Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Για τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού, η αλλαγή της ώρας είναι πηγή άγχους.

 Αϊόβα – Πριν o μαθητής της Γ’ τάξης Shellten Brown φτάσει στο σχολείο, οι δάσκαλοί τους στο Viola Gibson Δημοτικό Σχολείο έχουν προγραμματίσει ήδη κάθε λεπτό της μέρας του – από την πρωινή του ρουτίνα μέχρι τα μαθήματα ανάγνωσης και το πότε θα πάει στην τουαλέτα. Η προσκόλληση σε ένα προβλέψιμο πρόγραμμα προσφέρει ανακούφιση και ασφάλεια στον Shellten αλλά και σε πολλά άλλα παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού. H μετάβαση στη θερινή ώρα- η οποία θα γίνει την Κυριακή- μπορεί να βγάλει τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού από το πρόγραμμά τους, προειδοποιούν εκπαιδευτικοί και παιδίατροι. Μολονότι αυτή η ώρα που χάνεται με την αλλαγή των ρολογιών μπορεί να προκαλέσει μικρή ενόχληση σε πολλούς, τα άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού μπορεί να χρειαστούν ακόμα και εβδομάδες για να προσαρμοστούν. 

Couch potato kids: «Επιδημία» η παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα

Η παιδίατρος και συνεργάτιδα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του ΕΚΠΑ, Ελένη Παναγούλη, μιλάει στην «Κ» για τον συσχετισμό της αυξανόμενης χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών από παιδιά κι εφήβους με την παχυσαρκία

Couch potato, o γνωστός αμερικάνικος όρος που περιγράφει τον «καναπεδάκια τηλεθεατή» χρησιμοποιείται πλέον ως couch potato kid για να περιγράψει ένα παιδί που καθισμένο στον καναπέ «βυθίζεται» στο τάμπλετ του επί ώρες.

Πανεπιστήμια: Δύο μπαίνουν, ένας αποφοιτά από τα ΑΕΙ

Μόνο ένας στους πέντε φοιτητές (19,62%) των ελληνικών ΑΕΙ αποφοιτά στην ώρα του, δηλαδή στον ελάχιστο χρόνο σπουδών της σχολής του.

Εξι χρόνια χρειάζεται κατά μέσον όρο ένας φοιτητής για να ολοκληρώσει τετραετείς σπουδές και αντιστοίχως 7,5 για τις πενταετείς και εννιά για τις Ιατρικές, που είναι εξαετείς.

Για κάθε 100 φοιτητές που εισάγονται κάθε χρόνο στα ΑΕΙ αποφοιτούν 52 από το σύνολο των φοιτητών. Δηλαδή δύο εισάγονται, ενώ ένας αποφοιτά.

Ερευνα: Οι γυναίκες με παχυσαρκία μπορεί να μοιράζονται τον κίνδυνο για τη νόσο με τις κόρες τους

Οι γυναίκες με παχυσαρκία μπορεί να μοιράζονται τον κίνδυνο για τη νόσο με τις κόρες τους, αλλά όχι με τους γιους τους, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism» της παγκόσμιας Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.

Ιταλία: Στον «αέρα» δεκάδες παιδιά ομόφυλων ζευγαριών – Θύελλα αντιδράσεων από ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς

Με πολύχρωμες σημαίες γέμισε το Μιλάνο, λόγω χιλιάδων διαδηλωτών που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της νέας δεξιάς κυβέρνησης να περιορίσει τα δικαιώματα των γκέι ζευγαριών.

Τα δικαιώματα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών και η προσφυγή τους σε παρένθετη μητρότητα αποτελεί κύριο πολιτικό θέμα τις ημέρες αυτές στην Ιταλία.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Η υγεία στα σχολεία

Με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας του μαθητικού πληθυσμού και σκοπό την ενημέρωση και την υιοθέτηση συνηθειών που θα εξασφαλίσουν και θα προάγουν την σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία τους, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τα προγράμματα Αγωγής Υγείας που ξεκίνησαν στις 03/11/2022 και συνεχίζονται σε σχολεία, σε συνεργασία με την Α/μια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος των σχολείων, με τις εξής θεματικές ενότητες :

Αναδοχή Παιδιού με Αναπηρία


Το προφίλ του εφηβικού εθισμού στα social media – Αποκαλυπτικά στοιχεία έρευνας του ΕΠΙΨΥ

Εναλλαγές διάθεσης, άγχος, τάση απομόνωσης, παραμέληση του σχολείου. Οι κοινότοπες αυτές συμπεριφορές σκιαγραφούν συνήθως τον σύγχρονο έφηβο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια εξετάζονται και υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, αυτό της εκτεταμένης χρήσης κινητών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μαθητές από το Ωραιόκαστρο στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης σε μαθητές σεισμόπληκτων περιοχών της Τουρκίας

Πήραν χρώματα και ζωγράφισαν στο χαρτί τη συμφιλίωση και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Τον πόνο της καταστροφής και της απώλειας τον μεταμόρφωσαν σε τραγούδι ελπίδας και αγάπης προς το συνάνθρωπο. Μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου του Δήμου Ωραιοκάστρου συγκλονισμένοι από τις εικόνες βιβλικής καταστροφής από τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία ανέλαβαν την πρωτοβουλία να σταθούν στο πλευρό μαθητών των περιοχών που «χτυπήθηκαν» από τον Εγκέλαδο.

«Xαμογελαστή κατάθλιψη»: Τα σημάδια σε γονείς και παιδιά

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από κατάθλιψη. Πιθανόν όμως να αναρωτηθείτε τι είναι η «χαμογελαστή κατάθλιψη» (Smiling depression).

Ο πλησιέστερος επιστημονικός όρος είναι η "άτυπη κατάθλιψη" και οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια ειδική παθολογική κατάσταση.

Καλλιθέα: 11χρονο αγόρι ΑμεΑ ακροβατεί στο περβάζι τρίτου ορόφου – Τέσσερις συλλήψεις

Σοκ αλλά και πολλά ερωτηματικά προκαλεί με ένα 11χρονο αγοράκι να ακροβατεί στο περβάζι παραθύρου στο τρίτο όροφο του κέντρου «ειδικών θεραπειών» για παιδάκια ΑμεΑ στην Καλλιθέα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι.

Στέφανος Βούρος: Ο γιος του Γιάννη Βούρου που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα και κάνει επιτυχία στο Tik Tok

Ο μεγαλύτερος γιος του Γιάννη Βούρου και της Νταίζης Σεμπεκοπούλου, Στέφανος Βούρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok.

Είναι κειμενογράφος και παρά το γεγονός ότι έχει γεννηθεί χωρίς δάχτυλα, το αντιμετωπίζει με αυτοσαρκασμό και χωρίς ίχνος κόμπλεξ. Μάλιστα, στη λεζάντα του προφίλ του, με την οποία συστήνει τον εαυτό του στο κοινό του, αναφέρει: «Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλ… oh wait».

Νέα υπόθεση μαστροπείας με θύμα ανήλικη: Έπαιρναν 14χρονη από δομή και την εξέδιδαν - Τέσσερις συλλήψεις

Σοκάρει η νέα υπόθεση μαστροπείας με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο διέμενε σε ίδρυμα φιλοξενίας Ανηλίκων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 14χρονη κατά διαστήματα έφευγε από το ίδρυμα φιλοξενίας και έκανε αρκετές ώρες να γυρίσει σπίτι κινώντας τις υποψίες των κοινωνικών λειτουργών του ιδρύματος πως κάτι συμβαίνει.

Βάναυση τιμωρία πατέρα στον 11χρονο γιο του: Επαιζε βιντεοπαιχνίδια για 17 ώρες συνεχόμενα

Έναν μάλλον μαρτυρικό τρόπο σκέφτηκε ένας Κινέζος πατέρας, προκειμένου να τιμωρήσει τον 11χρονο γιο του γιατί το αγόρι έπαιζε βιντεοπαιχνίδι στη μία τη νύχτα αντί να κοιμάται.

Ο κύριος Huang, έπιασε το αγόρι ξύπνιο στο κρεβάτι του να παίζει παιχνίδι στο κινητό του. Αντί να του πάρει το κινητό και να το βάλει για ύπνο, ο πατέρας τράβηξε το αγόρι έξω από το κρεβάτι του, το έβαλε να καθίσει σε μια καρέκλα και του επέβαλλε να συνεχίζει να παίζει για τις επόμενες 17 ώρες σερί, με το μικρό αγόρι να μένει άυπνο και εξουθενωμένο.