Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευή: Φτιάχνουμε χάρτινο αστέρι (οριγκάμι)

 

Δαπάνες για Παιδεία: 18η στην ΕΕ η Ελλάδα με 4% του ΑΕΠ – Πρόβλεψη για 2022

Μικρότερο ποσοστό δαπανών για την παιδεία, από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 27 παρουσιάζει η Ελλάδα, όπως και άλλες εννέα χώρες, (Λιθουανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιρλανδία). Η Ελλάδα, με ποσοστό δαπανών 4%, βρίσκεται στη 18η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ιρλανδία (3,1%) και τη Ρουμανία (3,6%), ενώ τα υψηλότερα στη Σουηδία (6,9%) τη Δανία (6,3%), το Βέλγιο (6,2%) και την Εσθονία (6%).

Χρυσέλλα Λαγαρία: «Αναπηρία είναι αυτό που συμβαίνει στους άλλους ενώ εμείς πίνουμε καφέ»

{Αναπηρία είναι αυτό που συμβαίνει στους άλλους, ενώ εμείς πίνουμε καφέ και κάνουμε σχέδια για την «κανονική» ζωή μας}. Όσο ο μέσος Έλληνας υποστηρίζει αυτό, η Χρυσέλλα Λαγαρία, συνιδρύτρια της Black Light, χτίζει μέσω της επιχείρησης, γέφυρες ανάμεσα σε ανθρώπους, τυφλούς και βλέποντες για έναν κόσμο πιο συμπεριληπτικό για όλους, σε πείσμα «της κοινωνίας μας που δυσκολεύεται να αφομοιώσει το γεγονός πως δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι ίδιοι για να "της χωράμε"».

‘Be My Eyes’: Η εφαρμογή που σας επιτρέπει να «δανείσετε» τα μάτια σας σε άτομα με προβλήματα όρασης

Το Be My Eyes είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τη δύναμη της τεχνολογίας και της ανθρώπινης επικοινωνίας ώστε να δώσει όραση στα άτομα που την έχουν χάσει. Μέσω ζωντανής βιντεοκλήσης, οι εθελοντές παρέχουν οπτική βοήθεια σε άτομα με προβλήματα όρασης για εργασίες όπως το ταίριασμα των χρωμάτων, ο έλεγχος για το αν τα φώτα είναι αναμμένα ή η προετοιμασία του φαγητού.

Πανελλαδικές 2022: Τα νέα μηχανογραφικά και η διαμόρφωση των επιλογών των υποψηφίων

Η διαμόρφωση των επιλογών των υποψηφίων υπό το πρίσμα των αλλαγών στο μηχανογραφικό δελτίο

Αλλαγές στο Μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022 ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Το Μηχανογραφικό Δελτίο; Το σωστό είναι τα Μηχανογραφικά Δελτία καθώς το 2022 θα έχουμε τρία!

Roche: Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2021

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas συμμετείχαν εθελοντικά για άλλη μια χρονιά στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά», τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική πρωτοβουλία της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την υποστήριξη φορέων που αναπτύσσουν έργο φροντίδας για το παιδί.

Μπισκοτόσπιτο Χριστουγεννιάτικο βήμα – βήμα

Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα (ή περισσότερα) πανέμορφο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από μπισκότα και γλάσο, επισκεφτείτε το Γαστρονόμο και ακολουθήστε τη συνταγή τής Σοφίας Τζιτρερά "Μπισκοτόσπιτο Χριστουγεννιάτικο βήμα – βήμα". Καλή επιτυχία!

«Έκρηξη» κρουσμάτων μετά από σχολικές εκδρομές σε Σπάρτη, Γλυφάδα, Βύρωνα- Η καταγγελία της ΟΛΜΕ

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις αρχές η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, μετά από σχολικές εκδρομές καταγγέλλοντας το υπουργείο Παιδείας για αδιαφορία.

Μετά την αποκάλυψη ότι 25-30 μαθητές Λυκείου της Σπάρτης νοσούν με κορωνοϊό, μετά από πενθήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι, η ΟΛΜΕ εξέδωσε πριν από λίγο μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι σε δύο ακόμα σχολεία της Αττικής καταγράφηκε «έκρηξη» κρουσμάτων μετά από εκδρομές.

Ο κόσμος του βιβλίου καταδικάζει το κάψιμο παραμυθιού του E. Τριβιζά: «Σκοταδιστικό περιστατικό»

Πλήθος αντιδράσεων από το χώρο του βιβλίου και όχι μόνο έχει ξεσηκώσει τα γεγονότα της Κυριακής στην Χαλκίδα, όπου γονείς-αρνητές του εμβολίου, έριξαν στην πυρά βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά μαζί με μάσκες, rapid tests και φωτοαντίγραφα του Νόμου 4682/2020 περί των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.

Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικες κάρτες μαθητών με ταλέντο στα... μαθηματικά

Ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες κάρτες, δημιούργησαν μαθητές λυκείου στη Θεσσαλονίκη με ταλέντο όχι στη ζωγραφική, αλλά στα μαθηματικά.

Μοτίβα με αγιοβασιλιάτικους σκούφους, έλατα και χιονάνθρωπους, επαναλαμβανόμενα με αρμονία, που κάνουν διπλές, τριπλές ακόμη και εξαπλές στροφές προτού καταλήξουν και πάλι στο ίδιο σημείο, είναι τα βασικά συστατικά της μαθηματικής αυτής τεχνικής.