Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Οι εγκέφαλοι των κοριτσιών και των αγοριών με αυτισμό διαφέρουν.

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η οργάνωση του εγκεφάλου διαφέρει μεταξύ αγοριών και κοριτσιών με αυτισμό.

Οι διαφορές, τις οποίες οι ερευνητές εντόπισαν αναλύοντας εκατοντάδες σαρώσεις εγκεφάλου με τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης, ήταν μοναδικές στον αυτισμό και δεν βρέθηκαν σε τυπικά αναπτυσσόμενα αγόρια και κορίτσια.

Η έρευνα βοηθά να εξηγηθεί ο λόγος για τον οποίο διαφέρουν τα συμπτώματα του αυτισμού μεταξύ των φύλων και, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για καλύτερη διάγνωση για τα κορίτσια.

Απουσίες: Η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας

Οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας ή σχολικές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την εποπτεία και έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. π.χ. συμμετοχή σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2021-22.

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε Καλλιτεχνικά Σχολεία

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Καλλιτεχνικά Σχολεία το έτος 2022.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης στις περιοχές αρμοδιότητας των οποίων ανήκουν οργανικά οι παραπάνω εκπαιδευτικοί, παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την απόφαση στους ενδιαφερόμενους και τις λοιπές υπηρεσίες.

Εγκύκλιος:Τρόπος Πανελλαδικών Εξετάσεων υποψηφίων δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, φάσμα αυτισμού με προφορική εξέταση, κινητική αναπηρία μόνιμη ή προσωρινή

Εκδόθηκε  από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Πρόσωπο: Μιχαήλ Παναγιώτης Ρούσσος «Είμαι αυτιστικός και η ζωή μου δεν είναι εύκολη»


Ο 27χρονος Μιχαήλ Παναγιώτης Ρούσσος μιλάει στα βίντεο της LiFO για τον αυτισμό, τις δυσκολίες, την καθημερινότητα, το burnout, τον τρισδιάστατο τρόπο σκέψης και την αγάπη του για τη μαγειρική και το σχέδιο.

Παιδικό βιβλίο για την αιμοδοσία από τον Δήμο Λαγκαδά

Με στόχο να μυήσει τους μικρούς του δημότες στην αξιέπαινη πράξη της αιμοδοσίας, ο Δήμος Λαγκαδά εμπλουτίζει της βιβλιοθήκες των Δημοτικών Σχολείων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με το βιβλίο «Η Δώρα και το δώρο της Αιμοδοσίας».

Το παιδικό μυθιστόρημα της Δέσποινας Ανταράκη εξιστορεί στους μικρούς αναγνώστες την ανάγκη ορισμένων συνανθρώπων μας για αίμα, ώστε να δημιουργήσει αιμοδότες στο κοντινό μέλλον.

Άποψη: Απόστολος Λακασάς - Εκπαίδευση 4.0

Το εκπαιδευτικό σύστημα καλείται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογική πρόοδος για να εξοπλίσει τους μαθητές με τα εφόδια που απαιτεί η ψηφιακή εποχή

ΑΧΕΠΑ: Εκθετήριο Παραδοσιακής Φορεσιάς από νοσηλευόμενους μαθητές

Ένα μόνιμο Μουσειακό Εκθετήριο Παραδοσιακής Φορεσιάς, με έργα που δημιούργησαν νοσηλευόμενοι μαθητές των 11ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και του 12ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του ΑΧΕΠΑ εγκαινιάστηκε σήμερα, στη Β' Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, από την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή. Έμπνευση για τα έργα που παρουσιάζονται στο Εκθετήριο αποτέλεσε η ελληνική σημαία που ύφαναν πέρσι σε έναν αυτοσχέδιο αργαλειό, νοσηλευόμενα παιδιά ηλικίας 4-15 ετών.

Ενημέρωση υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής

Οι υποψήφιοι Εκπαιδευτικοί, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), καλούνται να υποβάλουν αποκλειστικά, με ηλεκτρονικό τρόπο, αίτημα επικαιροποίησης των στοιχείων τους – με απευθείας μεταφόρτωση των κατά περίπτωση απαραίτητων δικαιολογητικών τους στον ηλεκτρονικό φάκελό τους στο ΟΠΣΥΔ – όπως προβλέπεται στην αριθμ. 33591/ΓΔ5/24-03-2022 ΚΥΑ και αναφέρεται ρητώς στις σχετικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Πρόσκληση ΕΟΑΚ: Για ανάθεση καθηκόντων ΠΕ11, που υπηρετούν στο Δημόσιο, για το διδακτικό έτος 2022-2023

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών σε συνέχεια της υπ’ αρίθμ. πρωτοκ. 206668/09.05.2022 επιστολής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του κλάδου ΠΕ11, που υπηρετεί στο Δημόσιο και ενδιαφέρεται για την ανάθεση καθηκόντων Ομοσπονδιακού Προπονητή ή /και Τεχνικού Συμβούλου, για το διδακτικό έτος 2022-2023, όπως καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00΄.