Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Dorothy Miles: η μητέρα της ποίησης στη νοηματική

Η Dorothy “Dot” Miles (19 Αυγούστου 1931 - 30 Ιανουαρίου 1993) ήταν Ουαλή ποιήτρια και ακτιβίστρια της Κοινότητας των Κωφών. Συνέθεσε ποιήματα στην Αγγλική γλώσσα, τη Βρετανική Νοηματική Γλώσσα (BSL), καθώς και την Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα (ASL). Το έργο της αποτέλεσε τα θεμέλια της σύγχρονης ποίησης νοηματικών γλωσσών τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό που χάθηκε όταν τα παιδιά σταμάτησαν να παίζουν στον δρόμο

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009, η Έιμι Ρόουζ και η Άλις Φέργκιουσον, δύο μητέρες που ζούσαν στην οδό Γκρέβιλ στο Μπρίστολ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, σκέφτηκαν το ίδιο πράγμα βλέποντας τα παιδιά τους που ήταν διαρκώς κλεισμένα στο σπίτι. «"Γιατί είναι συνέχεια εδώ;", αναρωτηθήκαμε», λέει σήμερα η Ρόουζ. «Γιατί δεν είναι έξω;».

Θετικότητα: Οι φράσεις που πρέπει να λέμε στα παιδιά

Η θετικότητα χτίζεται από μικρή ηλικία με απλούς τρόπους.

Με το που γίνεσαι γονιός γεμίζεις ανησυχίες και προβληματισμούς, οι οποίοι πολύ γρήγορα εξαφανίζονται, έτσι ώστε στη θέση τους να έρθουν άλλοι, οι οποίοι με τη σειρά τους θα φύγουν και θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος. Κάποιοι προβληματισμοί ωστόσο μπορεί να μην φεύγουν καθόλη τη διάρκεια της ζωής ενός γονέα. Ένας από αυτούς είναι με ποιον τρόπο θα μεταφέρει στο παιδί του την θετικότητα έτσι ώστε να είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται.

Η 12χρονη Αρετή από τη Θεσσαλονίκη προπονείται εντατικά για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

«Να ενώσουμε τις οικογένειες που έχουν αυτιστικά άτομα»

«Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτήν την έκφραση, αλλά η αλήθεια είναι ότι ανεβαίνουμε έναν Γολγοθά». Με αυτές τις λέξεις σκιαγράφησε στην «Κ» την κατάσταση την οποία βιώνουν στο Ηράκλειο Κρήτης οι οικογένειες που έχουν παιδί με αυτισμό, ο Γιώργος Σπαγουλάκης, πρόεδρος του συλλόγου ΗΡΥΔΑ.

Θεσσαλονίκη: Γρίφος το μέλλον των μαθητών των Ειδικών Σχολείων - «Δεν γίνεται να ταράζουμε την ψυχική υγεία των παιδιών»

Άμεση λύση για τη στέγαση των παιδιών τους τη νέα σχολική χρονιά η οποία ξεκινά σε λιγότερο από έναν μήνα αναζητούν οι γονείς των μαθητών των Ειδικών Σχολείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το παιχνίδι ως μέσο διαφυγής


Μελέτη: Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών αυξάνεται σε παιδιά και έφηβους - Ποιες χώρες προηγούνται

Τα παιδιά και οι έφηβοι κατανάλωναν σχεδόν 23% περισσότερα ζαχαρούχα ποτά το 2018 σε σύγκριση με το 1990, όπως διαπιστώνει παγκόσμια ανάλυση των διατροφικών συνηθειών νέων από 185 χώρες.

Εμφύτευμα που διαβάζει τις λέξεις στον εγκέφαλο φέρνει την επανάσταση και δίνει φωνή σε παράλυτους ασθενείς

Ένας 45χρονος άνδρας που έχασε την ικανότητα ομιλίας λόγω νευρολογικής ασθένειας μπορεί και πάλι να μιλά στην οικογένειά του χάρη σε ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα που διαβάζει τις σκέψεις του.

Νέο βραβείο για την καλύτερη παιδική και οικογενειακή ταινία από την BAFTA

Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (Bafta) ανακοίνωσε ένα νέο βραβείο για την Καλύτερη Παιδική και Οικογενειακή Ταινία, καθώς και ορισμένες βασικές αλλαγές σε άλλες κατηγορίες.

Το βραβείο για Παιδική και Οικογενειακή Ταινία είναι η πρώτη νέα διάκριση που καθιερώνεται από τη Βρετανική Ακαδημία Τεχνών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης από τότε που ανακοίνωσε το βραβείο Κάστινγκ, το 2020.

Γυμνάσια - Λυκεία: Το ποινολόγιο των μαθητών - Τι θα ισχύει για κινητά και αποβολές που θα εκτίονται στο σπίτι

Νέο "ποινολόγιο" ισχύει για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, μετά τη σχετική απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή.

Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει τα εξής:

Παιδαγωγικά μέτρα και ενέργειες παιδαγωγικού χαρακτήρα