Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Άριστοι οι μαθητές στη Φινλανδία στα «περιβαλλοντικά θέματα»

Το σχολείο είναι η βασική πηγή γνώσης και πληροφόρησης των μαθητών για το περιβάλλον και τους κινδύνους που το απειλούν, σύμφωνα με έρευνα του προγράμματος PISA του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Διαφέρει, ωστόσο, ο βαθμός ενημέρωσης από χώρα σε χώρα.

4ο Διεθνές φεστιβάλ Αφήγησης και τεχνών του λόγου

Από την Πέμπτη 26 Απριλίου εως την Δευτέρα 30 Απριλίου διοργανώνεται και φέτος το Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου στην Κοζάνη. Στο φεστιβάλ αυτό καλούνται κάθε χρόνο σημαντικές προσωπικότητες της προφορικής και γραπτής λογοτεχνίας, του θεάτρου, της μουσικής αλλά και της επιστήμης από όλο τον κόσμο.

Πολιτική μηδενικής ανοχής και σχολεία

Η  άμεση αποβολή μαθητών που απειλούν ή διαπράττουν πράξεις βίας στο σχολικό περιβάλλον αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες πρακτικές που ακολουθούν εκπαιδευτικοί οργανισμοί σε όλον τον κόσμο. Είναι ωστόσο η πιο αποτελεσματική μέθοδος; Έρευνα του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, Dewey Cornellδείχνει ότι πιο προσεκτικές, μετριοπαθείς αντιδράσεις και τρόποι αντιμετώπισης ενδεχεται να επιφέρουν καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα της καταπολέμησης της βίας στα σχολεία. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ  σχετικό δημοσίευμα.

Συνάντηση για δημιουργία Συλλόγου

Στο noesi διαβασαμε για την επικείμενη (13 Μαΐου) συνάντηση ατόμων με με νευροϊνωμάτωση για δημιουργία Συλλόγου. Ο σκοπός του Συλλόγου θα είναι ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια. Εάν ενδιαφέρεστε, μεταβείτε στο noesi  να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή.

Προσφορά δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες

Μεγάλος χώρος, φωτεινός, διακοσμημένος με χειροτεχνίες των μελών. Οι δύο τοίχοι του χολ είναι ζωγραφισμένοι με μια παράσταση που θυμίζει εικονογράφηση από παραμύθι, δωρεά κάποιου υποστηρικτή. Γαλάζιος ουρανός, τοπίο της φύσης, ένας μύλος λούνα παρκ. Στα εννέα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Αρωγή», που βρίσκεται στον Δήμο Αχαρνών, πολλά παιδιά έχουν περάσει αμέτρητες ώρες δημιουργικής απασχόλησης, είτε σε πρωινή είτε σε απογευματινή βάρδια.

Νέο βιβλίο ιστορίας για τη Στ' Δημοτικού

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη και της Υφυπουργού κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διδαχθεί στη Στ’ Δημοτικού το νέο βιβλίο Ιστορίας «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ι. Κολιόπουλου, Ιάκ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη.

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από το ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ανακοίνωσε την προκήρυξη χορηγήσεως υποτροφιών, για μεταπτυχιακές σπουδές (πτυχία Masters και Διδακτορικό) σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ελλάδος και εξωτερικού.

Μία ξεχωριστή ταινία animation για τα μνημεία και την ιστορία της Θεσσαλονίκης από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου

Ένα βιβλίο που έλαβε το 1ο κρατικό βραβείο Γνώσεων για παιδιά το 2009, αγαπήθηκε και διαβάστηκε από μικρούς και μεγάλους και έγινε επιτυχημένη θεατρική παράσταση σε παιδικές σκηνές, έμελλε να συνεχίσει την πορεία του στα χέρια μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων.

Έκθεση για τα 50 χρόνια του Αστερίξ στο Βόλο

Την Περιοδική Έκθεση «50 χρόνια Αστερίξ. Ο Γαλάτης ήρωας στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου», θα παρουσιάσει η ΙΓ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Δήμος Αθηναίων: Άθληση στα πάρκα

Νέο κάλεσμα στους δημότες της πρωτεύουσας να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό κάνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά με τίτλο «Ο άνεμος στη ζωή μας»

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν: Τρεις κατηγορίες διαγωνισμού: α) για παιδιά Νηπιαγωγείων β) για παιδιά Δημοτικών Α, Β και Γ τάξεις γ) για παιδιά Δημοτικών Δ, Ε και ΣΤ τάξεις
περισσότερες πληροφορίες…εδώ -> Ο άνεμος στη ζωή μας
 

Διαγωνισμοί για καλλιτέχνες από το Ποντιφικό Συμβούλιο Πολιτισμού του Βατικανού

Η Μεγάλη Ποντιφική Ακαδημία Καλών Τεχνών και Λογοτεχνίας των Αρίστων του Πάνθεον διοργανώνει διαγωνισμό που απευθύνεται σε νεαρούς καλλιτέχνες ή Ιδρύματα κάθε εθνικότητας με δραστηριότητα στον τομέα της αρχιτεκτονικής, ζωγραφικής και γλυπτικής και των οποίων το έργο ή η δραστηριότητα συμβάλλει στην ανάπτυξη των θρησκευτικών επιστημών, του χριστιανικού ανθρωπισμού και των καλλιτεχνικών του εκφράσεων.

Τι ισχύει για την επανάληψη φοίτησης στο Νηπιαγωγείο

Νήπια, τα οποία για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους καθώς και για λόγους υγείας που πιστοποιούνται με βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας ή κρατικού θεραπευτηρίου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Α΄ τάξη του δημοτικού, παραμένουν για μια ακόμη χρονιά στο νηπιαγωγείο, ύστερα από δήλωση του γονέα. 
Πηγή: esos

Αριστοτέλειο: Οι απόφοιτοι αναλαμβάνουν δράση για τη στήριξή του

Την υποστήριξη, ηθική και οικονομική, των αποφοίτων του (που κινούνται σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της ακαδημαϊκής, επιστημονικής, πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας) επιδιώκει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που ιδρύει τον πρώτο Σύλλογο Αποφοίτων του.

Σεμινάρια από το Θέατρο Κωφών Ελλάδος

Το Θέατρο Κωφών Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι διοργανώνει νέα σεμινάρια υποκριτικής, θεατρικής σπουδής, κινησιολογίας, ανάλυσης θεατρικού κειμένου κ.λ.π., για κωφούς που ενδιαφέρονται για το Θέατρο.

Σεμινάριο: Διαταραχές Κοινωνικής Επικοινωνίας στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές –Το Μοντέλο των Κύκλων

To Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Διαταραχές Κοινωνικής Επικοινωνίας στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές –Το Μοντέλο των Κύκλων».