Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Kathryn Schulz: Κάνοντας λάθη



Δικαιολογητικά εγγραφής στην Α τάξη του δημοτικού σχολείου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 201/1998 και τον Ν.3687/2008, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α τάξη του ημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

Φυσικά Μαγικά με ελεύθερη είσοδο στο ΑΠΘ

Η ομάδα Physics Partizani -προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες του Τμήματος Φυσικής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ- θα προσπαθήσει να σας μεταπείσει. Θα παρουσιάσουν για τέταρτη φορά διάφορα αλληλεπιδραστικά πειράματα, που υπόσχονται, μεταξύ άλλων, να ξαφνιάσουν, να προβληματίσουν και να μαγέψουν…Όπλα τους είναι υλικά καθημερινής χρήσης, η φαντασία και η αγάπη τους για τη φυσική.

E.K.B.E.: ενημέρωση για συνάντηση με Υπουργό Υγείας

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο χώρο της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδας.  Εκεί θα γίνει παρουσίαση των  προτάσεων που έγιναν από τον Υπουργό Υγείας σε συνάντηση με την ΕΣΑμεΑ. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την κατάθεση προτάσεων και ιδεών από τους ενδιαφερόμενους. 

Προβολές: «Έτσι είμαι – Ανατρέποντας προκαταλήψεις»

Μετά την ενεργή συμμετοχή και ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και τη θερμή ανταπόκριση που είχε στη διάρκεια του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και των Περιφερειακών Εκδηλώσεων που ακολούθησαν, το αφιέρωμα «Έτσι είμαι – Ανατρέποντας προκαταλήψεις», θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον, από τις 12 έως τις 18 Μαΐου 2011. Σχεδόν ένα μήνα πριν την έναρξη των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Athens 2011, το αφιέρωμα, μας προσκαλεί μέσα από 22 ταινίες τεκμηρίωσης, να γνωρίσουμε καλύτερα τους ανθρώπους με αναπτυξιακά και νοητικά προβλήματα και να δούμε τον κόσμο με τα δικά τους μάτια.