Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τα μυστικά μίας παγκόσμιας διάκρισης

Ο «Ελληνας Αντερσεν», ο εθνικός μας παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς, μαζί με την υπέροχη διεθνή ομάδα, η οποία αποτελείται από κορυφαίους Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες και δημιουργούς (Ever After Tales), κατάφεραν να κερδίσουν το «όσκαρ παραμυθιού» νικώντας ακόμη και την Ντίσνεϊ!

Στα σχολεία Ειδικής Αγωγής εισάγεται ο «Σχολικός Συνεταιρισμός»

Την επέκταση του θεσμού του Σχολικού Συνεταιρισμού και στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, για τα σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17 προβλέπει απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και υπογράφει ο Υπουργός κ. Φίλης 

Το σχολείο στους δρόμους της Αθήνας

Σε πλατεία Βικτωρίας, Κολωνό και Θησείο, μια ομάδα εθελοντών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «ΑΡΣΙΣ» υπό την εποπτεία ενός συντονιστή αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει μικρά αλλά και... μεγαλύτερα παιδιά που συναντούν.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραφήνας- Πικερμίου: Εκπαιδευτική ρομποτική - STEM

Με όραμα και δέσμευση στην εκπαιδευτική της αποστολή, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραφήνας – Πικερμίου διευρύνει τις δράσεις της και στο πλαίσιο αυτό, προτίθεται να υλοποιήσει, από τον Μάρτιο 2016, μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEM για μαθητές δημοτικού.

Μαθήματα γραφής και ανάγνωσης με σύστημα Braille στην Καλαμάτα

Το σύστημα “Braille”, τον κώδικα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών έχουν τη δυνατότητα να μάθουν στην Καλαμάτα όσοι ενδιαφέρονται, είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης είτε όχι, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενωσης Νότιας Πελοποννήσου του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.