Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Γιατί γελάνε τα μωρά;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, το γέλιο των μωρών μας δείχνει πολλά για το τι αντιλαμβάνονται, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται. 

Ανακοίνωση προγράμματος εκμάθησης Braille στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) θα πραγματοποιήσει τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο 2015 και με το πέρας των μαθημάτων θα δοθεί η δυνατότητα λήψης της αναγνωρισμένης πιστοποίησης.

Κίνδυνος κατάθλιψης για τους εφήβους με γκοθικ προσανατολισμό

Αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης κατάθλιψης αλλά και αυτοτραυματισμού αντιμετωπίζουν οι έφηβοι που έχουν ασπαστεί την πολιτισμική τάση του Goth (γκοθ), σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Lancet Psychiatry

Έσπασε το δόντι του παιδιού: Τι πρέπει να κάνετε για να το σώσετε

Τα ατυχήματα στα παιδιά είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Πάνω στο παιχνίδι ή σε μια απότομη κίνηση είναι πιθανό να τραυματίσουν τα δόντια τους.

Το σημαντικό είναι να μη χάσετε την ψυχραιμία σας και να αντιδράσετε όσο πιο άμεσα γίνεται.

Ενα μάθημα από την Ιωάννα

Ο​​ι βάσεις εισαγωγής, οι σχολές με τη μεγαλύτερη πτώση ή άνοδο, οι φετινοί αριστούχοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, πρόσωπα ευτυχισμένα, λαμπερά, κόποι που αποδίδουν, δουλειά, πείσμα, μέθοδος, επιμονή.

Internet, social media και η συγκέντρωση σε κρίση

«Ποιό είναι το ανώτερο προτεινόμενο όριο που ένα παιδί μπορεί να βρίσκεται μπροστά από την οθόνη;», «Πως μπορώ να πείσω το παιδί μου να κλείσει τον υπολογιστή του», «Είναι στον υπολογιστή συνεχώς και δεν βγαίνει έξω να παίξει με τους φίλους του, είναι πρόβλημα αυτό;».

Επανεξετάζοντας τις προσδοκίες από τα παιδιά μας

Βρέθηκα πρόσφατα σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα εφήβων. Η ένταση και τα σχόλια κάποιων γονέων προς τους παίκτες ήταν σαν να παιζόταν ο τελικός του Μουντιάλ. 

Ολοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, αλλά μήπως το παρακάνουμε; Οι θετικές προσδοκίες ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά οι υπερβολικές τι αποτέλεσμα μπορούν να έχουν;