Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

7 τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά με δυσκολίες συγκέντρωσης να αντιμετωπίσουν τον «πυρετό της Άνοιξης».

Έφτασε η άνοιξη και τα παιδιά με δυσκολίες συγκέντρωσης αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις και αφαιρούνται πιο εύκολα. Ωστόσο, το σχολείο δεν έχει τελειώσει και το παιδί σας πρέπει να συνεχίσει να κρατάει το πρόγραμμά του και να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Δείτε πώς μπορείτε να το βοηθήσετε:

Πανελλήνιες 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Τον τρόπο υπολογισμού μορίων των συμμετεχόντων στις πανελλήνιες εξετάσεις 2022 και εφεξής, καθώς και τα κριτήρια ισοβαθμίας καθορίζονται με νέα απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των μορίων

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλήνιες εξετάσεις και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Προκήρυξη σχετικά με την έναρξη των αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών με απόσπαση στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Σ.Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2022-2023

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη σχετικά με την έναρξη των αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών με απόσπαση στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Σ.Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2022-2023. Αφορά μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τουλάχιστον διετή εκπαιδευτική υπηρεσία από το διορισμό τους σε σχολεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τους όρους του ν.4763/2020 (Α΄254), της αριθμ. Κ1/84836/13-07-2021 υπουργικής απόφασης (Β΄3394) και της παρούσας, να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να αποσπαστούν κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα εκτός έδρας τμήματα αυτών. 

Προβολή: Baby X - Η ιστορία ενός παιδιού που μεγάλωσε χωρίς φύλο

 

Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος - Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών & Εφήβων: "Δίκτυα ενημέρωσης - ανήλικα θύματα"

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος - Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών & Εφήβων, αναφορικά με τα "Δίκτυα ενημέρωσης - ανήλικα θύματα".

Το σύνολο της κοινωνίας παρακολουθεί σοκαρισμένο τα γεγονότα που αφορούν στο θάνατο των τριών ανήλικων παιδιών από την Πάτρα. Από τα ΜΜΕ γινόμαστε μάρτυρες διαφόρων πτυχών της ζωής τους, τόσο των ίδιων των παιδιών, όσο και προσωπικών και ιδιωτικών τους στιγμών και δραστηριοτήτων (ζωγραφιές, φωτογραφίες, βίντεο), οι οποίες εκτίθενται απερίσκεπτα και αναλύονται από ειδικούς ψυχικής υγείας (και μη), χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ η παραμικρή επαφή του επαγγελματία με το παιδί. Η πάγια θέση και συνειδητή επιλογή της παιδοψυχιατρικής κοινότητας είναι να μην προβαίνει σε τοποθετήσεις στα ΜΜΕ, σεβόμενη την μέγιστη ανάγκη της προστασίας της ψυχικής και κοινωνικής υπόστασης των παιδιών. Στην προκειμένη περίπτωση οφείλουμε, επιπλέον, να προστατέψουμε τη βραχύχρονη ιστορία τους στη ζωή και να σεβαστούμε τη μνήμη τους. 

Θεσσαλονίκη: Ελπίδες για την σπάνια νευροεκφυλιστική «Αταξία του Φρίντριχ» γεννούν οι επιστημονικές έρευνες

Ελπίδες για την επιβράδυνση της εξελικτικής πορείας της Αταξίας του Φρίντριχ, μιας σπάνιας και ανίατης νευροεκφυλιστικής νόσου, γεννούν οι επιστημονικές έρευνες που διενεργούνται παγκοσμίως, στοχεύοντας στην έγκριση νέων φαρμάκων.

Τα δεδομένα των ερευνών αυτών θα παρουσιαστούν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του εδρεύοντος στη Θεσσαλονίκη Ελληνικού Συλλόγου για την Αταξία του Φρίντριχ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ στην Αθήνα (11:00-19:30). Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει και δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης από τον σύνδεσμο www.hefaa.org/live.

ΑΣΕΠ - Προκηρύξεις: Προσλήψεις ψυχολόγων στα σχολεία - Η διαδικασία-τα πτυχία- τα κριτήρια

Εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες η προκήρυξη 2ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ που αφορά τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΙΕΚ/ Κατατακτήριες για τα ΑΕΙ: Η απόφαση

Οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ

Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει τα εξής:

Ανθή Χαϊνά: «Έχασα την ακοή μου, η δυσκολία ήταν μέχρι να το αποδεχτώ»

Τα μάτια δε λένε ψέματα. Ποτέ! Η Ανθή Χαϊνά φροντίζει να ρίχνει μία ματιά στην ψυχή του άλλου. Και ξέρει τι θα συναντήσει.

Από μικρή ηλικία πήρε στα χέρια της μία πορτοκαλί μπάλα. Μόλις τη χάιδεψε, κατάλαβε ότι θα γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής της. Κάτι απρόσμενο την άλλαξε μία και για πάντα, από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ελληνικά πανεπιστήμια: Έχασαν έδαφος στην κατάταξη με τα καλύτερα ΑΕΙ παγκοσμίως

Μικρή υποχώρηση των ελληνικών πανεπιστημίων δείχνει η τελευταία κατάταξη των 2.000 καλύτερων ΑΕΙ παγκοσμίως που δημοσίευσε το Center for World University Rankings – CWUR. Συνολικά 12 ελληνικά ΑΕΙ βρέθηκαν μεταξύ των 2.000, με πρώτο το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ωστόσο, πλην δύο που ανέβηκαν μερικές θέσεις, τα υπόλοιπα δέκα έχασαν ελαφρά έδαφος. Τα αμερικανικά ΑΕΙ διατηρούν τα σκήπτρα, με το Χάρβαρντ πρώτο όλων. Ειδικότερα, η κατάταξη του CWUR δημοσιεύεται για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά και βασίστηκε στην αποτίμηση και βαθμολόγηση 19.788 πανεπιστημίων παγκοσμίως, από τα οποία ξεχώρισαν τα καλύτερα 2.000. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσιοποίησε χθες τα στοιχεία της κατάταξης, το ΕΚΠΑ καταλαμβάνει τη 275η θέση, παραμένοντας στο 1,4% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως, και στα top 300 ΑΕΙ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

«Χάλκινη» η Πασχαλίδου στο Γκραν Πρι τζούντο της Αττάλειας - Πέμπτη θέση για Μασούρου, Παπαχρήστο

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία J1 -70κ. του Γκραν Πρι τζούντο που διεξήχθη στην Αττάλεια κατέκτησε η Θεοδώρα Πασχαλίδου. Η 7η Παραολυμπιονίκης του Τόκιο, με μία νίκη και μία ήττα βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητριών, κατακτώντας και τους πρώτους βαθμούς ενόψει των Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Αναπηρικά επιδόματα: Προβληματισμός από την ΕΣΑμεΑ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, «παραμένουν χαμηλά»

Την ανησυχία της εκφράζει η ΕΣΑμεΑ μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, καθώς καμία αύξηση δεν δόθηκε στα αναπηρικά επιδόματα, που η ΕΣΑμεΑ και οι οργανώσεις της διεκδικούν εδώ και χρόνια.

Τελευταία, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ι. Βαρδακαστάνης σε ομιλία του κατά τη συζήτηση της έκθεσης προόδου της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής, μίλησε ξανά για την αντιμετώπιση που θα έπρεπε να υπάρχει στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Καινοτομία: Επιδαπέδιος φωτισμός σε παιδική χαρά του Αλίμου

Στον Άλιμο έφτιαξαν μια λειτουργική παιδική χαρά αλλά η καινοτομία της έγκειται στο γεγονός πως ο νυχτερινός φωτισμός της είναι επιδαπέδιος κάτι που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.

Πανέτοιμη είναι η διπλή παιδική χαρά στον Λόφο Αγίου Νικολάου (Μπασκετάκια) στον Άλιμο, έπειτα από τη ριζική ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε, τόσο στις ίδιες τις παιδικές χαρές, όσο και σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο.

«Θύελλα» επικρίσεων παγκοσμίως για την εκτέλεση κρατούμενου με νοητική στέρηση στη Σιγκαπούρη

Μαλαίσιος με νοητική υστέρηση εκτελέστηκε σήμερα στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε η αδελφή του, έπειτα από μακρόχρονους δικαστικούς αγώνες και παρά τη θύελλα διεθνών επικρίσεων.

Ο Ναγκαέντραν Νταρμαλίνγκαμ είχε συλληφθεί το 2009 για διακίνηση μικροποσότητας ηρωίνης στην πόλη-κράτος, όπου η νομοθεσία για τα ναρκωτικά συγκαταλέγεται στις πιο δρακόντειες στον κόσμο. Καταδικάστηκε στην εσχάτη την ποινών το 2010.