Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις παιδικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης

Αθλητισμός-Ημερίδα «Ο ειδικός αθλητισμός . Χθες... Σήμερα... Αύριο...;»

Το "θέλω" το κάνουν εύκολα "μπορώ", σε συνθήκες, μάλιστα, αντίξοες.
Δεν πτοούνται και συνεχίζουν με... ψηλά το κεφάλι, νιώθοντας, παράλληλα, αισιόδοξοι για το μέλλον, βασιζόμενοι, κύρια, στην ισχυρή επιθυμία τους να κατακτούν σε καθημερινή βάση δικά τους... Εβερεστ.

Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: EIΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΓΝΩΣΙΑΚΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο για παιδιά με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό (ΥΛΑ) και σύνδρομο Asperger

Λίγα λόγια για το εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

Το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (ΓΣΔ) είναι ένα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και επικοινωνιακών δυσκολιών που χαρακτηρίζουν τα παιδιά με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό (ΥΛΑ) και σύνδρομο Asperger. Το πρωτοποριακό αυτό μοντέλο συνδυάζει τεχνικές του δράματος με αρχές από θεραπευτικές μεθόδους της ψυχολογίας που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, όπως η γνωσιακή και η συμπεριφορική.

Ασκήσεις προσωρινής συγκράτησης στη μνήμη λεκτικών και οπτικών πληροφοριών για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού

 Ασκήσεις μνήμης για παιδιά νηπιαγωγείου

α) Η επανάληψη εκ μέρους του μαθητή σειράς δισύλλαβων λέξεων με την ίδια σειρά εκφώνησής τους (πχ κότα, βρύση, δόντι, νερό). Η άσκηση αρχίζει με σειρά τριών λέξεων, οι οποίες θα εκφωνούνται με ρυθμό μια λέξη ανά ένα δευτερόλεπτο, και συνεχίζεται με σειρές περισσότερων λέξεων.

Ιστοσελίδα του Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ

Στη νέα ιστοσελίδα του Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ  μπορείτε να περιηγηθείτε και να γνωρίσετε τον κόσμο του αθλητισμού των ατόμων με προβλήματα όρασης και γενικότερα με αναπηρία.

Συνέδριο EDEN: Μάθηση και Αειφορία – Τα νέα οικοσυστήματα της καινοτομίας και της γνώσης

Ετήσιο Συνέδριο EDEN Δουβλίνο 2011, Μάθηση και Αειφορία – Τα νέα οικοσυστήματα της καινοτομίας και της γνώσης, 19-22 Ιουνίου 2011, Δουβλίνο (Ιρλανδία). Στόχος του Συνεδρίου EDEN 2011 είναι να παρουσιάσει διαφορετικούς τρόπους και προσεγγίσεις για την ενσωμάτωση της ιδέας της υπεύθυνης και αειφόρου ανάπτυξης στη μάθηση, στην πιο ευρεία της έννοια. Παρακαλούμε να στείλετε τις προτάσεις σας για παρουσιάσεις σε παράλληλες συνεδριάσεις, αφίσες ή σύντομες επιδείξεις σχετικά με ένα ή περισσότερα από τα θέματα του Συνεδρίου.