Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία & Μαθησιακές Δυσκολίες: Συνέλευση

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2012-2013
16-9-2012
Ώρα 19.00
Προξένου Κορομηλά 51
Αίθουσα ΕΔΟΘ ημιόροφος

Τρυγοπάτι

Το "Πολιτιστικό Πάρκο" σας προσκαλεί από την Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη έως και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, να βιώσετε την διαδικασία της Οινοποίησης, από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι και την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια και όλα αυτά με έναν μοναδικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές λυκείου στο Βαφοπούλειο

Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές λυκείου...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 17ης Συνόδου Βουλής Εφήβων

Με τους έφηβους βουλευτές να καταθέτουν από το βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου απόψεις, ανησυχίες, προβληματισμούς αλλά και προτάσεις για όσα συμβαίνουν γύρω τους και τους απασχολούν, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τριήμερες εργασίες της 17ης Συνόδου του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος της Βουλής.

Καβάλα: Δωρεάν φροντιστήριο σε παιδιά ανέργων

Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Καβάλας, αντιλαμβανόμενος τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και θέλοντας να στηρίξει τους μαθητές και τις οικογένειές τους, προσφέρει -για δεύτερη συνεχή χρονιά- δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Δωρεάν έλεγχος παιδικής μυοσκελετικής ανάπτυξης (8 & 9/9)

Ο όρος πλατυποδία περιγράφει τη σημαντική μείωση ή απουσία στη φυσιολογική καμάρα στο εσωτερικό του πέλματος (Εικόνες 1Α & 1Β). Το 85% των καυκάσιων πληθυσμών παρουσιάζουν πλατυποδία. Στα μικρά παιδιά συχνότερα παρατηρούμε μία μεγαλύτερη παραμόρφωση, τη βλαισοπλατυποδία, δηλαδή την ύπαρξη πλατυποδίας σε συνδυασμό με βλαισή παραμόρφωση (προς τα έξω απόκλιση του ποδιού)

Δωρεάν μαθήματα όλων των βαθμίδων στα Γιαννιτσά

Για ακόμα μια χρονιά (σχολ. έτος 2012-13) η ενορία Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες. Στα φροντιστήρια διδάσκονται μαθήματα όπως Αρχαία, Έκθεση, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία για παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου. Γίνεται επίσης και ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά Δημοτικού. Εγγραφές

Η Αγνή Στρουμπούλη αφηγείται «Το Δαφνοκούκουτσο»

Η Αγνή Στρουμπούλη αφηγείται λαϊκά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 μ.μ.

Πολυϊατρείο για δωρεάν εξετάσεις στην 77η ΔΕΘ με την ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου»

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συμμετέχει ως αποκλειστικός υποστηρικτής της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», δημιουργώντας ένα πολυϊατρείο στο οποίο θα προσφέρονται δωρεάν πρωτοβάθμιες ιατρικές εξετάσεις.

3η Παιδιαδρομή

Πραγματοποιείται για 3η χρονιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) η «3η Παιδιαδρομή» και ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στις 7-9 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Α.Π.Θ. Ημερομηνία εγγραφών πρωτοετών φοιτητών

Ως ημερομηνία εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 ορίσθηκε το χρονικό διάστημα από την 11η Σεπτεμβρίου 2012 έως και την 28η Σεπτεμβρίου 2012. Θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα τα δικαιολογητικά εγγραφών. 

Πώς πέρασα το καλοκαίρι στη βιβλιοθήκη

Τι κοινό έχουν οι κομμωτές της Ιτέας, ο μακαρίτης καπετάνιος και αστρονόμος Ηλίας Σκούρτης από το Γαλαξίδι, ο τύραννος της αρχαίας Κορίνθου Περίανδρος, ο τραγωδός Ευριπίδης, μπαμπάδες και μαμάδες με μωρά της αγκαλιάς, καλλιτέχνες, επιστήμονες, φοιτητές, άνεργοι, μετανάστες, εκπαιδευτικοί, αγρότες, ψαράδες, βιβλιοθηκονόμοι και χιλιάδες παιδάκια;