Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια πολλών παικτών (multiplayer online video games) και παιδιά με δυσκολίες στον κοινωνικό τομέα: τι πρέπει να ξέρετε.

Παρατηρήσατε ποτέ ότι τα παιδιά που παίζουν διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια πολλών παικτών έχουν τη δική τους γλώσσα; Έχουν μάλιστα και τα δικά τους αστεία. Αυτή η μοναδική κουλτούρα μπορεί να είναι διασκεδαστική για πολλά παιδιά. Αλλά μπορεί να αποτελεί πρόκληση για τα παιδιά που δυσκολεύονται στον έλεγχο της παρορμητικότητάς τους, στην αυτορρύθμιση ή τις κοινωνικές δεξιότητες. Τα παιδιά αυτά όταν παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια με άλλα παιδιά έχουν τις ίδιες δυσκολίες που έχουν και στις κοινωνικές καταστάσεις της αληθινής ζωής. Διαβάστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να περιηγηθεί στον κόσμο των διαδικτυακών ηλεκτρονικών παιχνιδιών. 

Μεγαλώστε ένα παιδί που λειτουργεί με ανεξαρτησία

Είναι γεγονός ότι οι γονείς πια το παρακάνουν με τους κανόνες στο μεγάλωμα και τείνουν να γίνονται υπερπροστατευτικοί, ακόμα κι όταν δεν χρειάζεται. Πιστεύουν ότι όσο περισσότερα λεφτά, χρόνο, ενέργεια και προσοχή αφιερώνουν στα παιδιά, τόσο το καλύτερο. Γενικά είναι σημαντικό για το παιδί να έχει παρόντες τους γονείς στη ζωή του, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μαθαίνουν να παίρνουν ρίσκα, να ξεπερνούν τους φόβους τους και να αποκτούν υπευθυνότητα. Πώς θα φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο ως γονείς;

5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών σε συνεργασία με το Instituto De Letras του Rio De Janeiro University οργανώνει το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Μετά από 4 χρόνια αναγνωρισμένης επιτυχίας της διοργάνωσης, το πρόγραμμα του 2019 θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά στο νησί της Σύρου, με τη συνέργεια του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, από 7-14 Ιουλίου. Η «παράδοση» της καλλιέργειας της εξωστρέφειας και των συνεργασιών με εξέχοντες διεθνείς φορείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των μέσων ενημέρωσης συνεχίζεται.

Το bullying αλλάζει τη δομή του εφηβικού εγκεφάλου

Η επίδραση που έχει το bullying στα άτομα που το υφίστανται δεν είναι μόνο ψυχολογική. Νέα μελέτη δείχνει ότι προκαλούνται δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο των εφήβων που πέφτουν συστηματικά θύματα bullying, γεγονός το οποίο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες που αντιμετωπίζουν για εμφάνιση ψυχικής νόσου. Η μελέτη αυτή που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Molecular Psychiatry» διεξήχθη από ερευνητές του King’s College του Λονδίνου (μεταξύ των οποίων και ο Ελληνας Δημήτρης Παπαδόπουλος-Ορφανός) και είναι η πρώτη που δείχνει ότι η χρόνια θυματοποίηση από συνομηλίκους κατά την εφηβεία μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην ψυχική υγεία εξαιτίας δομικών αλλαγών στον εγκέφαλο.

Συνδυάστε ξεσκόνισμα και παιχνίδι με το νήπιο

Μπορεί για εσάς, το καθάρισμα του σπιτιού, να είναι άλλη μία κουραστική και βαρετή δουλειά που πρέπει να κάνετε, αλλά το παιδί 2 και 3 ετών το βλέπει με μεγάλο ενθουσιασμό και περιπετειώδες πνεύμα. Αφήστε το να γίνει μέρος της διαδικασίας γιατί θα νιώσει όμορφα με το να σας βοηθήσει και θα δείτε κι εσείς τη διασκεδαστική πλευρά.

Ο παραολυμπιονίκης Αντρέα Λάνφρι θέλει να κατακτήσει το Έβερεστ

Η αναρρίχηση στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου θα ξεκινήσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Εάν όλα πάνε καλά, τότε ο Αντρέα θα είναι ο πρώτος άνθρωπος με ακρωτηριασμένα κάτω άκρα και δάκτυλα του χεριού που θα αντικρίσει τον κόσμο από το ψηλότερο σημείο του.

Εθελοντές αγκαλιάς για απροστάτευτα βρέφη: η πιο τρυφερή δουλειά

Δεν έχουν όλα τα μωρά πρόσβαση στο βασικότερο αγαθό μετά το γάλα και την ιατρική φροντίδα: στην αγκαλιά. Ειδικά τα μωρά τοξικομανών ή μητέρων σε απεξάρτηση, χρειάζονται απόλυτα την ανθρώπινη επαφή και τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς που μπορεί να τα παρηγορήσει, ενώ βρίσκονται και τα ίδια σε φάση απεξάρτησης, κάτι που προκαλεί αφόρητους πόνους στο σώμα τους.