Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ActionAid Hellas-Παιδιά με Αναπηρία, Aόρατα στα Σχολεία



Όταν το παιδί χρησιμοποιεί άσχημους χαρακτηρισμούς

Ακόμη και αν μεγαλώνετε το πιο ευγενικό παιδάκι, το πιθανότερο είναι ότι θα έρθει μία μέρα που θα το ακούσετε να χρησιμοποιεί κάποιον άσχημο χαρακτηρισμό για κάποιο φίλο του – ή και για εσάς. Όσο δυσάρεστα και αν σας ξαφνιάσει, αν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν συνεπάγεται ότι το μικρό σας θα καταλήξει να κοροϊδεύει τους συμμαθητές του στο σχολείο. Αρκεί να κάνετε τα κατάλληλα βήματα ώστε αυτού του είδους οι αντιδράσεις να μην του γίνουν συνήθεια.

Πρόσκληση για εθελοντές σε πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, απευθύνει πρόσκληση σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες της πόλης και από εκπαιδευτικούς εν ενεργεία ή σε συνταξιοδότηση, για την παροχή εθελοντικής εργασίας στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ»

Ν. Κεραμέως: Η καταπολέμηση των εξαρτήσεων πρέπει να ενταχθεί στις νέες θεματικές του σχολικού προγράμματος

Η πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τον Παναγιώτη Μπεχράκη, πνευμονολόγο-εντατικολόγο και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος του υπουργείου Υγείας και με τη Βάσω Ευαγγελοπούλου, πνευμονολόγο-εντατικολόγο του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ο αυτισμός «χάνεται» όταν χορεύει ο 21χρονος Χρήστος από τη Χαλκιδική

Ανεξήγητο χαρακτηρίζουν συγγενείς και φίλοι ενός 21χρονου από τη Χαλκιδική, όταν τον βλέπουν να χορεύει και να μη χάνει βήμα, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο Χρήστος Πουρνάρας ζει στην Ορμύλια και έχει 67% αναπηρία λόγω μερικού αυτισμού και βαριάς νοητικής υστέρησης. Όμως όλα αυτά «χάνονται» κάθε φορά που ακούει λάτιν μουσική και μπαίνει στο ρυθμό. Ο 21χρονος παρακολουθεί μαθήματα χορού τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τον Απρίλιο κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία «bachata special» στο διεθνή διαγωνισμό ΤDF στη Θεσσαλονίκη, ενώ αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται για να παρουσιάσει μια χορογραφία σε φεστιβάλ χορού στην Κρήτη στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώτος σκύλος μουσειοπαιδαγωγός στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πανεπιστήμιο Κρήτης, πιστό στην εφαρμογή σύγχρονων διεθνών μουσειολογικών πρακτικών, πρωτοπορεί ακόμα μία φορά εντάσσοντας στα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά του προγράμματα τη μέθοδο ενσωμάτωσης των ζώων στην εκπαίδευση. Ο Ραβέλ είναι ο πρώτος σκύλος μουσειοπαιδαγωγός στην Ελλάδα.

Αυξημένος κίνδυνος ψυχικών νόσων σε παιδιά με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου

Παιδιά με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ψυχικών διαταραχών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Karolinska Institutet, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι περισσότερη ψυχολογική υποστήριξη και μακρύτερης διάρκειας παρακολούθηση χρειάζεται για τα παιδιά με την πάθηση και τους γονείς τους.

«Λουκέτο» στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Σερρών. Κλείνουν και νηπιαγωγεία των Σερρών από Σεπτέμβριο

«Λουκέτο» σε ένα δημοτικό σχολείο και ειδικότερα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων, αλλά και σε εννέα νηπιαγωγεία του νομού Σερρών, βάζει με απόφασή του ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ – Νέα μελέτη για την Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσιεύει νέα μελέτη για την Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα με τίτλο “Key Data on Early Childhood Education & Care in Europe, 2019 Edition” (ECEC).

Νέα έρευνα: Τα παιδιά φέρνουν την ευτυχία όταν είναι... μακριά από το σπίτι

Είναι γνωστό πως τα παιδιά φέρνουν την ευτυχία. Νέα έρευνα όμως, ανατρέπει τα δεδομένα και αναφέρει πως τα παιδιά κάνουν χαρούμενους τους γονείς τους, όταν... ενηλικιωθούν.

Αυτοί που έχουν ενήλικους γιους και κόρες έχουν μεγαλύτερη ελευθερία καθώς έχουν ένα υποστηρικτικό κοινωνικό δίκτυο που τους προσέχει, αποκαλύπτει νέα έρευνα την οποία επικαλείται η Independent.