναι οι αλλαγές που θα έρθουν στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Το σχέδιο νόμου - πλαισίου που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας φέρνει μεταρρυθμίσεις για φοιτητές, καθηγητές και πρυτανικές Αρχές.

Ανάμεσα στις ρυθμίσεις που έρχονται, περιλαμβάνεται και το εσωτερικό erasmus.

Βόλος: Γονείς ζητούν εισαγγελική παρέμβαση γιατί δεν τους... ακούνε τα παιδιά τους

Τη συνδρομή ακόμη και της Εισαγγελίας Ανηλίκων Βόλου ζητούν γονείς, προκειμένου να πείσουν τα παιδιά τους να τους ακούνε, να μην τους αντιμιλούν και να ξεμπλέξουν ίσως από παρέες που τα οδηγούν σε αξιόποινες πράξεις όπως χρήση ναρκωτικών ή κλοπές.

Το φαινόμενο τελευταία παρουσιάζει έξαρση και μόνο χθες καταγράφηκαν επτά περιπτώσεις γονέων που είδαν την εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, από την οποία ζήτησαν κατευθύνσεις, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.