Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

5 προβλήματα ύπνου του παιδιού και οι λύσεις τους

…Γιατί όταν το παιδί έχει ήσυχο ύπνο, όλη η οικογένεια είναι ήσυχη!

1. Ξυπνάει συχνά το βράδυ 
Το πρόβλημα: Το παιδί ξυπνάει πολλές φορές κάθε βράδυ, είναι αδύνατο να ξανακοιμηθεί μόνο του, πετάγεται με τον παραμικρό θόρυβο και κοιμάται λιγότερες ώρες από το φυσιολογικό. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα παιδί που ως τα πέντε δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα αϋπνίας έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχει από διαταραχές του ύπνου στην υπόλοιπη ζωή του.

5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία»

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η ΝΕΡΙΤ συνδιοργανώνουν τον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Πανελλήνιο Συνέδριο: "Ανα - Στοχασμοί για την Παιδική Ηλικία"

Διοργανώνεται στις 31/10-1/11/2014 στη Θεσσαλονίκη το Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή με τίτλο “Ανα - Στοχασμοί για την Παιδική Ηλικία" του ΤΕΠΑΕ-ΑΠΘ. Το εργαστήριο “Προσεγγίζοντας το φαινόμενο του διαζυγίου σε ένα εργαστήριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 – 12:30, στο Υπόγειο 1 του βοηθητικού Κτιρίου του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Χορευτές με τα μάτια και τους ήχους της ψυχής

Πώς είναι να χορεύεις όταν δεν βλέπεις; όταν δεν ακούς τους ήχους της μουσικής; Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας ξέρουν και ανεβάζουν και υπέροχες παραστάσεις

Οι 9 τρόποι συνταξιοδότησης των μητέρων

«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η παραμονή του δικαιώματος των μητέρων με ανήλικα τέκνα στο ισχύον ευνοϊκό καθεστώς συνταξιοδότησης για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι εκπρόσωποι της τρόικας, αν και έθεσαν θέμα περικοπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αποδέχτηκαν το αίτημα να παραμείνουν οι γυναίκες στο ισχύον καθεστώς μέχρι το 2016, εφόσον τα οικονομικά των ταμείων είναι «ελεγχόμενα».

Βιβλίο- Οδηγίες προς γονείς ομοφυλόφιλων παιδιών

Το 1998, η Κριστίν Ρούσο, στα 17 της τότε, αποκάλυψε στη μητέρα της ότι είναι λεσβία. Η μητέρα της, Ρόουζ, είναι Καθολική και φυσικά, δυσκολεύτηκε αρκετά να συμφιλιωθεί με αυτή τη νέα πραγματικότητα, η οποία ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τα θρησκευτικά της πιστεύω. Όταν στράφηκε για βοήθεια στον πνευματικό της, εκείνος τη συμβούλεψε πως «σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να κλείσει την πόρτα στην κόρη της ή οποιονδήποτε άλλον σημαντικό στη ζωή της». Βέβαια, αυτό τη βοήθησε κάπως, αλλά όχι τελείως. Για χρόνια, όποτε την επισκεπτόταν η κόρη της, οι επισκέψεις κατέληγαν σε κλάματα από την μεριά της μητέρας, ενώ είχε προσπαθήσει να καταλάβει ρωτώντας μέσω γνωστών και συγγενών άλλους ομοφυλόφιλους για το πώς είναι η ζωή ενός ομοφυλόφιλου.