Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αναγνώριση της Καταλανικής Νοηματικής Γλώσσας!

Το Καταλανικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε προχθές την Καταλανική Νοηματική Γλώσσα, αν και χρησιμοποιείται από το 1994 σε θεσμούς όπως η εκπαίδευση και τα μέσα ενημέρωσης και  το 2006 είχε θεσπιστεί σχετικός κανονισμός για την αναγνώρισή της (πηγή).

Στρογγυλό Τραπέζι: "Προς μια εκσυγχρονισμένη Εκπαιδευτική Γραμματική (τριών επιπέδων αλλά ενιαίας φιλοσοφίας)"

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Διδακτικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας "Γεώργιος Μπαμπινιώτης" (Ιπποκράτους 31, Αθήνα) διοργανώνει Στρογγυλό Τραπέζι, στο πλαίσιο του 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, με θέμα: "Προς μια εκσυγχρονισμένη Εκπαιδευτική Γραμματική (τριών επιπέδων αλλά ενιαίας φιλοσοφίας)". Το Στρογγυλό Τραπέζι θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαίου (12.45΄-14.15΄), στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (αίθουσα ΒΕΡΓΙΝΑ), με συντονιστή τον Θαν. Νάκας, Καθηγητή Γλωσσολογίας ΠΤΔΕ / ΕΚΠΑ.

29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ξεκινάει σήμερα το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στη νέα παραλία της πόλης. Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 6.30 το απόγευμα, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν αύριο, Σάββατο, στις 8.30 το βράδυ.

Εκπαιδευτικά επίκαιρα

Party Animals

Πρόσκληση Ινστιτούτο Ειδικής Αγωγής

Σας προσκαλούμε στη γιορτή των ατόμων με αναπηρία και των φίλων τους. Η γιορτή θα γίνει στο INTERNET café «Ο Άγγελός μου», στο ύψος Δωδεκανήσου 54 επί της πλατείας Καμινίων Πειραιά, την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Τηλ. 693 73 60 957

Vodafone: Υποστηρίζει τον κόμβο www.blind.gr

Η Vodafone στηρίζει για 4η συνεχή χρονιά το www.blind.gr, τον πρωτοποριακό, για τα ελληνικά δεδομένα, πολυμορφικό κόμβο επικοινωνίας και πληροφόρησης των ατόμων με προβλήματα όρασης.

«ΑΝΤΙΛΗΨΗ»: Έκθεση ελαιογραφίας και αγγειοπλαστικής παιδιών Ειδικού Σχολείου Πειραιά

5 – 11 Ιουνίου 2010, Πολυχώρος Νομαρχίας Πειραιά και Νήσων «ΑΠΟΛΛΩΝ», Ερμουπόλεως & Πηλίου 1, 18541 Καμίνια, τηλ: 210 4539395

Ορμόνη υπόσχεται θεραπεία του αυτισμού

Είναι μια ορμόνη η οποία παράγεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό και εθεωρείτο επί έτη... γυναικεία υπόθεση. Και αυτό διότι η οξυτοκίνη, περί ης ο λόγος, εκλύεται κατά τη διάρκεια του θηλασμού αλλά και της γέννας. Μελέτες έδειξαν ωστόσο ότι η συγκεκριμένη ορμόνη έχει ισχυρή παρουσία και στον ανδρικό εγκέφαλο, και μάλιστα ανευρίσκεται σε περιοχές που συνδέονται με την επεξεργασία των συναισθημάτων και την κοινωνική ανταμοιβή.

Ο ρατσιστικός όρος «κωφάλαλοι» πρέπει να καταργηθεί

Στις εκδιδόμενες κάθε χρόνο εγκυκλίους εισαγωγής υποψηφίων ΑμεΑ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τα άτομα με απώλεια ακοής εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ο παρωχημένος/εσφαλμένος/ρατσιστικός όρος “κωφάλαλοι”. Ο οποίος, πέραν του προσβλητικού χαρακτήρα του, είναι υπεύθυνος για πάμπολλες παρεμποδίσεις που δεκάδες υποψήφιοι κωφοί ή βαρήκοοι φοιτητές έχουν τα τελευταία χρόνια βιώσει.

Ομήρου Οδύσσεια: Καλοκαίρι του 2010 περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

Ειδικά για την περιοδεία, στον ρόλο της Αντίκλειας, η Κάρμεν Ρουγγέρη!!!

Η εταιρία παραγωγής Culture Factory παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2010 το έργο «Ομήρου Οδύσσεια - Το παραμύθι των παραμυθιών». Η αγαπημένη των παιδιών, Κάρμεν Ρουγγέρη, διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα όλων των εποχών, με σεβασμό τόσο στο λόγο του Ομήρου, όσο και στους λιλιπούτειους φίλους της.