Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το facebook στρέφεται στα... βρέφη

Παιδιά κάτω των 13 ετών θέλει να εντάξει στο πελατολόγιό του το Facebook προσπαθώντας να χτίσει μελλοντικό κοινό και να αξήσει τη συνρομητική του βάση ώστε να αυξήσει και τα διαφημιστικά έσοδα. Μέχρι τώρτα για να μπορέσει κάποιος να ανοίξει -νόμιμα- προφίλ στο Facebook πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών. Για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών η εταιρία θα ενεργοποιήσει φίλτρο ελέγχου του λογαριασμού από τους γονείς.

Αυλαία με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στις πανελλαδικές

Ολοκληρώθηκαν το πρωί με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας οι εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που γίνονται στη σκιά των βουλευτικών εκλογών.

Νέα τηλεφωνική γραμμή για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Η νέα τηλεφωνική γραμμή της W.I.N. Hellas για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι γεγονός, με το νέο αριθμό να είναι διαθέσιμος από την Τετάρτη, 6 Ιουνίου.

Η διάβαση της Αφροδίτης από το ΑΠΘ

Η διάβαση της Αφροδίτης: παρατηρήστε το σπάνιο αυτό αστρονομικό φαινόμενο από το Αριστοτέλειο.

Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, τη διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον δίσκο του Ήλιου, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν όσοι επισκεφθούν αύριο, Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, στην ανατολή του ήλιου, το 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του.

Αν ο Rembrandt είχε Facebook...


Από το RIJKS Museum

Δέκα χρόνια ψίθυροι, μουσικές, παραμύθια

Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της Γιορτής Παραμυθιών στην Κέα, διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις και στην Αθήνα.

3ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

Ίδρυμα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ: Υποτροφίες

Το Ίδρυμα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, με ημερομηνία έναρξης 1 Οκτωβρίου 2012, το έβδομο πρόγραμμα υποτροφιών για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της ημεδαπής. Το Ίδρυμα θα χορηγήσει δύο (2) υποτροφίες διετούς διαρκείας που φέρουν τον τίτλο "Υποτροφία ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ και JULES DASSIN" σε αποφοίτους ελληνικών ΑΕΙ στους τομείς α) Ελληνικής Ιστορίας και β) Συγκριτικής Λογοτεχνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης: Θερινές δράσεις

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα θερινό πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και έφηβοι (από 3 έως 14 ετών). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα γλώσσας, αθλητικές δραστηριότητες, θεματικά εργαστήρια και είναι μια πραγματική ευκαιρία για γνωριμία με νέους φίλους και μια καθημερινή επαφή με τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό.

Βρετανία: Από τα πέντε ανησυχούν τα κορίτσια για το σώμα τους

Μία πρόσφατη βρετανική κυβερνητική έκθεση υποστηρίζει ότι ο μισός πληθυσμός έχει αρνητική εικόνα για το σώμα του και ότι τα κορίτσια από την ηλικία των πέντε ετών ανησυχούν για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Θεατρική παράσταση βασισμένη στα βιβλία της Άλκης Ζέη

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν όλους τους μικρούς τους φίλους  σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία της αγαπημένης μας ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ» εμπνεύστηκαν από τα βιβλία που διάβασαν  και δραματοποίησαν αποσπάσματα.