Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

«Γιατί δεν ακούς;» Πώς να σταματήσετε την γκρίνια και να αρχίσετε την επικοινωνία.

Σας αγνοεί το παιδί σας και δεν κάνει όσα του ζητάτε; Μπορεί να έχει πολύ καλούς λόγους. Αντί να επιμένετε στη συμμόρφωση και την υπακοή, προσπαθήστε να κατανοήσετε τις βαθύτερες αιτίες αυτής της αντίστασης και να δημιουργήσετε διδακτικές ευκαιρίες.

«Ο γιος μου δεν με ακούει»
«Η κόρη μου θυμώνει όταν της λέω να κάνει κάτι.»
«Γιατί δεν μου δείχνει λίγο σεβασμό;»

Οι τρεις βασικοί λόγοι που τα παιδιά λένε ψέματα

Όλα τα παιδιά έχουν την τάση να «τεντώνουν» την αλήθεια και να ενσωματώνουν και κάποιες… φανταστικές λεπτομέρειες στις ιστορίες τους. Και παρόλο που μπορεί να είναι απογοητευτικό να ακούτε το παιδί να λέει ψέματα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον λόγο που το παιδί το κάνει προτού αποφασίσετε να λάβετε δράση.

Ιδρύθηκε Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες

Ιδρύθηκε ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες» πανελλήνιας εμβέλειας, όπως ανακοίνωσαν οι εμπνευστές της ιδέας, η οποία έγινε τελικά πράξη.

Με μια επιστολή τους, συστήνονται προκειμένου να επιτύχουν την στήριξη από όλους τους φορείς αλλά και την αυτονόητη -όπως θεωρούν- μελλοντική συνεργασία και κοινή δράση προς όφελος των παιδιών. Επίσης τονίζουν ότι η ενεργοποίησή τους, προκειμένου να δημιουργηθεί ο Σύλλογος υπήρξε αναγκαία, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις που φέρει η διάγνωση της αλλεργίας στα ανήλικα μέλη των οικογενειών.

Γονείς της Gen Z λένε στα παιδιά τους την αλήθεια για τον Άη Βασίλη για να αποφύγουν το Santa Trauma

Ορισμένοι γονείς της «γενιάς Z» δεν θέλουν τα παιδιά τους να πιστέψουν στον Άγιο Βασίλη, για να μην πληγωθούν όταν ανακαλύψουν ότι δεν είναι αληθινός, καθώς το hashtag «SantaIsntReal» τρεντάρει με δεκάδες εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Μητέρα ανάρτησε βίντεο το οποίο έλαβε δεκάδες χιλιάδες προβολές, ενημερώνοντας τους πάντες ότι είπε στον 3χρονο γιο της ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι αληθινός. «Το να λες στα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης είναι αληθινός είναι ένα ψέμα και δεν πιστεύω ότι πρέπει να ανατρέφω τα παιδιά μου πάνω σε ένα ψέμα», δήλωσε η Sierra McKenzie στη New York Post.

Εκπαιδευτικοί-Νέοι πίνακες κατάταξης Γενικής Εκπαίδευσης - Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις το 2023/24

Το ΑΣΕΠ έχει ξεκινήσει την επεξεργασία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr, τριών προκηρύξεων του υπουργείου Παιδείας που θα διαμορφώσουν τους νέους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης.

Οι προκηρύξεις αναμένεται να εκδοθούν από το ΑΣΕΠ στο διάστημα των δυο πρώτων μηνών του 2023 (από τέλος Ιανουαρίου μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου του 2023).

Η Ιωάννα - Μαρία Γκέρτσου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Χθες, γιόρτασα ουσιαστικά για 1η φορά στη ζωη μου την Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων διότι προσκλήθηκα στην εκδήλωση Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων «Νέες Ιδέες & Δράσεις για τα ΑμεΑ» για να εκπροσωπήσω τον θεσμό των σκύλων οδηγών! 

Έναν θεσμό, που ξεκινήσαμε στην Ελλάδα από το μηδέν, χωρίς καμία τεχνογνωσία ή υποστήριξη σε δύσκολες συνθήκες ως ένας οργανισμός “outsider”.

Επτά τα παιδιά που πέθαναν από στρεπτόκοκκο Α στη Βρετανία. Τι συμπτώματα είχαν

Στα επτά έφτασαν τα παιδιά που κατέληξαν από επιπλοκές σε λοίμωξη από στρεπτόκοκκο Α στη Βρετανία. Πόσα κρούσματα υπάρχουν. Ποια είναι τα ανησυχητικά συμπτώματα σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας.

Προειδοποίηση προς τους γονείς μικρών παιδιών να έχουν το νου τους για τα συμπτώματα που προκαλεί ο στρεπτόκοκκος Α και να επικοινωνούν αμέσως με τον παιδίατρό τους, απηύθυναν οικογένειες στη Βρετανία που έχασαν τα δικά τους παιδιά από το βακτήριο αυτό.

Ημέρα ΑμεΑ: Το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποια αναπηρία


Η τυφλόμυγα, ο Νέμο, οι επτά νάνοι και άλλοι τρόποι ενημέρωσης των παιδιών γύρω από την αναπηρία

Όταν τα παιδιά συναντούν ανθρώπους με αναπηρία τους θέτουν μερικά από τα πιο ευφάνταστα ερωτήματα που γεννά το μυαλό τους. Οι τυφλοί βλέπουν όνειρα; Οι κινητικά ανάπηροι μπορούν να οδηγήσουν; Γιατί κάποιοι σκύλοι λέγονται οδηγοί; Ο τυφλός δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς και άλλοι εθελοντές με οπτική, ακουστική ή κινητική αναπηρία συναντούν καθημερινά μαθητές σχολείων όλης της Ελλάδας για να απαντήσουν στις απορίες τους και να χτίσουν μαζί τους έναν προσβάσιμο κόσμο για όλους.

Ομοφοβικές αντιδράσεις σε παράσταση με τον Μότσαρτ… γυναίκα – Το φιλί που «προκάλεσε»

Έντονες φαίνεται να είναι οι αντιδράσεις κάποιων γονέων στην Πάτρα, λόγω της παράστασης μπαλέτου «Μότσαρτ», στην οποία πρωταγωνιστεί μια γυναίκα.

Η παράσταση αυτή την περίοδο ανεβαίνει καθημερινά στον «Απόλλωνα» αποκλειστικά για σχολεία από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Λουκά Θάνου, να έχει αναθέσει σε γυναίκα τον βασικό ρόλο του μουσουργού Μότσαρτ.