Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Πώς μπορούν οι ανάπηροι μαθητές να αποκτήσουν τους καλύτερους εκπαιδευτικούς;

Νέα έρευνα εξετάζει εάν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη διδασκαλία των ανάπηρων μαθητών είναι αποτελεσματικές και συμπεριληπτικές για όλους τους μαθητές.

Οι ερευνητές επισημαίνουν μερικά από τα πρώτα ευρήματα σχετικά με τη διαφοροποίηση της αποτελεσματικότητας της διδασκαλίας για μαθητές με και χωρίς αναπηρία.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για πρότυπα, πειραματικά και εκκλησιαστικά σχολεία

Ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία, Πειραματικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία οι γονείς ή κηδεμόνες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια των μαθητών/τριών ή έχει εξουσιοδοτηθεί νομίμως, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη συμμετοχή μαθητών/τριών στις διαδικασίες εισαγωγής τους σε Πρότυπο Σχολείο (Π.Σ.) ή Πειραματικό Σχολείο (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικό Σχολείο (Ε.Σ.). Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Τα φροντιστήρια «μεταφέρονται» στην οθόνη

Tα ψηφιακά φροντιστήρια έχουν έλθει και στην Ελλάδα και αναμένεται να επηρεάσουν τον κλάδο. Πρόκειται για μία νέα αγορά που καθώς δεν έχει σύνορα προσφέρει μεγάλες δυνατότητες. Οι ειδικοί τη χαρακτηρίζουν εκπαιδευτικό Ελντοράντο, φτάνει να σκεφτούμε ότι κάποια φροντιστήρια σε μαθητές από χώρες της Μέσης Ανατολής πληρώνονται με 1.200 ευρώ την ώρα.

Ένα στα έξι παιδιά έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω διαδικτύου

Περίπου το 16% των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα παρενόχλησης στο διαδίκτυο το 2022, ένας αριθμός που σημείωσε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα, έδειξαν τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Τι ισχύει για τη μετακίνηση των ΑμεΑ και των πολυτέκνων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για το δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο των ΑμεΑ και πολύτεκνων επιβατών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για το 2024.

Στην καρδιά του αυτισμού με ειδικούς παιδαγωγούς, θεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό να διαχειριστούν θετικά μια επίσκεψη στο νοσοκομείο. Γίνετε εσείς οι επαγγελματίες που μεθοδικά θα μετατρέψουν το άγχος και την αναστάτωση των ιατρικών εξετάσεων σε θετική εμπειρία, αλλάζοντας την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

Στις 2 Απριλίου το 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο ΝΟΗΣΙΣ

Περισσότεροι από 2000 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από όλη την Ελλάδα, με την ενεργή υποστήριξη άνω των 250 εκπαιδευτικών θα λάβουν μέρος στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ‐ ΝΟΗΣΙΣ, από τις 2 έως και τις 5 Απριλίου 2024.

Πόσο φιλόξενο νησί είναι η Ζάκυνθος για τα ΑμεΑ;

Ανάμεσα στα άλλα θέματα που ταλανίζουν το νησί μας βρίσκεται και αυτό της απουσίας προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους και παραλίες. Πρόκειται για ένα ζήτημα που επανέρχεται στο προσκήνιο και στην αναμονή της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι πολλοί τουρίστες έρχονται στο νησί μας με την ελπίδα ότι θα θαυμάσουν από κοντά τις φυσικές του ομορφιές, αλλά τις περισσότερες φορές μένουν με την απογοήτευση και την πικρία, αφού αυτό είναι πρακτικά ανέφικτο.

«O Αθλητισμός Ενώνει»: Εκδήλωση για τον αυτισμό στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με σύνθημα «O Αθλητισμός Ενώνει» που περιλαμβάνει τα αθλήματα της Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίριση Καθιστών, Bocce, δρομικές ασκήσεις στίβου, με απώτερο στόχο την κοινωνική συμπερίληψη των ατόμων με αυτισμό, μέσω του αθλητισμού διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων - Ε.Ε.Π.Α.Α Οικοτροφείο Αριάδνη ΙΙ.

Ορατότητα και συμπερίληψη στα σχολεία

Τα ζητήματα της ορατότητας και της συμπερίληψης στα σχολεία απασχολούν έντονα τόσο την κοινωνία συνολικά όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα ειδικότερα.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» και αναφέρθηκε στο θέμα αυτό.

Εμβολιασμοί κατά της ιλαράς από τον ΕΟΔΥ σε παιδιά που ζουν σε οικισμούς Ρομά

Η έναρξη των εμβολιασμών, στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΟΔΥ για την πρόληψη εμφάνισης αλλά και μη διασποράς κρουσμάτων ιλαρά στις περιοχές Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, βασίστηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα για την εμβολιαστική κάλυψη κατά της νόσου.