Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Μια παραλία Φιλόξενη για όλους (11/06/2016)

Το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών σε συνεργασία με τον Δήμο Θερμαϊκού διοργανώνουν το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 11:30 στη παραλία των Ν. Επιβατών (μπροστά στην εξέδρα του ναυαγοσώστη) εκδήλωση για τα εγκαίνια του συστήματος πρόσβασης για ΑμεΑ στη θάλασσα SEATRAC για τη φετινή θερινή περίοδο. 

Θύμα ο αδερφός μας, θύτης μια οικογένεια που δεν άντεξε

Καθήλωση στο σπίτι ή καθήλωση στο ψυχιατρείο; Το ακραίο δίλημμα μιας οικογένειας που αναζητά επί 17 χρόνια στεγαστική δομή για το ασθενές μέλος της, καταδεικνύει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο τα κενά του συστήματος ψυχικής υγείας και πρόνοιας στη χώρα μας

Reveal: ένα health tracker που βοηθάει τα αυτιστικά παιδιά

Τα fitness tracker είναι υπέροχα, όμως οι εφαρμογές τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πιο σημαντικούς λόγους σε σχέση με τις κλασσικές λειτουργίες, όπως την μέτρηση των βημάτων κ.α. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα που χρειάζονται βοήθεια,όπως τα άτομα με αυτισμό.

Πώς να θεραπεύσετε 8 δυσάρεστα πράγματα που παθαίνουν τα παιδιά το καλοκαίρι

Τρόποι για να κάνετε ξέγνοιαστη την αγαπημένη εποχή των παιδιών

Το καλοκαίρι υποτίθεται πώς είναι η πιο διασκεδαστική εποχή του χρόνου με υπαίθριες δραστηριότητες, μπάνια στην παραλία, παγωτά και ύπνο! Μια οδυνηρή όμως τσούχτρα, ένα τσίμπημα ενός κουνουπιού – δολοφόνου ή μια πέτρα στην παραλία, μπορούν εύκολα να χαλάσουν το ευχάριστο κλίμα.

Κακοποιημένοι, εσωστρεφείς & άνω των 30 οι παιδόφιλοι

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο γραφείο στον τρίτο όροφο της ΓΑΔΑ στεγάζεται το γραφείο των ψυχολόγων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Μολονότι βρίσκεται στο εμβληματικό κτίριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο χώρος δεν θυμίζει σε τίποτα μια κλασική αίθουσα της αστυνομίας. Στους τοίχους κρέμονται παιδικές ζωγραφιές, στο τραπεζάκι είναι ακουμπισμένες κούκλες Μπάρμπι και κουκλόσπιτα, παιχνίδια είναι διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά. Σ' αυτό το δωμάτιο βρήκαν καταφύγιο δεκάδες παιδιά που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Η τραυματική εμπειρία που χαράχθηκε ανεξίτηλα στις παιδικές ψυχές τους έχει αποτυπωθεί και σε πολλές από τις ζωγραφιές που κοσμούν το γραφείο του ψυχολόγου της υπηρεσίας Νίκου Σταματογιάννη.

Ομάδες υποστήριξης γονέων για παιδιά με αυτισμό στη Μεσσηνία

Ομάδες υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού πρόκειται να ξεκινήσουν στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας. Πρόκειται για το Cygnet, ένα δομημένο πρόγραμμα με απώτερο στόχο την εκπαίδευση των γονέων στην κατανόηση του αυτισμού. Ταυτόχρονα λειτουργεί ως τόπος συνάντησης γονέων προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των παιδιών τους όσο και τη δική τους.

Ενημερωτικό διήμερο για μικρούς και μεγάλους για το μελάνωμα

Διήμερο ενημέρωσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του μελανώματος, διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Μελέτης Μελανώματος (ΕΛΕΜΜΕΛ) για το κοινό, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο Πολεμικό Μουσείο (Ριζάρη 2, Αθήνα, μετρό Ευαγγελισμού).

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την παράλληλη στήριξη

Αρχίζουν οι διαδικασίες για την παράλληλη στήριξη, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 20 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας απηύθυνε πρόσκληση προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης ή ανανέωσης παράλληλων στηρίξεων - συνεκπαίδευσης, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης για Ε.Β.Π και Σχολικό Νοσηλευτή και προς τα ΚΕΔΔΥ για την τεκμηρίωση των σχετικών αιτημάτων, για το σχολικό έτος 2016-2017.