Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

2ο KIDOT Festival (ΕΝΓ)



Το 2nd KIDOT (Kids of Tomorrow) Festival είναι ένα διήμερο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό φεστιβάλ με επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια που έρχεται για δεύτερη φορά στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Παιδιά και γονείς μυούνται στην καλλιτεχνική έκφραση

Άρχισαν οι εγγραφές στα Μουσειοπαιδαγωγικά Εργαστήρια Τέχνης για παιδιά και οικογενειακό κοινό, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 11, 12, 13 Οκτωβρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Α΄ κύκλος συναντήσεων Οκτώβριος – Ιανουάριος). Ο χώρος προσφέρει σε παιδιά, οικογενειακό κοινό & σχολικές ομάδες μια ποικιλία αγαπημένων στο κοινό προγραμμάτων που ανανεώνονται και εμπλουτίζονται με νέες συνεργασίες-εκπλήξεις, καθώς και νέων, καινοτόμων τμημάτων! Τα Μουσειοπαιδαγωγικά Εργαστήρια Τέχνης είναι στοχευμένα ηλικιακά, χαρακτηρίζονται από διατμηματικές-διεπιστημονικές συνεργασίες και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης όπως εικαστικές τέχνες, αρχιτεκτονική, θέατρο-σκηνογραφία, ρομποτική!

Τι έψαξαν και τι αγόρασαν τα παιδιά στο διαδίκτυο το καλοκαίρι

Με αφορμή την επιστροφή στα σχολεία, έκθεση της Kaspersky Lab αποκαλύπτει τις online δραστηριότητες των παιδιών παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, βάσει στατιστικών στοιχείων από τις μονάδες Γονικού Ελέγχου της εταιρείας.

Η έρευνα αποκάλυψε τί παρακολούθησαν, άκουσαν, αγόρασαν και έψαξαν τα παιδιά, ενώ δεν ήταν στο σχολείο.

Υψηλό σάκχαρο στην εγκυμοσύνη: Οι επιπτώσεις στη μητέρα και το παιδί

Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, χρόνια μετά τον τοκετό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το εύρημα ισχύει ανεξάρτητα από το αν η έγκυος αναπτύξει διαβήτη κύησης, σημειώνουν οι ερευνητές.

ΟΟΣΑ: Οι δάσκαλοι αμείβονται καλύτερα – Τρίτη η Ελλάδα

Στην Πορτογαλία οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές σχολείων κατά μέσο όρο κερδίζουν περισσότερα από ό,τι άλλοι εργαζόμενοι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μια τάση που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ισχύουν στα μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές A’, B’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας

Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν:
Αρχαία της Α’ Γυμνασίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 4/10 , θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 3:00 – 4:30 μ.μ., με εθελόντρια την φιλόλογο Ελένη Ευαγγέλου
Αρχαία της Β’ Γυμνασίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 2/10 , θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 3:30 – 5:00 μ.μ, με εθελόντρια την φιλόλογο Μαρία Μυλωνά

Κ. Γιαννακίδης: Τα δώδεκα χρόνια του γονιού

Οι κάμερες εστιάζουν στα πρωτάκια. Κακώς. Οι γονείς έχουν περισσότερη πλάκα. Μόλις μπήκαν στη Ζώνη του Λυκόφωτος. Σήμερα πέρασαν την πύλη του σχολείου, κρατώντας στο χέρι ένα παιδάκι. Θα ξαναβγούν μετά από δώδεκα χρόνια, μεσήλικες που θα νομίζουν ότι ο χρόνος πέρασε μέσα σε μία στιγμή

Νέα στοιχεία για τη σχέση αυτισμού και σχιζοφρένειας

Γενετικές αλλαγές που συντελούν στην εκδήλωση του αυτισμού στα μικρά παιδιά φαίνεται επίσης να είναι υπεύθυνες για τη σχιζοφρένεια, σύμφωνα με μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια.

«Η μαμά μου είναι στη φυλακή. Ο θείος μου με χτυπάει. Δεν έχω πουθενά να ζήσω. Κανείς δεν με θέλει»

Από το Humans of New York: «Η μαμά μου είναι στη φυλακή. Τη βλέπω κάθε δεκαπέντε μέρες. Τα αδέλφια μου με πηγαίνουν να την επισκεφθώ, αλλά στη συνέχεια με αφήνουν όταν τελειώσει. Η γιαγιά μου δεν με θέλει. Ο θείος μου με χτυπάει. Δεν έχω πουθενά να ζήσω. Το μόνο πρόσωπο που έχω στη ζωή μου είναι η μαμά μου. Κάθε φορά που την επισκέπτομαι, με ρωτάει αν μένω με συγγενείς και της λέω: "Μαμά, κανείς δεν με θέλει. Δεν έχω κανέναν". Κοιμάμαι στον δρόμο. Δεν μπορώ να πάω στο σχολείο. Απλώς βγαίνω έξω με τα μεγαλύτερα παιδιά. Μερικές φορές πλένουμε αυτοκίνητα για χρήματα. Την περασμένη εβδομάδα πλένοντας ένα αυτοκίνητο ενός άνδρα εκείνος μου αγόρασε ρούχα και φαγητό. Μου είπε ότι θα μπορούσα να κοιμηθώ στο σπίτι του. Έτσι ίσως αρχίσω να πηγαίνω εκεί». 

Δράση συλλογής σχολικών ειδών στην πλατεία Αριστοτέλους

Δράση συλλογής σχολικών ειδών για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στην πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, από τις 11:00 έως τις 14:00 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί μπορούμε».

Συστάσεις για την εισαγωγή στερεών τροφών στον 1ο χρόνο της ζωής

Tο Υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη βελτίωσης των διατροφικών συνηθειών του ελληνικού πληθυσμού, προχωρησε στην έκδοση ειδικών διατροφικών οδηγιών για τη βρεφική ηλικία

Είμαι δασκάλα, δίνω το αίμα μου για να ζήσω!

Έχω ένα πτυχίο μάστερ, 16 χρόνια εργασιακού βίου, δουλεύω ΔΥΟ έξτρα δουλειές και δίνω πλάσμα αίματος για να μπορέσω να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Είμαι δασκάλα στις Ηνωμένες Πολιτείες".
Αυτή είναι η ζοφερή μα αρκούντως γλαφυρή περιγραφή των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι και οι δασκάλες στα δημόσια σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

5ο Συνέδριο eTwinning- Ιωάννινα 23, 24, 25 Νοεμβρίου 2018

5ο Συνέδριο eTwinning: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»
Hashtag συνεδρίου: #etwinconfgr
Ιωάννινα 23, 24, 25 Νοεμβρίου 2018

Μάστιγα πλέον για τους έφηβους στις ΗΠΑ το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Οι πέντε, μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών τσιγάρων έχουν 2 μήνες διορία προκειμένου να αποδείξουν πως είναι εφικτό από την πλευρά τους να γίνει ηλικιακός έλεγχος των πελατών τους, καθώς μέσα σε μόλις έναν χρόνο, δύο εκατομμύρια μαθητές έγιναν χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων.