Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

2η Ανοιχτή Συνάντηση Εθελοντών του Δικτύου μας «Διαβάζω για τους Άλλους»

Η 2η Ανοιχτή Συνάντηση Εθελοντών του Δικτύου μας «Διαβάζω για τους Άλλους» στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός!

Πότε;
4 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 

Πού;
Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης.

Δίνετε ολόπαχο ή άπαχο γάλα στο παιδί σας;

To γάλα «μεγαλώνει γερά παιδιά», είναι το σλόγκαν γνωστής εταιρίας γάλατος. Η φράση αυτή δεν είναι διόλου παραπλανητική, καθώς η θρεπτική αξία του τροφίμου είναι αδιαμφισβήτητη. Ενέργεια, πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη D και κάλιο, αποτελούν μερικά μόνο από τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει το γάλα. Εάν όμως το καλοσκεφτείτε όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη ενός παιδιού, και ιδιαιτέρως για τη δημιουργία γερών οστών.

Ο στενός δεσμός πατέρα παιδιού συνδέεται με χαμηλότερη πιθανότητα προβλημάτων παιδικής συμπεριφοράς

Πατέρες που εμπλέκονται συναισθηματικά με τα παιδιά τους και έχουν αυτοπεποίθηση ως γονείς είναι λιγότερο πιθανό να μεγαλώσουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, αναφέρει νέα έρευνα.

Ομιλία στην ΕΚΒΕ: "Γονείς και Παιδιά: Φίλοι ή Εχθροί; Τεχνικές διαχειρίσης συμπεριφορών παιδιών''

Η Ένωση Κωφών Βόρειου Ελλάδος διοργανώνει  ομιλία   την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00μ.μ. το απόγευμα στο κτίριο της Ένωσης Κωφών Βόρειου Ελλάδος, με καλεσμένο τον κο Γεωργοκωστόπουλο Χρήστο που είναι Κωφός Εργοθεραπευτής και Ψυχοπαιδαγωγός.

Το θέμα της ομιλίας είναι: "Γονείς και Παιδιά: Φίλοι ή Εχθροί; Τεχνικές διαχειρίσης συμπεριφορών παιδιών''

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

To πρόγραμμα Microsoft Educator Expert για 2016-2017

Το πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert έχει σαν στόχο να αναγνωρίζει τους οραματιστές στο χώρο της εκπαίδευσης παγκοσμίως, που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και χαράσσουν το δρόμο για την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κομισιόν: Ανησυχητική η αναστολή της αξιολόγησης στα σχολεία

Την αποτελεσματικότητα των ελληνικών εκπαιδευτικών πολιτικών των τελευταίων ετών, με έμφαση στις εξελίξεις από τα μέσα του 2015 και μετά, αξιολογεί η «Έκθεση Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης 2016» που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.