Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«HUMAterra» από το Χοροθέατρο Δαγίπολη

«HUMAterra»... από το Χοροθέατρο Δαγίπολη
Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Απριλίου 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα ακολουθήσουν προγραμματισμένες παραστάσεις:
- Αθήνα, Θέατρο Κάππα, Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Απριλίου
- Μιλάνο, Θέατρο Piccolo, Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Απριλίου
- Κωνσταντινούπολη, μέσα Μαΐου.

Πρότυπος Συμβουλευτικός οδηγός για εκπαιδευτικούς

Ο Πρότυπος Οδηγός για τους Εκπαιδευτικούς έχει ως στόχο να τους βοηθήσει να προωθήσουν ζητήματα διαφορετικότητας, αντιρατσιστικής εκπαίδευσης και ενταξιακής πολιτικής στο σχολείο τους ή την κοινότητά τους. Πιο συγκεκριμένα ο Οδηγός προσφέρει εξειδικευμένο υλικό, το οποίο βασίζεται στην ελληνική και τη διεθνή εμπειρία, ώστε οι εκπαιδευτικοί και οι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση να υλοποιήσουν προγράμματα για τη διαφορετικότητα, την καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας στα σχολεία και να προωθήσουν την ενταξιακή εκπαίδευση.

Τι λιπαρά να δώσω στο παιδί μου;

Δεν είναι λίγες οι μητέρες εκείνες πουπροβληματίζονται σχετικά με το αν το παιδί τους πρέπει να καταναλώνει λίπος και, αν ναι, για το ποια θα πρέπει να είναι η πηγή αυτού. Η αλήθεια είναι ότι τα λιπαρά έχουν ψευδώς αποκτήσει τη φήμη του«κακού». Στην πραγματικότητα όμως, κάποια από αυτά μας είναι απολύτως απαραίτητα σε κάθε ηλικία και δη στην παιδική, όπου η ανάπτυξη έχει τον κύριο λόγο. Ας κάνουμε, λοιπόν, πιο ξεκάθαρους τους λόγους για τους οποίους το παιδί πρέπει να καταναλώνει λιπαρά, τις συνιστώμενες ποσότητες για κάθε ηλικία, τις σωστές αλλά και τις λάθος πηγές λιπαρών.

Προβολή: Θέατρο Κωφών Ελλάδος

Το πρόγραμμα της δεκαήμερης γιορτής για το παιδί και το βιβλίο

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις του δεκαημέρου για το παιδί και το βιβλίο με αφορμή την 2α Απριλίου- Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που διοργανώνει για 24η συνεχόμενη χρονιά ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το αυριανό σχολείο

H εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στα σχολεία και τα πανεπιστήμια έχει ανοίξει την πόρτα σε εντελώς διαφορετικές και καινοτόμες μορφές διδασκαλίας. Και οι εκπαιδευτικοί φορείς μελετούν σοβαρά το θέμα. Τι όμως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη;