Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Καλοκαιρινά σεμινάρια από τον BEST.

Καλοκαιρινά σεμινάρια από τον πανευρωπαϊκό φοιτητικό οργανισμό BEST. Εάν ενδιαφέρεστε, μεταβείτε στη σελίδα BEST- Thessaloniki και ενημερωθείτε σχετικά.

Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: Η γνώμη σας για τη Βιβλιοθήκη


Η γνώμη σας μας ενδιαφέρει, και για το λόγο αυτό στο ισόγειο και στον 1ο όροφο υπάρχουν σχετικά έντυπα τα οποία θα θέλαμε να συμπληρώσετε και κατόπιν να τα ρίξετε στο κουτί με την ετικέτα ”Η γνώμη σας για τη Βιβλιοθήκη” (Happy face).

Θέληση για αισιοδοξία

Tης Eλλης Tριανταφυλλου / etriantafyllou@kathimerini.gr

Τα γέλια ακούγονταν μέχρι τον δρόμο και η ατμόσφαιρα στο κουτούκι της Καλλιθέας θύμιζε άλλες, ανέμελες εποχές. Λες και η κρίση και τα δεινά της δεν είχαν αγγίξει τη μεγάλη παρέα στη γωνία του μαγαζιού. Ηταν τόση η ευθυμία τους που κάρφωσα το βλέμμα πάνω τους για να παρατηρήσω τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν και αγνοούν τόσο προκλητικά τη μαυρίλα της εποχής.

Βιβλίο: Μα πού πήγαν οι νυχτερίδες;

Μα πού πήγαν οι νυχτερίδες;
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή 
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ημερομηνία έκδοσης: 20/02/2012 

Υποτροφία για bachelor στη νομική σχολή της Ρίγας στη Λετονία

Η Νομική Σχολή της Ρίγας στη Λετονία ανακοίνωσε ότι προσφέρει υποτροφία ενός χρόνου για bachelor στη Νομική Σχολή της Ρίγας στη Λετονία στην οποία η διδασκαλία γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά μέχρι τις 15 Μαρτίου 2012.

Συμμετοχή σε έρευνα με 4μηνο πρόγραμμα προσαρμοσμένης ιππασίας (δωρεάν)

Από το Noesi: Λάβαμε ενημέρωση για την έρευνα της μεταπτυχιακής φοιτήτριας, Ιφιγένειας Πετρίδου, στην Προσαρμο­σμένη Φυσική Δραστηριότητα & Υγεία, του πανεπιστημίου της Βουρ­γουνδίας (Γαλ­λία). Η έρευνα διεξάγεται στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Λαρισαίων, στο Κηπο­θέατρο (Λάρισα) και έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος σε ιππι­κούς ομίλους σε Βόλο, Καρδίτσα, Κατερίνη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ντοκιμαντέρ για παιδιά

12-16 Μαρτίου,
9:00-11:00 & 
11:00-13:00 

Αίθουσα Σταύρος Τορνές
(Αποθήκη 1, Λιμάνι)

«Ενα πιάτο φαγητό» σε αυτούς που το έχουν ανάγκη

«Αναλογιστείτε πόσες φορές σας έχει περισσέψει ένα πιάτο φαγητό. Όλοι μας μαγειρεύουμε για τις ανάγκες της οικογένειάς μας. Προσπαθούμε να υπολογίσουμε σωστά, αποθηκεύουμε το φαγητό σε τάπερ, το καταψύχουμε για να το καταναλώσουμε στο μέλλον. Εν τέλει, όμως, πάντα κάτι περισσεύει. Και σχεδόν καθημερινά ένα πιάτο φαγητό καταλήγει στα σκουπίδια, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας που το χρειάζονται».

15ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου του 2012.

Αρχαιολογικές διαλέξεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τις Δευτέρες

Σήμερα ξεκινούν οι αρχαιολογικές διαλέξεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, στις 19:00 το απόγευμα στη Νέα Αίθουσα Διαλέξεων και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόσκληση των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη στον Χρήστο Ταμπαξή

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης, Χρήστο Ταμπαξή, θα έχουν οι μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Απριλίου.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στο Οξυγόνο

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, φτάνει από το νησί των Πυροτεχνημάτων με τον Πουκιπόν τον άσπρο του ελέφαντα, για να μοιράσει ηλιόσπορους που, όταν τους φυτεύεις, φυτρώνουν ήλιοι, και να παρουσιάσει τα νέα του βιβλία. Μια μοναδική ευκαιρία για να μάθετε τα μυστικά που κρύβουν τα κόκκινα κεράκια γενεθλίων στη Χώρα των Χαρταετών, αλλά και τα γλειφιτζούρια με γεύση κανέλα στον Πλανήτη των Γλειφιτζουριών.