Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν την κριτική

Τα παιδιά με δυσκολίες στη μάθηση ή θέματα ψυχικής υγείας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην κριτική των άλλων. 

Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε ότι έκανε κάτι λάθος. Για τα παιδιά, ωστόσο με θέματα ψυχικής υγείας ή με δυσκολίες στη μάθηση, η κριτική μπορεί να είναι ιδιαίτερα οδυνηρή.

Τα παιδιά που έχουν αυτές τις συνήθειες διαθέτουν «πολύ ευαίσθητο» εγκέφαλο – και οι ειδικοί στην ανατροφή των παιδιών λένε ότι αυτό είναι «πλεονέκτημα»

Χωρίς να το εννοούν, οι γονείς μπορούν να έχουν έναν τρόπο να κάνουν τα παιδιά να αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτά. Ως σύμβουλοι ανατροφής, οι Jenn Granneman και η Andre Solo έχουνε δει αυτό να συμβαίνει συχνά με πολύ ευαίσθητα παιδιά. Πολλοί γονείς βλέπουν την ευαισθησία ως ένα κακό χαρακτηριστικό – ότι μας κάνει να δείχνουμε καταβεβλημένοι, παθητικοί ή ακόμα και αδύναμοι – και την αποθαρρύνουν με φράσεις όπως «Σταμάτα να κλαις!» ή «Ξεπέρασέ το!»

Οι Ολλανδοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά – Τα 6 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά στην Ολλανδία είναι τα πιο ευτυχισμένα στον κόσμο. Η παιδοψυχολόγος Veronique van der Kleij, που έχει δύο κόρες και η ίδια, εξηγεί τι κάνουν διαφορετικά οι γονείς στη χώρα της.

Σχολικά είδη: Αυξήσεις στο 52,87% διαπίστωσε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ

Αυξημένη είναι τιμή στο 52,87% των 174 σχολικών προϊόντων που εξέτασε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Από τις αυξήσεις που εντοπίστηκαν, κυμάνθηκαν από 0,91% έως 34,21%, ενώ σε ποσοστό 44,57% των προϊόντων η αύξηση ξεπέρασε το 10%.

Guardian: Εκατοντάδες παιδιά Αβορίγινων πιθανώς είναι θαμμένα σε τάφους χωρίς στοιχεία

Έως και 400 παιδιά και βρέφη Αβορίγινων είναι πιθανό να βρίσκονται σε τάφους χωρίς στοιχεία σε τρεις πρώην ιεραποστολές στη Δυτική Αυστραλία, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ενταφιάστηκε αφού πέθανε όταν ήταν πέντε ετών ή μικρότερη, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Guardian Australia.

Πάνω από 200 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε 1696 ελέγχους της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία σε όλη την χώρα

Στη βεβαίωση 244 παραβάσεων προχώρησε η Αστυνομία σε 1.696 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (11/9) σε όλη την χώρα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούν:

Αρρενωπότητα για Εφήβους - “The Masculinity Workbook for Teens”

«Τα έφηβα αγόρια δέχονται έντονη πίεση να συμμορφωθούν με τα στερεότυπα της κοινωνίας περί αρρενωπότητας, ακόμη κι όταν όλο και περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτουν πώς τα συμβατικά πολιτιστικά μηνύματα που επιδιώκουν την προώθηση της αντρικής συμπεριφοράς μπορούν να γίνουν επιζήμια για την ψυχική τους υγεία. Στο “The Masculinity Workbook for Teens” (Εγχειρίδιο Εργασίας πάνω στην Αρρενωπότητα για Εφήβους), ο ψυχολόγος Chris Reigeluth παρέχει τις απολύτως απαραίτητες οδηγίες για να βοηθήσει τα έφηβα αγόρια να χαράξουν μια προσωπική, συνειδητή και υγιής πορεία και να αναπτύξουν υγιείς ανδρικές προσωπικότητες.

Συμπεριληπτικό εργαστήριο εφηβικού τμήματος θεάτρου: «Το Θέατρό μας»

Σε αυτό το εργαστήριο τα ίδια τα παιδιά δημιουργούν. Τα παιδιά με την τεχνική του Θεάτρου εν Θεάτρω αντιλαμβάνονται σταδιακά τα οφέλη της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης, ανακαλύπτουν νέα εκφραστικά μέσα και αναδεικνύουν προσωπικές δεξιότητες.

Συγκεκριμένα, ο επαγγελματίας ανάπηρος ηθοποιός/σκηνοθέτης/εκπαιδευτής Θεάτρου Βασίλης Οικονόμου πραγματοποιεί ετήσιο εργαστήρι με τίτλο: «Το Θέατρό μας», μια δράση που οι μαθητές είναι οι μοναδικοί συντελεστές της παράστασης με την απόλυτη ελευθερία να ελιχθούν με τη δική τους έμπνευση και φαντασία.

1ο ‘’Olympic Day Park’’ Μία Γιορτή για τον Αθλητισμό και το περιβάλλον!

Το 1ο ‘’Olympic Day Park’’ είναι γεγονός! Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, 4 μεγάλοι φορείς συνεργάζονται με όραμα έναν νέο Ολυμπιακό θεσμό που υπόσχεται ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο του Ολυμπισμού, μέσα από πλούσιες εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις, γεμάτες κίνηση, παιχνίδι, ανακάλυψη και ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια.

Συστάσεις του ΕΟΔΥ για πρόληψη τροφιμογενών/υδατογενών νοσημάτων σε περίπτωση συγχρωτισμού πλημμυροπαθών σε χώρους φιλοξενίας

Συστάσεις του ΕΟΔΥ για πρόληψη τροφιμογενών/υδατογενών νοσημάτων σε περίπτωση συγχρωτισμού πλημμυροπαθών σε χώρους φιλοξενίας