Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κόμικ νέας φορολογίας!


Θέατρο Φούρνος - Παιδική σκηνή: Χειμερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Φούρνος ανακοίνωσε το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα για τη χειμερινή περίοδο 2012-2013 που θα διαρκέσει από τις 15 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 28 Απριλίου 2013.

Πρόγραμμα θεατρικής περιόδου:

Tρία νέα προγράμματα-Τρεις νέες φιλαναγνωστικές δράσεις!

Αγαπητοί συνάδελφοι,συναδέλφισσες,αγαπητά μας παιδιά.Φίλοι και φίλες του βιβλίου η Λέσχη Ανάγνωσης «Αχ.Καψάλης» και το ιστολόγιο «Βιβλία και Βιβλιοφιλία», όπως υποσχέθηκε τον Ιούνιο 2012, σας ανακοινώνει,πως εκτός από τις περσινές φιλαναγνωστικές δράσεις που θα συνεχιστούν, τρία νέα προγράμματα.

Διάθεση εσόδων κληροδοτήματος "Ν. Κουκουφλή" σε αριστούχους άπορους σπουδαστές.

Ο Δήμος Θεσ/νίκης γνωστοποιεί ότι προκειμένου να διαθέσει ποσό 9.000,00€ που προέρχεται από έσοδα του κληροδοτήματος Ν. Κουκουφλή, σε δύο (2) άπορους αριστούχους σπουδαστές (ο καθ΄ ένας σπουδαστής από τους αιτούντες θα λάβει το ποσό των 4.500,00€ ως οικονομικό βοήθημα) που πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό πάνω σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν την πόλη της Θεσ/νίκης και ανήκουν στα ευρύτερα ενδιαφέροντα του Δήμου, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν στο Τμήμα Προγραμμάτων της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσ/νίκης, Μοναστηρίου 53-55, 4ος όροφος, έως την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, σχετική αίτηση.

Αποθεωτική η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων

Παρουσία 80.000 θεατών και εκατοντάδων καλλιτεχνών, έπεσε χθες το βράδυ η αυλαία των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Στράτφορντ.

Το Μεγάλο ταξίδι του μικρού κοριού Κορνήλιου στο Προαύλιο Badminton

Το Badminton συνεχίζοντας τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές καινοτομίες του φιλοξενεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του την παράσταση "Το μεγάλο ταξίδι του μικρού κοριού Κορνήλιου" ένα οικολογικό παραμύθι φαντασίας για το μέλλον της Γης από την θεατρική ομάδα «Μικροί Πυροτέχνες». Παράλληλα και με αφορμή την παράσταση δημιουργεί μια ευρύτερη δράση με το γενικό τίτλο ¨Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ......ΕΣΥ!¨

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Δράσεις για Παιδιά

Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου 2012,  με το γενικό τίτλο «Κρίσεις: Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία» ανακοινώνει την πραγματοποίηση της δράσης με τίτλο  «Η κατάλυση του Μακεδονικού βασιλείου από τους Ρωμαίους»  στο χώρο του Γαλεριανού ανακτορικού συγκροτήματος (πλατεία Ναυαρίνου) στη Θεσσαλονίκη.

Σχολείο καταργεί τη δουλειά για το σπίτι

Οι μαθητές ενός σχολείο του Μέριλαντ μπορούν να γυρίσουν σπίτι ήσυχοι ότι δεν απαιτείται άλλη δουλειά. Αυτό που πρέπει να κάνουν μόνο είναι να διαβάζουν ένα βιβλίο της επιλογής τους για 30 λεπτά κάθε βράδι, γράφει το Fox 5.

Αιτήσεις μαθητών στο Κοινωνικό Ωδείο

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ θα δέχεται αιτήσεις υποψηφίων μαθητών από τις 10-09-2012 μέχρι και τις 28-09-2012
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου.
Τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να μας στείλετε την αίτησή σας είναι τα εξής

Γιορτή "χαρτοσκανδαλιάς"

«Κάνε τη ζωή σου ένα όνειρο και το όνειρο πραγματικότητα» - Antoine de Saint-Exupery

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η «Νουτοπία», προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, στις 6.30μμ (6.30μμ– 8.30 μμ) στον πεζόδρομο της Κούμα σε μια γιορτή « χαρτοσκανδαλιάς».