Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Προβολή: "Η μικρή γοργόνα" (Σειρηνομελία)

Πληροφορίες για το Σύνδρομο Γοργόνας ή Σειρηνομελία θα βρείτε εδώ.

Το πρόγραμμα του ΚΘΒΕ για τη περίοδο 2011-2012

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των παραστάσεων του ΚΘΒΕ για τη περίοδο 2011-2012. Πρόκειται για ένα αρκετά πλούσιο πρόγραμμα, με έργα σημαντικών συγγραφέων.
Αναλυτικότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

17ο στην Ευρώπη το Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Μπορεί τα ελληνικά πανεπιστήμια να χρειάζονται επειγόντως μεταρρύθμιση για να βγουν από το τέλμα στο οποίο κατά γενική ομολογία βρίσκονται, ωστόσο υπάρχουν νησίδες αριστείας που αναγνωρίζονται διεθνώς. Το Πολυτεχνείο της Αθήνας κατέκτησε πρόσφατα την επίζηλη 17η θέση (το ΕΜΠ είναι στη θέση 18 αλλά με ίδιο σκορ με το 17ο εκπαιδευτικό ίδρυμα) ανάμεσα στα 100 καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα στην Ευρώπη (και τη 10η μεταξύ των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων) για το 2010, με βάση την Ευρωπαϊκή Κατάταξη Ερευνας ER-Rank, κάνοντας μάλιστα άλμα 30 θέσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά!

Πώς χτίζεται η σχέση του παιδιού με την τροφή;

Σε μια εποχή που η παιδική παχυσαρκία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς με μια σειρά από παράγοντες να παίζουν ρόλο (κοινωνικοί, πολιτισμικοί, διατροφικοί κ.ά.), οι διατροφικές επιλογές και η επιρροή των γονιών βρίσκονται στο επίκεντρο των επιστημονικών συζητήσεων και ερευνών.

Η ηχορύπανση μειώνει την απόδοση

Περίπου οκτώ στα δέκα σχολεία στο κέντρο καθώς και στο δυτικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, βομβαρδίζονται από θορύβους, γεγονός το οποίο καθιστά δύσκολο το εκπαιδευτικό έργο. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που εκπόνησε η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, με θέμα την εκτίμηση της επίδρασης του θορύβου στη μαθησιακή διαδικασία, σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των Α΄(κέντρο), Β΄ (Δυτικός τομέας) και Γ΄ (Άνω Πόλη) δημοτικών κοινοτήτων του δήμου Θεσσαλονίκης, τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Το μητρικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο απόκτησης παιδιού με δυσμορφίες

Οι γυναίκες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες απόκτησης παιδιού με δυσπλασίες, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το BBC.

Μελέτη για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού η οριστική μουσειογραφική και μουσειολογική μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου. Στην νέα μελέτη προβλέπεται μεταξύ άλλων η ευκολότερη πρόσβαση από ΑΜΕΑ καθώς και η εξασφάλιση των μέσων για βιωματική προσέγγιση από άτομα με αδυναμία όρασης (μέθοδος Braille).

Κοινοποίηση Πινάκων Υποψήφιων Σχολικών Συμβούλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.)

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β' Αθήνας κοινοποίησε τους πίνακες των υποψήφιων Σχολικών Συμβούλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) κατά περιφέρεια, που έχουν τα τυπικά προσόντα για να γίνουν δεκτοί στη διαδικασία επιλογής, καθώς και αυτών που αποκλείονται της διαδικασίας. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στην υπηρεσία που ο υποψήφιος κατέθεσε την αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.
Συνημμένα:
Το διαβιβαστικό του ΥΠΔΒΜΘ
Οι πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψήφιων σχολικών Συμβούλων Ειδικής Αγωγής

Καλύτερο για τα παιδιά να δουλεύει η μητέρα

Οι νέες μητέρες όχι μόνο δεν βλάπτουν την συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών τους όταν εργάζονται, αλλά τα ωφελούν κιόλας, σύμφωνα με μία νέα πολυετή μελέτη.

Ξηρολίβαδο: 8οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας

Στα Πεύκα στο Ξηρολίβαδο θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί οι 8οι Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού, Γυμνασίου, αλλά και ενήλικες.

Το άγχος της μητέρας μεταβιβάζεται στο κυοφορούμενο έμβρυο

Το μητρικό στρες μπορεί να επηρεάσει το κυοφορούμενο έμβρυο και να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του, υποστηρίζουν Γερμανοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Translational Psychiatry.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με αλλαγές κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι σταματά η χρηματοδότηση για τα πανεπιστήμια που δεν θα έχουν ορίσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος. Διαβάστε το κείμενο της πρότασης νόμου.

Αμμουδάρα Ηρακλείου: ειδική ράμπα στην παραλία

Σε λειτουργία παραδόθηκε χθες η ειδική ράμπα για άτομα με αναπηρία που τοποθέτησε η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου στην παραλία του Αλμυρού, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Πράσινο φως για παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στην κάλυψη όλων των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί για ένταξη σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης θα προχωρήσουν οι δήμοι, μετά την απόφαση του υπουργείου Απασχόλησης να αυξήσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος από το οποίο καλύπτονται οι ανάγκες λειτουργίας των κοινωνικών αυτών δομών. Η απόφαση του υπουργείου ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΚΕ), ύστερα από σχετική πρόταση που είχαν καταθέσει οι δήμαρχοι προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα αιτήματα πολιτών οι οποίοι επιθυμούσαν να κάνουν χρήση των δομών εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης. Στη συνεδρίαση έγινε αναφορά και στην προσπάθεια που ξεκίνησε η ΚΕΔΚΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα των δήμων.
Πηγή: Νέα

Ειδικό Κέντρο του ΙΚΑ θα αξιολογεί τις αναπηρικές συντάξεις

Για επαναξιολόγηση από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα καλεί το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) όσους λαμβάνουν αναπηρικές συντάξεις χωρίς να έχουν μόνιμη ανικανότητα.

Στόχος της νέας διαδικασίας είναι ο περιορισμός των αναπηρικών συντάξεων στο 10% των καταβαλλόμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία, έναντι 14% που είναι σήμερα κατά μέσον όρο. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές της χώρας το ποσοστό αυτό φτάνει το 25%-28%.