Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Από τη Δευτέρα οι πρώτες παρτίδες σχολικών βιβλίων

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να φτάσουν έγκαιρα τα βιβλία στα σχολεία και να μην επαναληφθεί το φιάσκο της περσινής χρονιάς.

Οταν οι επιχειρήσεις γνώρισαν το Εrasmus

Πολλαπλά είναι τα οφέλη και για τις εταιρείες και για τους φοιτητές από την πρακτική άσκηση σε άλλες χώρες

Μια βαρκάδα γέννησε την Αλίκη και τη χώρα των θαυμάτων 150 χρόνια πριν

Έχουν περάσει 150 χρόνια από την ημέρα που ο καθηγητής μαθηματικών της Οξφόρδης Λούις Κάρολ πήγε για βαρκάδα με ένα νεαρό κορίτσι που το έλεγαν Αλίκη. Για να τη διασκεδάσει, ο Κάρολ έφτιαξε μια ιστορία που αποτέλεσε ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια. Ο λόγος, φυσικά, για την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

«Καλοκαιρινή Πλατεία 2012»

«Ζωντανές» και αυτό το καλοκαίρι, γεμάτες πρωτότυπες εκδηλώσεις που απευθύνονται κυρίως στα παιδιά αλλά και σε μεγαλύτερους, παραμένουν οι πλατείες της Καλαμαριάς.
Όπως όλα τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει τον πολύ πετυχημένο θεσμό «Καλοκαιρινή Πλατεία», προσφέροντας διεξόδους δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας σε όσους στερούνται την πολυτέλεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Τα σχολεία «ζουν» και χωρίς όλα τα social media…!

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μια τακτική επιβίωσης για τα κολλέγια και τα πανεπιστήμια. Ο στόχος είναι να προσελκύσουν υποψήφιους φοιτητές, να διατηρήσουν τους ήδη υπάρχοντες και να εντυπωσιάσουν τους αποφοίτους. Ωστόσο, ενώ πολλά από τα τοπικά κολέγια έχουν διαπρέψει στα μέσα αυτά, άλλα θέτουν όρια, ως προς το ποια μέσα χρησιμοποιούν.

Unicef: Απειλούνται ο ζωές των παιδιών από τις νάρκες στο βόρειο Μαλί

Εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν τοποθετηθεί από ισλαμιστικές ομάδες στο περίχωρα των πόλεων Γκάο και Τιμπουκτού στο βόρειο Μαλί αποτελούν «σοβαρό κίνδυνο» για τα παιδιά, προειδοποίησε σήμερα η Unicef.

Φτιάχνοντας βιβλία με τα παιδιά

Στα παιδιά αρέσουν πάρα πολύ οι ιστορίες!
Οι ιστορίες που παίρνουν "σάρκα και οστά" με δαχτυλόκουκλες ή με σκιές των χεριών, οι ιστορίες που περιέχουν μικρά ποιηματάκια, οι ιστορίες που έχουν όμορφες εικόνες...
Διαβάστε τη συνέχεια στο ιστολόγιο Καλός Αγωγός

Σαμοθράκη: Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας

Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας, για μαθητές από 11 ετών και άνω, διοργανώνει ο δήμος Σαμοθράκης, με τη συνεργασία του Εκπαιδευτικού Θεάτρου Μυρσίνης Λενούδια.