Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

6 αξίες εμπνευσμένες από την εκπαίδευση Waldorf, που κάθε οικογένεια θα πρέπει να υιοθετήσει.

Το Waldorf, αν και είναι λιγότερο γνωστό από τη Μοντεσσοριανή φιλοσοφία εκπαίδευσης, είναι ένα εναλλακτικό εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο εστιάζει στην ολιστική ανάπτυξη του παιδιού. Όπως δηλώνεται στην ιστοσελίδα τους, τα σχολεία που υιοθετούν το σύστημα Waldorf ενσωματώνουν καλλιτεχνικό, πρακτικό και νοητικό περιεχόμενο στο αναλυτικό τους πρόγραμμα και εστιάζουν στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και πνευματικών αξιών. 

Σιάτλ: Δημόσια σχολεία μηνύουν social media «επειδή βλάπτουν την ψυχική υγεία των μαθητών»

Το δημόσιο σχολικό σύστημα του Σιάτλ κατέθεσε μήνυση κατά πολλών εταιρειών social media, υποστηρίζοντας ότι οι πλατφόρμες τους έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των μαθητών.

Ισχυρίζονται ότι αυτό παρεμποδίζει τα σχολεία του Σιάτλ «να εκπληρώσουν την εκπαιδευτική τους αποστολή».

Η αγωγή κατατέθηκε κατά των μητρικών εταιρειών των Facebook - Instagram, TikTok, Snapchat και YouTube.

Πανελλήνιες 2023: Ολες οι αλλαγές για υποψήφιους στο φάσμα του αυτισμού

Οι διαδικασίες εισαγωγής χωρίς εξετάσεις, οι εξετάσεις σε άλλη αίθουσα ή προφορικά και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς που διαφωνούν με την αξιολογική έκθεση του ΚΕΔΑΣΥ

Podcast: Πώς έβλεπαν την αναπηρία οι αρχαίοι Έλληνες;


Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για ανάπηρους χαρακτήρες στην ελληνική μυθολογία, με καλεσμένο τον Κωσταντίνο Λουκόπουλο aka The Mythologist.

Πηγή: LIFO

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στον 2o διαγωνισμό τραγουδιού International Low-Vision Song Contest

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) συμμετέχει ως εταίρος στη διεξαγωγή του δεύτερου διαγωνισμού τραγουδιού International Low-Vision για μουσικούς με αναπηρία όρασης και ο οποίος θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023. Τον διαγωνισμό τραγουδιού International Low-Vision διοργανώνουν από κοινού η οργάνωση VIEWS International και το DBSV. Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά θα μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά από όλο τον κόσμο. 

Γιατί μπερδεύουμε το δεξί με το αριστερό; – Νευροψυχολόγοι βρήκαν την απάντηση

Τι κι αν κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα έχουν λυθεί άπειρες εξισώσεις, έχουν γίνει επιτεύγματα που κανείς δεν θα περίμενε και η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που το μέλλον φαντάζει τρομακτικό, υπάρχει όμως ένα πολύ απλό κι εύκολο πράγμα που παρ΄όλο οτι το έχουμε διδαχθεί από μικροί, μας μπερδεύει. Να ξεχωρίζουμε το δεξί από το αριστερό. 

Πρόσφατη μελέτη λοιπόν ήρθε να δώσει απάντηση σε αυτό το πολύ κρίσιμο ερώτημα. 

Φινλανδία: Διδάσκουν νέους πώς να εντοπίζουν ψευδείς ειδήσεις

H Σάρα Μαρτίκα, δασκάλα στη Χααμενλίνα της Φινλανδίας, ετοιμάζεται να παρουσιάσει στους μαθητές της όγδοης τάξης κάποια ειδησεογραφικά άρθρα. Μαζί συζητούν: Ποιος είναι ο σκοπός του άρθρου; Πώς και πότε γράφτηκε; Ποιοι είναι οι κεντρικοί ισχυρισμοί του συγγραφέα; «Το ότι κάτι είναι καλό ή ωραίο δεν σημαίνει ότι είναι αληθινό ή έγκυρο», τους λέει. Πρόκειται για ένα τυπικό μάθημα, πλήρως ενσωματωμένο στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

LaraBlog: Οι χειριστές σκύλων οδηγών στη Γαλλία τα βάζουν με όσους τους δείχνουν την πόρτα.

πηγη
Ένα λογότυπο αποδεκτό από όλους και πρόστιμα σε όσους δεν το σέβονται! Η χειρίστρια σκύλων οδηγών Pauline Eilers, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γαλλικής Ένωσης Χειριστών Σκύλων Οδηγών εξηγεί στο blog της Σχολής Λάρα πώς οι χειριστές καταφέρνουν σταδιακά να ασκήσουν συνηγορία υπέρ τους και να ξεπεράσουν τα προβλήματα με την καταπάτηση του νόμου που τους παρέχει ελεύθερη πρόσβαση παντού.

Η Pauline Eilers απέκτησε τον σκύλο οδηγό Oggie το καλοκαίρι του 2015. Η Oggie ακολούθησε θετική εκπαίδευση που βασίζεται στην επιβράβευση (λιχουδιές, χάδια, λεκτική επιβράβευση) και είχε άλλη συμπεριφορά από τον πρώτο της σκύλο που εκπαιδεύτηκε με πνίχτη.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης σε ενηλίκους αύξησε το άσθμα στους εφήβους

Αύξηση στα περιστατικά άσθματος σε εφήβους, διαπιστώθηκαν σε πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση, καθώς και σε παιδιά μειονοτικών εθνοτικών ομάδων διαφόρων φυλών, σε σύγκριση με άλλες πολιτείες όπου η χρήση κάννναβης παραμένει πλήρως παράνομη.

Τα μοναχοπαίδια δεν είναι πια και τόσο... ξεχωριστά - Γιατί και πώς θα κυριαρχήσουν σύντομα

Τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής στη χώρα μας δε μνημονεύονται σχεδόν καθημερινά στον Τύπο μόνο γιατί ενόψει των εθνικών εκλογών αλλάζουν τις έδρες ανά την επικράτεια, επομένως και τα σχέδια κομμάτων και «μνηστήρων» της Βουλής, αλλά και για το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει απ' αυτά και δυστυχώς είναι θλιβερό.

Η μείωση του πληθυσμού και η γήρανσή του φέρνουν για μία ακόμα φορά στην επικαιρότητα το μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού που σχετίζεται άμεσα με την υπογεννητικότητα.