Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Δωρεάν online μαθήματα από τον Οκτώβριο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με σκοπό την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του, το Πανεπιστήμιο Αθηνών στοχεύει στην ανάπτυξη ανοικτών ψηφιακών μαθημάτων, διαθέσιμων δωρεάν τόσο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου, όσο και στο ευρύ κοινό.

Η Μίσυ βρέθηκε

- Μια ιστορία κινουμένων σχεδίων για το πώς ο Μιχάλης και η γάτα του ενσωματώθηκαν στο νέο τους σπίτι και το νέο τους σχολείο. Το θέμα της ιστορίας είναι πώς να κάνει κανείς φίλους και πώς να σταματήσει την τρομοκρατία από τρίτους, τόσο στην αυλή του σχολείου όσο και στο Διαδίκτυο.

Θεματικές συζητήσεις στην ΕΕΜΕ

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ), εγκαινιάζει έναν Κύκλο Θεματικών Συζητήσεων πάνω σε Μουσικοπαιδαγωγικά θέματα.

Ξεκινούν οι ... "Ξένοι" του ΘΚΕ

Μια ομάδα Αλβανών μεταναστών, τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, ξεκινάει τη διαδρομή για να περάσει τα σύνορα της Ελλάδας, παράνομα, αρχές της δεκαετίας του ‘90. Οχτώ μέρες με τα πόδια για να φτάσουν στην χώρα που φαντάστηκαν ότι θα τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή. Νωρίς όμως έρχεται όμως η στιγμή που το όνειρο αμφισβητείται, η καλύτερη ζωή αργεί να έρθει και ξεκινάει η χρυσή δεκαετία όπου «για όλα φταίνε οι Αλβανοί».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων»

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».

Άποψη:Ανδρέας Ζαμπούκας "Η μοναξιά και η πλήξη του μαθητή"

Είχα πάντοτε την απορία τι να σκέφτεται ένας μαθητής μέσα στην τάξη. Τι έχει στο μυαλό του, όσο κρατάει το σαρανταπεντάλεπτο της παράδοσης. Πέρασαν πολλά χρόνια, από τότε που ο ίδιος βίωνα τις δικές μου μοναξιές και ανυπομονούσα ν΄ακούσω το κουδούνι. Τότε δούλευε μέσα μου, το ένστικτο της εφηβικής «αυτοσυντήρησης» και δεν είχα καιρό για αναλύσεις. Ό τι κι αν σκέφτεται, πάντως, το σίγουρο είναι πως αισθάνεται μόνος.

ΕΟΠΥΥ: «Διαδικασία για την απόδοση δαπάνης- Άρθρο 17 Ειδική Αγωγή»

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Νόμου 2519/97 προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος από το Υπουργείο Υγείας, που θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος στους Λογοθεραπευτές.

Νέες ρυθμίσεις για τη δικαιολόγηση απουσιών στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί τις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών :

Το μεταβατικό ωρολόγιο πρόγραμμα των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου των Καλλιτεχνικών Σχολείων

Καθορίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου το μεταβατικό ωρολόγιο πρόγραμμα των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου των Καλλιτεχνικών Σχολείων, ως εξής:

«Μετακομίζουν» 23.000 φοιτητές

Περισσότεροι από 23.000 φοιτητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Μακεδονίας εκτιμάται ότι θα αλλάξουν τόπο σπουδών από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, εάν εφαρμοστεί χωρίς τροποποιήσεις το σχέδιο «Αθηνά».

6ος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων

Η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκηρύσσουν τον 6ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων για σχολικές μονάδες από Ελλάδα και Κύπρο ή άλλες χώρες: