Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021
Κτηριακά προβλήματα καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΝΕΕΓΥΛ Αν. Θεσσαλονίκης
Μεγάλα κτηριακά προβλήματα καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΝΕΕΓΥΛ Αν. Θεσσαλονίκης που στεγάζει παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο Δήμος Θέρμης προχώρησε τις διαδικασίες μετεγκατάστασης με την ελπίδα τα παιδιά να βρουν στέγη τη νέα σχολική χρονιά.
Η σημασία του καλού βραδινού ύπνου σε παιδιά με αυτισμό
Έρευνα του University of Canterbury (UC) ανακάλυψε ότι μείωση στα προβλήματα ύπνου των παιδιών με αυτισμό, βελτιώνει τη συμπεριφορά τους και την ευεξία των γονέων τους.
Η καθηγήτρια Laurie McLay δήλωσε ότι η σχέση μεταξύ ύπνου και αλλαγών συμπεριφοράς σε παιδιά είναι γνωστή αλλά λίγες είναι οι έρευνες που έχουν εξετάσει αν η ενίσχυση της ποιότητας και ποσότητας του ύπνου έχει οφέλη σε σημαντικούς τομείς ανάπτυξης και λειτουργικότητας.
Πρόσωπο: Αντυ Ελαραμπι
Την Αντυ Ελαραμπι την γνωρίσαμε τυχαία χθες μέσα από ανάρτηση του κ. Χρίστου Παπαδόπουλου στο Facebook. Την παραθέτουμε, γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει να τη γνωρίσετε κι εσείς:
Η περίπτωση της Αντυ Ελαραμπι είναι μοναδική στον κόσμο. Τυφλή εκ γεννετής, κατάφερε να μιλαει άπταιστα τα ελληνικά ξεκινώντας να τα μαθαίνει ακούγοντας το ελληνικό πρόγραμμα του Αιγυπτιακού ραδιοφωνου απο μικρή ηλικία χωρίς να έχει καμια σχέση αίματος με την χώρα μας,απλώς γιατι της άρεσε ο ήχος της γλώσας μας. Μέσω την γλωσσας μας αγάπησε και την Ελλάδα. Ο καλύτερος πρέσβυς της Ελληνοφωνίας αφού αριστευσε στις εξετασεις Ελληνομάθειας στο Ελληνικο Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου, σήμερα αποφοίτησε και απο το Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Καϊρου, όπου ορκίστηκε η πρωτη φουρνιά αποφοίτων.
Νομοσχέδιο: Οι γονείς μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα έχουν λόγο στα ΚΕΔΑΣΥ
Η άποψη των γονέων ή κηδεμόνων θα λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη για την τελική διαμόρφωση του Εξατομικευμένου Προγράμματος Εκπαίδευσης και για την τελική αξιολογική έκθεση- Και οδηγία για αντιμετώπιση περιπτώσεων παιδικής κακοποίησης
Λόγο στους γονείς για τη διαμόρφωση Εξατομικευμένου Προγράμματος Εκπαίδευσης (Ε.Π.Ε.) των μαθητών με με διαταραχές όρασης ή ακοής, κινητικές αναπηρίες, χρόνια νοσήματα, ψυχικές διαταραχές, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, καθώς και όσων άλλων λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, δίνει το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως.
Σκάκι: Ένας 12χρονος έγινε ο νεότερος grandmaster όλων των εποχών
Σε ηλικία μόλις 12 ετών, ο Αμπιμάνιου Μίσρα έγινε ο νεότερος grandmaster στην ιστορία του σκακιού.
Ο Μίσρα, που κατάγεται από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, έσπασε το ρεκόρ του Σεργκέι Καρτζάκιν στη Βουδαπέστη, που ήταν μόλις 12 ετών και επτά μηνών όταν έγινε grandmaster, καθώς του αποδόθηκε ο τίτλος την Τετάρτη, σε ηλικία 12 ετών, 4 μηνών και 25 ημερών.
Παναγιώτης Καλουπτσής: Η καθημερινότητα ενός εργαζομένου με αναπηρία στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης
Το ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο κατηφορίζει με χαμηλή ταχύτητα τον δρόμο που οδηγεί στο υπόγειο πάρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και 26ης Οκτωβρίου. Το ρολόι δείχνει δέκα λεπτά πριν από τις οχτώ το πρωί, όταν ο έμπειρος χειριστής του αμαξιδίου σταματάει απότομα μπροστά στη «φαγωμένη» άσφαλτο, στο κατώφλι του γκαράζ, εκεί όπου ο δρόμος «ακουμπάει» στο οριζόντιο κανάλι απορροής ομβρίων υδάτων. Κάνει ένα ζικ-ζακ για ν' αποφύγει τους κραδασμούς και μια πιθανή ανατροπή του αμαξιδίου του και συνεχίζει τον δρόμο του. Το συγκεκριμένο δεν είναι το μοναδικό εμπόδιο που συναντά ο Παναγιώτης Καλουπτσής στην καθημερινή διαδρομή των 6,5 χιλιομέτρων που χρειάζεται να διανύσει από το σπίτι του, στην οδό Πέτρου Συνδίκα -μέσω του παραλιακού μετώπου της πόλης- ως τα Δικαστήρια, όπου βρίσκεται η δουλειά του.
Η ανανέωση της παιδικής λογοτεχνίας
Είναι βέβαιο ότι οι μαθητές αφήνουν πίσω τους μία ιδιαιτέρως δύσκολη σχολική χρονιά που προηγήθηκε, έχοντας στερηθεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη φυσική παρουσία δασκάλων και συμμαθητών τους, έχοντας υποχρεωθεί να παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα, μέσα από μία πρωτόγνωρη διαδικασία τόσο για τους ίδιους όσο και για τους δασκάλους τους, ζώντας, όπως ολόκληρη η κοινωνία, με τον φόβο και την αβεβαιότητα. Παράλληλα, στερήθηκαν μια σειρά από σχολικές δραστηριότητες, που μπορεί φαινομενικά να μη θεωρούνται σημαντικές, κατέχουν, ωστόσο, μία ιδιαίτερη λειτουργία στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου. Αναφέρομαι στους σχολικούς περιπάτους, στις εκπαιδευτικές εκδρομές, στις σχολικές γιορτές, σε μουσικές και εικαστικές δραστηριότητες. Ολα τα παραπάνω, εκτός από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα που τα προσδιορίζει, εκτός από την προσμονή των ίδιων των παιδιών για αυτά, καλλιεργούν δημιουργικά και άλλες δραστηριότητες, που έχουν να κάνουν με τις μελλοντικές προσωπικές και κοινωνικές στάσεις και επιλογές των ίδιων των παιδιών.
Πρότυπα σχολεία: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων
Για τους πίνακες για κάθε σχολείο ξεχωριστά επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου
Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα από τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων οι βαθμολογίες των υποψηφίων για εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία, μετά από τις εξετάσεις (τεστ δεξιοτήτων) της προηγούμενης Δευτέρας. Σε κάθε σχολείο μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να φτάσουν τα ονόματα των υποψηφίων που πέτυχαν την εισαγωγή τους.
Κοροναϊός: Γιατί η Ελλάδα «βιάζεται» να εμβολιάσει τα παιδιά – Τι συμβαίνει διεθνώς
Στο προσκήνιο στη χώρα μας αλλά όπως φαίνεται σε όλη την Ευρώπη έρχεται ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων με φόντο την άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα του κοροναϊού που «ανεβάζει» ακόμη πιο ψηλά, και συγκεκριμένα στο 80%, τον πήχη για την απόκτηση ενός ισχυρού τείχους ανοσίας.
Ενώπιον των νέων δεδομένων που εγείρει ως προς τη διαχείριση της πανδημίας η μετάλλαξη Δέλτα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών φέρεται να προσανατολίζεται να συστήσει τον εμβολιασμό εφήβων 16 και 17 ετών, καθώς και των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.
Κοροναϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» και τα παιδιά – Πιθανή η εκδήλωση συμπτωμάτων της νόσου Καβασάκι
Προβληματισμό έχει προκαλέσει το προφίλ των κρουσμάτων στην Κρήτη που φέρουν τη μετάλλαξη Δέλτα και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 20.
Συγκεκριμένα μεγάλο μέρος των κρουσμάτων με το παραλλαγμένο, μεταδοτικό στέλεχος είναι παιδιά με την συρροή να εντοπίζεται σε νηπιαγωγείο.
Μαθητές στην... εξορία λόγω COVID: Απίστευτα σκηνικά στη Μαγιόρκα με τους 200 "φυλακισμένους" εφήβους
Σε μια ιδιότυπη... εξορία, όχι σε κάποιο ξερονήσι αλλά στις Βαλεαρίδες Νήσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 200 Ισπανοί μαθητές, καθώς η πατροπαράδοτη εκδρομή μετά το τέλος του σχολείου, κατέληξε σε εφιάλτη, λόγω κορονοϊού.
«Φοβόμαστε, γιατί δεν μας έχουν πει πόσο καιρό θα παγιδευτούμε εδώ», λέει στο BBC η 17χρονη Λουτσία, προσθέτοντας: «Μας μετακίνησαν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών μας». Η Λουτσία είναι μεταξύ περίπου 200 Ισπανών μαθητών που κρατούνται υπό αστυνομική φρουρά στο ξενοδοχείο Palma Bellver στη Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας, μετά από ένα ξέσπασμα περισσότερων από 1.000 περιπτώσεων Covid-19 που συνδέονται με ταξίδια στο τέλος του έτους που κάνουν οι μαθητές για να γιορτάσουν την "απαλλαγή" από τα βάσανα.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)