Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Άσκηση τονισμού για όσους λατρεύουν τις «διαφορετικές» προκλήσεις.

Πώς θα σας φαινόταν αν αντί να βάζετε τόνους σε ένα κείμενο, εσείς τους βγάζατε; Ναι, καλά διαβάσατε. Επειδή εμείς στο ΚΕΑ είμαστε λίγο αντισυμβατικοί και ανάποδοι τύποι, αποφασίσαμε να κάνουμε εξάσκηση στον τονισμό με έναν

Παιδιά που μεγάλωσαν απότομα

Ο 17χρονος Αλσαλέχ μιλάει με τη μαμά του στο τηλέφωνο. Της ζητεί να του πει νέα από την πατρίδα. Δεν είναι καλά. Το Κομπάνι φλέγεται, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Ο πόνος στην καρδιά της όμως είναι άλλος. «Πόσο θα μείνεις μέσα παιδί μου;» ρωτάει για άλλη μια φορά. «Μην ανησυχείτε για μένα, όπου να ’ναι θα γίνει η δίκη. Ας έχουμε πίστη».

Σε ελληνικό νησί τα πιο εθισμένα παιδιά στο ίντερνετ πανευρωπαϊκά

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο που παρουσίασε Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, που μελέτησε τον πληθυσμό της Κω για 4 χρόνια, από το 2008-2012, και τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Ευρωπαικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Εuropean Journal for Child and Adolescence Psychiatry, το 2012. 

1ο Βραβείο στα Τρίκαλα για τα παιδιά με αναπηρία

Το πιο ευχάριστο νέο για Τρίκαλα επεφύλασσε η σημερινή απονομή των βραβείων στον διαγωνισμό ecomobility. Η ομάδα του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων απέσπασε το 1ο πανελλήνιο βραβείο για τη δράση freemobility, που απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρία. Συγκεκριμένα, το σχολείο απέσπασε το 1ο βραβείο εργασίας (όπως ονομάζεται το κύριο βραβείο) και το 2ο βραβείο στη δραματοποίηση, πανελληνίως. Αυτή η βράβευση σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για την πανευρωπαϊκή συνάντηση, ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μετάσχουν στο ecocamp.

Βοηθούν τα παιδιά που εγκατέλειψαν το σχολείο να επιστρέψουν

Στην άλλη άκρη της γραμμής, νεαρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που αναζητούν μέσω αυτής της επικοινωνίας μια οποιαδήποτε διέξοδο στα προβλήματά τους. Και κάποιες φορές τα προβλήματα αυτά είναι τόσο μεγάλα που τους δημιουργούν άρνηση για το σχολείο...

«Αξίζει να καλλιεργήσουμε το θάρρος στα παιδιά»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Με αφορμή τα βιβλία μιλάμε για τα παιδιά μας».

Στην εκδήλωση κεντρική ομιλήτρια ήταν η συγγραφέας, περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου την οποία προλόγισαν ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας κ. Σταύρος Αποστολός και εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου η κ. Λία Αναστασοπούλου, που παρουσίασε την «Οπτική των γονέων στη συνεργασία σχολείου οικογένειας».

6 τύποι γονέων που ευθύνονται για το bullying και δεν το ξέρουν

Μια μητέρα, που έχει βαρεθεί να ακούει ομιλίες για το bullying, ψάχνει και βρίσκει ανάμεσα στους γονείς, τους πλέον «υπεύθυνους» για το φαινόμενο-μάστιγα.

Θα σου εξομολογηθώ πως έχω βαρεθεί πια τις ομιλίες για το bullying. Να την πω την αμαρτία μου.

Μειωμένος αλλά έντονα υπαρκτός ο κίνδυνος έκθεσης των εφήβων στην εξάρτηση

Η μέριμνα να αποφεύγουμε τους βλαπτικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν με την εξέλιξη της ηλικίας μας αρνητικά τον οργανισμό μας, θεωρείται από τους επιστήμονες μια διαδικασία η οποία δεν θα πρέπει να ξεκινά από την ενηλικίωσή μας και μετά, αλλά αρκετά νωρίτερα και μάλιστα από την παιδική και ιδιαίτερα την εφηβική ηλικία. Ειδικότερα στην εφηβεία, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, όχι μόνο για να «χτίσουμε» ένα γερό σώμα αλλά και για να θωρακίσουμε όσο το δυνατόν μπορούμε την ψυχική μας υγεία. Και σ αυτό το επίπεδο η πρόληψη δεν είναι μόνο θέμα ατομικό και οικογενειακό, αλλά ευρύτερα κοινωνικό.

Μητρική παχυσαρκία και διαβήτης προκαλούν ταχεία εμβρυική ανάπτυξη

Ενώ είναι ήδη γνωστό ότι οι παχύσαρκες ή πάσχουσες από διαβήτη έγκυες γυναίκες είναι πιθανόν να γεννήσουν αφύσικα μεγάλα παιδιά, τώρα μια νέα μελέτη διαπιστώσει ότι αυτή η ταχεία εμβρυϊκή ανάπτυξη συμβαίνει από τα πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης. 

Απολυτήριες εξετάσεις στα ιδιωτικά σχολεία από καθηγητές του Δημοσίου

Υπό τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι περνούν τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται το ενδεχόμενο οι απολυτήρηες εξετάσεις να γίνονται υπό την εποπτεία καθηγητών του Δημοσίου.

Υπερηχογράφημα πνευμόνων και διάγνωση πνευμονίας στα παιδιά

Το υπερηχογράφημα πνευμόνων μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί πιο ασφαλή και το ίδιο αποτελεσματική εναλλακτική επιλογή σε σχέση με την ακτινογραφία, για τη διάγνωση πνευμονίας στα παιδιά, αναφέρουν ερευνητές.

Η «επέλαση» των Bots στο Facebook

Το Facebook φαίνεται πως βαρέθηκε τους ανθρώπινους χρήστες του και πλέον κορτάρει με ένα διαφορετικό είδος χρήστη, τα bots. Tα bots είναι προγράμματα που επιτελούν ένα συγκεκριμένο έργο με αυτοματοποιημένο τρόπο χωρίς να είναι απαραίτητη η ανθρώπινη επέμβαση.

Για πρώτη φορά επιβεβαιώνεται η σχέση Ζίκα - μικροκρεφαλίας

Αμερικανοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η μόλυνση έγκυων με τον ιό Ζίκα είναι η αιτία της γενετικής ανωμαλίας μικροκεφαλίας και άλλων σοβαρών εγκεφαλικών ανωμαλιών σε βρέφη.

Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται η σχέση του ιού, που μεταφέρουν κουνούπια, με τις περιπτώσεις βρεφών με μικροκεφαλία που έχουν γεννηθεί στις περιοχές της Βραζιλίας όπου ο ιός είναι πιο διαδεδομένος.