Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Γλώσσα µού δίνουν την τηλεοπτική

Μια χούφτα έφηβοι µιλούν σαν να τους βάζουν τα δάχτυλα στην πρίζα, µε φωνές στριγκιές, φάλτσες, εκφέροντας τις λέξεις σαν εκπαιδευµένες µάινες και όχι ανθρώπινοι χαρακτήρες

Το πρώτο που εντυπωσιάζει στη σειρά «Ρatty, η πιο όµορφη ιστορία», την οποία προβάλλει το Μega, είναι µια γλώσσα που θυµίζει ελληνικά χωρίς να είναι. Ασυνάρτητη, µπερδεµένη, αφελής και κακόηχη. Κάθε τόσο ακούγονται επιφωνήµατα, τόσο άδεια από το υποτιθέµενο συναίσθηµα που τα προκάλεσε, ώστε ο θεατής νοµίζει ότι ακούει εκπαιδευµένη µάινα και όχι ανθρώπινες φωνές.

Εργαστήριο: «Εκπαιδευτικές εφαρμογές βασισμένες στην πορεία και την εξέλιξη του θέατρου σκιών στο χρόνο»

Η απαρχή του θέατρου σκιών φτάνει στα βάθη των αιώνων και οι τεχνικές του ολοένα εξελίσσονται και είναι, συχνά, εντυπωσιακές συνθέσεις των εκάστοτε τεχνολογικών εξελίξεων και αισθητικών εκφράσεων. Στο εργαστήρι αυτό θα επιδιώξουμε, μελετώντας την εξέλιξή του να συνθέσουμε και να παράγουμε δημιουργικά μικρές θεατρικές σπουδές βασισμένοι σε συγκεκριμένες εποχές από την πορεία του θέατρου σκιών στην Ευρώπη (στην εποχή των πορτρέτων και της ομπρομανίας, της laterna magica και της Lotte Renier).

Παιδική εκδήλωση: Lego Park

Η LEGO® ταξιδεύει και χτίζει τεράστιες κατασκευές με χιλιάδες τουβλάκια LEGO®!
Έλα και εσύ στη Στοά Χίρς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την 1 έως τις 9 Οκτωβρίου και κέρδισε πολλά δώρα εκπλήξεις και τιμητικό δίπλωμα κατασκευαστή LEGO®!

1 - 9 Οκτωβρίου, ώρα 09.00 – 21.00

Τετραπληγικός διέσχισε τη Μάγχη

Δεκατρείς ώρες και τριάντα λεπτά χρειάστηκε ο τετραπληγικός Φιλίπ Κρουαζόν για να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη, το περασμένο Σάββατο. Ο 42χρονος Γάλλος κατάφερε να κολυμπήσει 21 μίλια από το βρετανικό Φόλκστοουν ώς τη γαλλική πόλη Βισάν σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από τις αρχικές εκτιμήσεις της ομάδας του. Προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, ο Κρουαζόν χρησιμοποίησε τεχνητά μέλη, στα οποία είχε τοποθετήσει βατραχοπέδιλα. Με το μέρος του είχε τον ούριο άνεμο και το κουράγιο που του έδιναν τρία δελφίνια που τον συνόδευαν περιστασιακά. 

Θεσσαλονίκη: Έκθεση με παιχνίδια που "ταξιδεύουν" στο παρελθόν για μαθητές δημοτικών σχολείων

Ένα παιδί στέκεται μπροστά σ’ έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ξαφνικά, γίνεται διακοπή ρεύματος και το παιδί πέφτει σε απόγνωση, καθώς δεν γνωρίζει κάποιο άλλο παιχνίδι για να παίξει. Οι γονείς το προτρέπουν να βγει στο δρόμο ή να φτιάξει μόνο του παιχνίδια, από διάφορα υλικά, όπως έκαναν και οι ίδιοι, όταν ήταν μικροί. Και τότε ανακαλύπτει το "μαγικό" κόσμο της πραγματικής διασκέδασης…

Συνέδριο για τις Ίσες Ευκαιρίες και το Σεβασμό της Διαφορετικότητας στο Χώρο Εργασίας

Σε μια εποχή όπου η ανάγκη για δίκαιη και αμερόληπτη αντιμετώπιση όλων των ανθρώπων και η εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών που ενθαρρύνουν τη διαφορετικότητα και διασφαλίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι ένα θέμα πιο επίκαιρο και πιο παγκόσμιο απο ποτέ άλλοτε, το British Council σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον κ. Σπύρο Βούγια, Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις Ίσες Ευκαιρίες και το Σεβασμό της Διαφορετικότητας στο Χώρο Εργασίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της CEDEFOP.

Μικρόπολις- μια πόλη θαύμα

Δημιουργικό Παιχνίδι! Γνώση! Αγάπη για το Περιβάλλον! Βοήθεια στον συνάνθρωπο! Ψυχαγωγία! Εκπαίδευση! Δράση! Και πάλι παιχνίδι! 

Αυτή είναι η Μικρόπολις. Μια πόλη-θαύμα για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών που θέλουν να μάθουν, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν… παίζοντας πολύ και διασκεδάζοντας με την καρδιά τους! 

Ιστοσελίδα της GEA για παιδιά

Επισκεφτείτε την παιδική σελίδα της GEA (Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης σε καταστάσεις  σεισμού) και με "ξεναγούς" δύο παιδιά, τον Ζώη και την Ελπίδα, ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν τη φύση,  το περιβάλλον, την προστασία από φυσικές καταστροφές και πολλά άλλα, γιατί "πρόληψη + ενημέρωση + γνώση = σωστή αντιμετώπιση".