Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Κόμικ


 

Θεσσαλονίκη: Ένας 16χρονος μαθητής από τον Λαγκαδά στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft

Αν και μόλις 16 χρόνων ο Χρήστος Λέτσιος ασχολείται με την πληροφορική και τον προγραμματισμό από... μικρή ηλικία. Ο μαθητής της Α' Λυκείου από το Κολχικό του δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, κατέκτησε πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Power Point στον ετήσιο πανελλήνιο πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist και σύντομα θα βρεθεί στο Άναχεϊμ της Καλιφόρνιας, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής Microsoft Office Specialist Championship.

Η Λήδα πέταξε πάνω από τον φόβο – Τα αθλητικά επιτεύγματα μιας 17χρονης με νοητική υστέρηση

Ακόμα και όταν εκείνο το πρωί της 30ής Απριλίου ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος οδηγούσε προς το Ακραίφνιο Ορχομενού και το κέντρο ελεύθερης πτώσης, δεν πίστευε ότι η 17χρονη κόρη του Λήδα θα τολμούσε το άλμα στο κενό. Μπορεί να είχε κάνει τόσα και τόσα αθλήματα, να αγαπάει τη δράση όσο τίποτε άλλο, αλλά όσο να πεις, η πτώση από τα 14.000 πόδια είναι άλλο level, κυριολεκτικά. Να, όμως, που η κόρη του τον διέψευσε ξανά. Χωρίς δισταγμό μπήκε στο αεροπλάνο, δέθηκε με τον εκπαιδευτή και όταν ήρθε η ώρα έκανε το μεγάλο βήμα. Για τα επόμενα λεπτά ο μπαμπάς της την παρακολουθούσε να αιωρείται κάτω από το ανοιχτό αλεξίπτωτο με το χαμόγελο καρφωμένο στα χείλη, πανέμορφη, ευτυχισμένη. Για όλα είναι ικανό αυτό το πλάσμα, σκεφτόταν συγκινημένος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το δουν και οι άλλοι.

Podcast: Ιστορίες της Aegean "Στρατής και Μπρούνο"

Ο 27χρονος Στρατής Εγγλέζος, συχνός επιβάτης της Aegean, είναι ολικά τυφλός. Πετάμε μαζί του, και με τον σκύλο του τον Μπρούνο, από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πώς είναι να μετακινείσαι με αεροπλάνο χωρίς να βλέπεις.


Πηγή: spotify 

Εκπαιδευτικό Υλικό: «Μαθαίνω για την Αιολική Ενέργεια»

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στα νέα παιδιά της Ελλάδας να γνωρίσουν την αιολική ενέργεια, εξέδωσε το ενημερωτικό έντυπο για μαθητές ηλικίας 7-11 ετών “Μαθαίνω για την Αιολική Ενέργεια”. Το περιεχόμενο του εντύπου προετοιμάστηκε αρχικά από τον Σύνδεσμο Αιολικής Ενέργειας Κύπρου ΣΑΕΚ, και επικαιροποιήθηκε και αναδιατυπώθηκε από την ΕΛΕΤΑΕΝ.

3ος διαγωνισμός συγγραφής για παιδιά, εφήβους και νέους

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας για τρίτη χρονιά τον διαγωνισμό «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο».

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να συγγράψουν κείμενο πεζής μορφής (μικρή ή μεγάλη ιστορία, εκτεταμένο διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα) στις εξής κατηγορίες:

Κατηγορία 1: Συμμετέχουν παιδιά δημοτικού, που θα γράψουν μια ιστορία για αυτές τις ηλικίες.

Κατηγορία 2: Συμμετέχουν έφηβοι γυμνασίου/λυκείου έως και 16 ετών, που θα γράψουν ιστορία, εκτεταμένο διήγημα, νουβέλα ή μυθιστόρημα για εφήβους.

Γονείς καταφεύγουν στα δικαστήρια γιατί τα παιδιά τους έμειναν από απουσίες - Η κορυφή του παγόβουνου

«Τα δυο τελευταία χρόνια ορισμένοι μαθητές χάνουν τη χρονιά τους από απουσίες αντιμετωπίζοντας τον αυταρχισμό και την αντιπαιδαγωγική στάση ελάχιστων Διευθυντών και εκπαιδευτικών που εκθέτουν τον κλάδο των εκπαιδευτικών»

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβησαν οι γονείς δύο μαθητών στο 2ο Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως λένε, έμαθαν μόλις μία ημέρα πριν των Πανελληνίων Εξετάσεων πως τα παιδιά τους είχαν μείνει στην ίδια τάξη από απουσίες.

Μαθήματα ανεξαρτησίας τυφλών στην Ήπειρο

Εκπαίδευση στην κινητικότητα και τον προσανατολισμό με λευκό μπαστούνι ξεκίνησε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Σχολή σκύλων οδηγών τυφλών Λάρα στην Άρτα στις 21 Μαΐου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου έναν κύκλο 15 ατομικών μαθημάτων (7 σαββατοκύριακα) που θα προσφέρονται δωρεάν σε ανθρώπους με οπτική βλάβη. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάποια σαββατοκύριακα στην Άρτα, ενώ μερικές συναντήσεις θα γίνουν και στα Ιωάννινα. Εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού είναι η κα Λίνα Καλλέ, συνεργάτης της Σχολής Λάρα.

Έφτιαξαν ηλεκτρονικό δέρμα που νιώθει πόνο! Οι εφαρμογές της πρωτοπόρας εφεύρεσης

Ερευνητές στη Σκωτία δημιούργησαν ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό δέρμα (e-skin) που μπορεί να μάθει να νιώθει «πόνο». Το επίτευγμα θα βοηθήσει να δημιουργηθεί μελλοντικά μία νέα γενιά έξυπνων ρομπότ -αλλά και άλλων αντικειμένων- με ανθρώπινου τύπου απτική ευαισθησία.

Το 2ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στις 29 Ιουνίου στη Λάρισα

Το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός και για δεύτερη φορά θα διεξαχθεί στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην πόλη της Λάρισας στις 29 Ιουνίου 2022 στην Πλατεία Ταχυδρομείου, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Πρόκειται για ένα Forum στο οποίο ιδιωτικά και δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, την καινοτόμα προσέγγισή τους στην εκπαίδευση και την συνάφειά τους με την αγορά εργασίας.

Από σήμερα η ΑΕΚ παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου για κορίτσια από 5 ετών

Ξεκινούν τα μαθήματα ποδοσφαίρου γυναικών της ΑΕΚ τα οποία θα είναι δωρεάν για όλο τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 04 Ιουνίου (10:00-11:00 & 11:00-12:00), στην διεύθυνση του γηπέδου Παπαναστασίου & Κηφισού, Νέα Φιλαδέλφεια πλησίον του σταθμού Περισσού, παραχωρούνται από την ΑΕΚ δωρεάν μαθήματα διδασκαλίας Ποδοσφαίρου σε αθλήτριες από 5 ετών και άνω και δοκιμαστικά για την γυναικεία ομάδα.