Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

10 συμβουλές για να διδάξετε παιδιά με τύφλωση και σοβαρά προβλήματα όρασης.

Ως βλέποντα άτομα είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς είναι μια σχολική ημέρα για έναν μαθητή με τύφλωση ή σοβαρά προβλήματα όρασης. Σύμφωνα με την American Foundation for the Blind οι ανάγκες κάθε μαθητή είναι διαφορετικές και κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού για την υποστήριξή του. Δείτε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να διδάξετε μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης. 

Η Κομοτηνή αποκτά τον πρώτο αστικό λαχανόκηπο προσβάσιμο σε ΑμεΑ

Ακόμη μία πρωτοποριακή ενέργεια έρχεται από τον Σύλλογο «Περπατώ» της Κομοτηνής, που όλοι ξέρουν ότι αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι ότι περπατάει συνεχώς σε καινούργια μονοπάτια.

Υπό το πρίσμα ‘διάθεση-συνεργασία-γνώση’ ο «Περπατώ» δημιουργεί στην Κομοτηνή τον πρώτο αστικό λαχανόκηπο, που όμως θα είναι προσβάσιμος και από άτομα με κινητικά προβλήματα.

Αναγκαίος ο εμβολιασμός παιδιών και ευπαθών ομάδων ενόψει της εποχικής γρίπης

Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην ενίσχυση των κέντρων Υγείας αλλά και στη διατήρηση των ΤΟΜΥ προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Αυξημένος κίνδυνος παιδικού θανάτου

Τα βρέφη που μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από εκείνα που ζουν σε περιβάλλοντα με καθαρό αέρα, σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία επικαλείται η Guardian.

Οι τέσσερις προτεραιότητες του υπ. Παιδείας για τα πανεπιστήμια

Στην Έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων, συμμετείχε σημερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η συνάντηση, σύμφωνα με τους πρυτάνεις, πραγματοποιήθηκε σε «ιδιαίτερα θετικό κλίμα», και «διαπιστώθηκε η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου για την εποικοδομητική συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τη συνδρομή της με αποτελεσματικό τρόπο σε τρέχοντα επείγοντα ζητήματα».

Τέσσερα Γηροκομεία Μετατρέπονται Σε Escape Rooms Για Μαθητές

Ποιος μπορεί να λύσει το μυστήριο στο γηροκομείο;
Η ώρα είναι 8 το βράδυ. Το κουδούνι στην είσοδο της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου χτυπάει συνέχεια σα τρελό. Βήματα αντηχούν από το εσωτερικό.

Η πόρτα ανοίγει. Κανείς. Το μόνο που βρίσκεται στην είσοδο είναι ένα μισάνοιχτο κουτί γεμάτο CD.

Ποιος έριξε μπροστά στην πόρτα του γηροκομείου αυτό το δέμα με τα CD; Γιατί εξαφανίστηκε πριν ανοίξει η πόρτα; Πως εμπλέκονται οι ένοικοι του γηροκομείου; Και γιατί τα τραγούδια είναι λάθος αριθμημένα;