Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Κατασκευή: χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί


#krokotak

Βιβλία/ Τα εκατομμύρια χαμένα παιδιά των πολέμων

Παιδιά και πόλεμος. Παιδιά στρατιώτες. Παιδιά μάρτυρες γενοκτονίας. Παιδιά θύματα: Ο Μπρούνο Μάιντα, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, έγραψε ένα δοκίμιο για τα παιδιά και τις συγκρούσεις στον κόσμο – εκτιμάται ότι μόνο μεταξύ 1985 και 1995, περίπου δύο εκατομμύρια έχασαν τη ζωή τους.

H ιστορία του 11χρονου κοριτσιού που έχει ζήσει όλη της τη ζωή στη φυλακή επειδή είναι κόρη μιας serial killer

Μία 11χρονη από το Τζαλαλαμπάντ γεννήθηκε μέσα στη φυλακή και θα περάσει πιθανότατα ολόκληρη την παιδική της ηλικία πίσω από τα κάγκελα επειδή η μητέρα της έχει καταδικαστεί ως serial killer. 

Η Meena είναι κόρη της Shirin Gul, μίας διαβόητης δολοφόνου που έχει καταδικαστεί για το θάνατο 27 Αφγανών αντρών και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Με βάση την πολιτική του αφγανικού σωφρονιστικού συστήματος η Gul μπορεί να κρατήσει την κόρη της ώσπου ενηλικιωθεί. 

Τι ισχύει για την αξιολόγηση μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο - Όλα όσα θα πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Η εκπαιδευτική αξιολόγηση αποτελεί σημαντική διάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία επιδιώκει τη διακρίβωση της επίτευξης προσδιορισμένων παιδευτικών στόχων καθώς και την ενίσχυση της ανατροφοδότησης του εκπαιδευτικού έργου. Γενικά, η αξιολόγηση του μαθητή αποτελεί επιμέρους παράμετρο της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, η οποία οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις εκάστοτε κοινωνικo-πολιτισμικές και εκπαιδευτικές συνθήκες.

Το Google Doodle γιορτάζει τα 50 χρόνια προγραμματισμού για παιδιά

Με ένα διαδραστικό παιχνίδι το Google Doodle γιορτάζει τα 50 χρόνια προγραμματισμού για παιδιά.

Με αφορμή την εβδομάδα εκπαίδευσης για υπολογιστές, η Google γιορτάζει τα 50 χρόνια από όταν τα παιδιά είχαν την πρώτη τους επαφή με την γλώσσα του προγραμματισμού, μέσω του πρώτου κωδικοποιημένου Google Doodle.

Νέες πρωτοβουλίες από το ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ

Ανάληψη νέων σημαντικών πρωτοβουλιών για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση και την Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα, αποφάσισε το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ στο πλαίσιο ανασύστασης της Επιστημονικής Επιτροπής του.

Το στοίχημα των δασκάλων στα σχολεία της προσφυγιάς

Τα παιδιά των προσφύγων στα ελληνικά σχολεία, στη συντριπτική πλειονότητα από τη Συρία, οφείλουν να μάθουν να διατυπώνουν απλές ερωτήσεις για να ζητούν πληροφορίες, να αναγνωρίζουν και να γράφουν τους αριθμούς και να τους χρησιμοποιούν. Πρέπει να μπορούν να περιγράψουν το μανάβικο, το κρεοπωλείο, τον φούρνο της γειτονιάς, τη γειτονιά τους, να μπορούν να προσανατολισθούν στην πόλη. Οφείλουν να σχηματίζουν απλές προτάσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να αντιστοιχούν τα είδη ρούχων με τις εποχές του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες. Βασικό επίσης είναι να μπορούν να μετρούν σε ευρώ, να ξεχωρίζουν τα προϊόντα (π.χ. φρούτα, λαχανικά, κρέας) και να ρωτούν τις τιμές τους.

Σεμινάριο φωτογραφίας για πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομές της Αθήνας

Με πρωτοβουλία του Ελληνικού κέντρου φωτογραφίας αλλά και του SolidarityNow την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενός ξεχωριστού σεμιναρίου φωτογραφίας για πρόσφυγες. 

«Η φωτογραφία είναι κάτι που ήθελα πολύ να μάθω. Ίσως να ασχοληθώ και επαγγελματικά στο μέλλον αλλά αυτό που κέρδισα κυρίως σε αυτά τα μαθήματα είναι πως γνώρισα νέους ανθρώπους και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό» μας λέει η Αρίτζ που έχει έρθει από την Συρία και προσπαθεί να μην θυμάται το παρελθόν.